• سه‌شنبه / ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403012111236
  • خبرنگار : 50184

جشنواره غذاهای محلی روانسر برگزار می‌شود

جشنواره غذاهای محلی روانسر برگزار می‌شود

ایسنا/کرمانشاه مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی طبیعی اورامانات کرمانشاه از تدارک برگزاری جشنواره غذاهای بومی محلی روانسر به مناسبت عید سعید فطر خبر داد.

سیف الله رنجبر در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه هرساله در شروع فصل بهار بازار گیاهان بهاری در روانسر رونق می گیرد، اظهارکرد: از همان شروع سال که گیاهان بهاری قابل برداشت هستند، بازارچه ای برای فروش و عرضه غذاها، نان‌ها و آش های بومی محلی و گیاهان بهاری در روانسر برپا می شود.

وی افزود: با توجه به اینکه سالهاست بازارچه غذاهای بومی محلی روانسر به شکل منظم برپا می شود، سال گذشته در تقویم رویدادهای گردشگری وزارت میراث فرهنگی کشور به ثبت رسید. 

مدیر پایگاه جهانی اورامانات کرمانشاه تصریح کرد: امسال جشنواره غذاهای بومی محلی روانسر در قالب همین بازارچه برگزار می‌شود که در آن مدیرکل امور پایگاه های جهانی و ملی وزارت میراث فرهنگی نیز حضور خواهد داشت. 

به گفته این مسئول، جشنواره غذاهای بومی محلی روانسر ساعت ۹ صبح فردا (۲۲ فروردین) به مناسبت عید سعید فطر در مجاورت محوطه باستانی تپه موسایی آغاز خواهد شد و به مدت سه ساعت ادامه دارد. 

وی با بیان اینکه در این جشنواره از لوح ثبتی دو غذای ثبت ملی شده این منطقه نیز رونمایی می شود، گفت: "کلانه پیچک" و "نوک آو" دو غذای بومی محلی این منطقه هستند که سال گذشته به ثبت ملی رسیدند و در این جشنواره آئین رونمایی از لوح ثبتی آنها برگزار خواهد شد. 

به گفته این مسئول، افتتاح نمایشگاه عکس رمضان در اورامانات و رونمایی از لوح ثبتی و برگزاری آئین "سوله" در روستای کلاش لولم برنامه‌های دیگری خواهد بود که فردا (چهارشنبه) در سفر مدیرکل امور پایگاه‌های جهانی و ملی به روانسر برگزار می‌شود. 

سجاد رضایی فعال گردشگری منطقه اورامانات و متولی برگزاری این جشنواره در تشریح جزئیات برگزاری جشنواره غذاهای بومی محلی روانسر به ایسنا گفت:  این بازارچه شامل ۱۵ غرفه سیاه چادر است که در آن انواع آش‌ها، نان‌ها، شیرینی‌ها و خوراک‌های محلی منطقه اورامانات که در این فصل با استفاده از گیاهان بهاری پخت می‌شود، عرضه خواهد شد. 

رضایی افزود: کلانه یا پیچک، سورانه، پاغازه یا غازیاخه، کنگر، گیلاخه و ... از جمله گیاهان بهاری منطقه هستند که خوراک‌ها، آش‌ها و نان‌های آن در این جشنواره عرضه می‌شود. 

رضایی در ادامه اظهار کرد: از آنجایی که روانسر دروازه ورود به منطقه اورامانات است، همواره در ایام پیک سفر گردشگران بسیار زیادی به آن سفر می‌کنند و با توجه به اینکه تعطیلات عید فطر را در پیش داریم، این جشنواره به معرفی بیشتر خوراک‌های بومی محلی این منطقه و فرهنگ و آداب و رسوم آنها کمک خواهد کرد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha