• یکشنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1403011909443
  • خبرنگار : 71573

در ۳ کتاب بررسی شد

اهرام مصر، تخته نرد و عدد هفت

اهرام مصر، تخته نرد و عدد هفت

کتاب‌های «تخته نرد از آغاز تا امروز»، «دانش ایرانی و اهرام مصر» و «هفت در استوره‌ها و باورها» نوشته محمدرضا (کوروش) خرمی منتشر شد.

به گزارش ایسنا، «تخته نرد از آغاز تا امروز» نوشته محمدرضا خرمی در ۱۵۴ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و بهای  ۲۹۵ هزار تومان در انتشارات واژه‌آرا منتشر شده است.

 در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: در داستان‌های پهلوانی وقتی دو مبارز وارد آوردگاهی می‌شدند، برای یکدیگر رجز می‌خواندند تا در دل حریف بیمی افکنند و می‌دانستند از دست دادن روحیه به معنای شکست است و در بازی نرد نیز چنین است؛ اگر در آوردگاه، حریف شکست‌خورده جان می‌باخت، در عرصه تخته‌نرد تنها یک نوبت بازی را باخته و فرصتی دیگر برای جبران وجود دارد. زیبایی این بازی که بخشی از پیروزی آن ناشی از نشستن تاس‌هاست، در کُری خواندن‌های آن است و این بازی شیرین و سرگرم‌کننده نه تنها دو سوی بازی که تماشاکنندگان را نیز آکنده از شور و سرخوشی می‌گرداند و آنچنان در فرهنگ ایران و فراتر در خاورمیانه رواج یافته که انواع ضرب‌المثل‌ها بر اساس آن ساخته و بسیار اشعار سروده شده.

 این پژوهش به تاریخچه این بازی زیبا پرداخته، نشان می‌دهد برخلاف آنچه رایج است که بوذرجمهر آن را ابداع کرده، این سرگرمی به شش‌هزار سال پیش بازمی‌گردد!

اهرام مصر، تخته نرد و عدد هفت

 همچنین کتاب «دانش ایرانی و اهرام مصر» دیگر کتاب این نویسنده در ۳۲۴ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۲۵۰ هزار تومان (سیاه و سفید) و ۵۸۰ هزار تومان (رنگی) در انتشارات یادشده عرضه شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: می‌توان با تفاخر گفت تمدن‌های باستانی بزرگ جهان اعم از مصر، یونان و روم،‌ وامدار تمدن ایران‌زمین بوده‌اند؛ در عرصه ریاضی و محاسبه سازه‌ها، ایرانیان پیشقدم بوده، در عرصه پزشکی نیز همچنین است چنان‌که در بیش از پنج‌هزار سال پیش ایرانیان به عمل جراحی باز مغز دست یازیده‌اند یا همان‌گونه که جناب خرمی، پژوهشگر دانش ایران باستان به حق به ثبوت رسانده، بزرگترین سازه‌های جهان که زیگورات خوانده می‌شود و هنوز نیز می‌تواند در شمار عجایب هستی نگریسته شود، متعلق به ایرانیان است و زیگوراتی که در جیرفت کشف شده آنچنان عظیم است که پیش از این تصور می‌شد کوهی میان‌اندازه است.

 نویسنده درباره عظمت فرهنگ و دانش ایران‌زمین سخن‌های بسیار گفته و نمونه‌های بسیارتری آورده که همه موجب فخر و غرور ملی است و فراتر آنچه پژوهشگر بر آن تأکید دارد، اخلاق انسانی است که در دیگر سرزمین‌های باستانی به کلی نادیده گرفته شده. به گواهی تاریخ، ایرانیان هرگز برده نمی‌داشتند و هرگز بنایی را بر پیکره رنج‌ها و آلام مردمان، خواه ایرانی و غیرایرانی بنا نکرده‌اند. تخت جمشید با درایت و خرد زنان و مردان آزاده بنا شده که موجب غرور ملی است و آنچه بدان می‌بالیم و فخر می‌فروشیم، هنر انسان بودن ماست در کنار آفرینش شگفتی‌های هستی. (مهدی افشار)

اهرام مصر، تخته نرد و عدد هفت

همچنین کتاب «هفت در استوره‌ها و باورها» نوشته محمدرضا (کوروش) خرمی در ۱۹۲ با شمارگان ۵۵۰ نسخه و قیمت ۲۰۰ هزار تومان در نشر سفیر اردهال عرضه شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: عدد هفت برجسته‌ترین شماره نمادین در فرهنگ ایرانیان باستان است. طبیعت پررمز و راز و عرفانی این عدد که بیانگر آرامش و نیروی فراطبیعی است در تمام زوایای زندگی ایرانیان باستان وجود داشته است. با کندوکاو در تاریخ فرهنگی شرق و غرب، دانسته می‌شود که ایرانیان بیش از هر ملتی به عدد هفت اهمیت می‌داده‌اند و از رمز و رازهای آن باخبر بودند. اندیشه‌هایی که درباره این عدد به باورها و استوره‌های مصر باستان، میان‌رودان، هند، چین، یونان، روم و دیگر فرهنگ‌های باستانی راه یافته ریشه در فرهنگ ایران باستان دارد.

اهرام مصر، تخته نرد و عدد هفت

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha