• دوشنبه / ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ / ۲۰:۰۱
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1403011305646
  • خبرنگار : 71635

۲ درگذشت، ماجراهای تپه باستانی قیطریه و خداحافظی مرجانه گلچین

۲ درگذشت، ماجراهای تپه باستانی قیطریه و خداحافظی مرجانه گلچین

خبرهایی از نمایشگاه قرآن، توضیحات آیت‌الله صدیقی درباره زمین حوزه علمیه ازگل، دو درگذشت، خداحافظی مرجانه گلچین از بازیگری، ماجراهای یک تپه باستانی در شمال شهر تهران، تصوری اشتباه از یک قطعه معروف موسیقی، فریاد سکوت و غریبانه مسجد سلطانی بروجرد و... از جمله اخبار ۱۱ تا ۱۳فروردین ۱۴۰۳ فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، رئیس جمهوری با حضور در محل برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، از بخش‌های مختلف و تعدادی از غرفه‌های این نمایشگاه بازدید کرد.

همچنین در جریان این بازدید ۱۵ خادم قرآنی در حوزه های قرائت، حفظ، آموزش، پژوهش، نشر، مدیریت، سینما و خوشنویسی تجلیل شدند.

خبرهایی از نمایشگاه قرآن

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید رئیس جمهور از نمایشگاه قرآن کریم، از حضور ۲ و نیم‌ میلیون نفر بازدیدکننده در ۱۰ شب اول سی‌ و یکمین نمایشگاه قرآن کریم خبر داد.

اسماعیلی همچنین با بیان اینکه در بیش از ۸۰ هزار مترمربع موضوع نشر و پوشش اسلامی در نمایشگاه قرآن مطرح شد، گفت: علاقه‌مندی مردم به حفظ هنجارها خود منجر به استقبال بی‌نظیر از این نمایشگاه شد؛ به نحوی که با حجم انبوه متقاضیان همراه بود.

توضیحات آیت‌الله صدیقی درباره زمین حوزه علمیه ازگل

چندی پیش ادعایی صورت‌ گرفت که حوزه علمیه امام خمینی (ره) در منطقه ازگل تهران که تحت تولیت آیت‌الله صدیقی اداره می‌شود، باغی به مساحت ۴۲۰۰ متر داشته است که دخل و تصرف‌هایی در آن صورت گرفته است. در همین راستا آیت‌الله صدیقی در ویدئویی توضیحاتی را ارائه کرده است.

تمدید ثبت نام آزمون خاص فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر

اداره کل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کرد که ثبت نام دومین آزمون خاص فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ تمدید شد.

«سیزده‌ به‌در» واقعا نحس است؟

برنامه‌ریزی برای «سیزده‌بِه‌دَر» و گذراندن این روز در طبیعت دغدغه بعضی از خانواده‌هاست؛ دغدغه‌ای که البته با توجه به همزمانی نوروز و ماه رمضان شاید کمرنگ‌تر شده باشد. با این وجود،‌ اما برخی معتقدند اگر در خانه بمانند، نحسیِ سیزدهم فروردین دامن‌گیرشان می‌شود بنابراین حتی برای یک پیاده‌روی کوتاه از منزل خارج می‌شوند. اما واقعا این روز نحس است؟

درباره بسته اخبار نوروزی اداره فرهنگی و هنری ایسنا، بیشتر بخوانید:

خبرهایی از سفرهای نوروزی و درگذشت ۴ چهره

آمار بازدید از اماکن تاریخی و یک درگذشت

دو درگذشت 

محمد هوشمند ویژه، استاد دانشگاه، مولف و مترجم در ۸۷ سالگی از دنیا رفت.

همچنین «چنس پردومو» بازیگر ۲۷ ساله بریتانیایی بر اثر سانحه رانندگی با موتورسیکلت درگذشت.

«شاهِ مردان» از کی به امام علی (ع) اطلاق می‌شود؟

محمدرضا شفیعی کدکنی درباره اطلاق صفت «شاهِ مردان» به امام علی (ع) می‌گوید: ظاهراً در متون عربی چنین صفت یا لقبی برای آن حضرت به نظر نرسیده است و سابقهٔ اطلاق این صفت هم به ایشان ظاهراً از قرن ششم که عصر شکوفایی فتوّت و جوانمردی است، قدیم‌تر نیست.

مرجانه گلچین با دنیای بازیگری خداحافظی کرد

مرجانه گلچین ـ بازیگر سینما و تلویزیون ـ در فضای مجازی از خداحافظی خود با دنیای بازیگری پس از ۴۶ سال خبر داد.

«مجلس ضربت زدن» ۲۴ ساله شد

۲۴ سال پیش که بهرام بیضایی تصمیم گرفت که سفارش نوشتن یک نمایشنامه با موضوع امام علی را بپذیرد، شاید خودش هم فکرش را نمی‌کرد که این نمایشنامه به بهترین متنی که درباره این شخصیت نوشته شده، تبدیل شود.

بازخوانی هشدارهای داریوش مهرجویی در روز طبیعت

داریوش مهرجویی آرزو داشت: «عده‌ای بیایند کیسه‌ها را در دستشان بگیرند و در این جاده‌ها حرکت کنند و کامیون‌ها دنبالشان بیایند و آشغال‌ها را جمع کنند و یک خرده مردم را شستشوی مغزی بدهند که نریزید این آشغالها را ، بیرون نریزید، خودتان آن‌ها را تمیز کنید، همان طور که اتاق خانه‌تان را جارو می‌زنید و تمیز می‌کنید.»

تپه‌های قیطریه؛ کشفی که برج‌های تهران آن را بلعید!

تابستان سال ۱۳۴۷ در تپه‌های قیطریه چنگال بولدوزرها به گورهایی رسید که قدمت تهران را تا ۳۲۰۰ سال جابه‌جا کرد؛ گورستانی که سند مهمی از روش تدفین مردگان در دوره «عصر آهن» بود، اما برای همیشه زیر برج‌های قیطریه مدفون و خواب مردگان سه‌هزارسالۀ آن آشفته شد.

از گورستان هخامنشی‌ها و اشکانی‌ها چه بیرون آمد؟

آخرین کاوش باستان‌شناسان در گورستان «مرسین چال» در سمنان به کشف آثاری منتج شد که قدمت این گورستان را به دوره هخامنشی و اشکانی رساند.

تخریب‌هایی که جرم‌انگاری نشده‌اند!

تخریب و قطع درختان جنگل الیمالات با وجود آنکه دادستان مازندران به اعاده عرصه وضعیت سابق و جبران خسارات وارده دستور داده است اما بار دیگر، وجود خلاء قانونی درباره حفاظت از میراث طبیعی ایران، به‌ویژه آن دسته از میراث طبیعی که ثبت جهانی شده‌اند را گوشزد می‌کند.

تصوری اشتباه از یک قطعه معروف موسیقی

عمدتا تصور می‌شود که قطعه موسیقی «بهار دلکش» درون‌مایه‌ای عاشقانه دارد، اگرچه که بر آمده از رنج و اندوهی تاریخی است و براساس یک داستان عاشقانه‌ توسط «محمدتقی بهار» خلق نشده است.

نخستین اثر موسیقی که برای بهار ساخته شده کدام است؟

یکی از قطعه‌های ماندگار موسیقی ایرانی، تصنیفی است با عنوان «آمد نوبهار». بسیاری از شنوندگان و مخاطبانِ موسیقی ایرانی این اثر را با تنظیم فرهاد فخرالدینی، صدای شادروان نادر گلچین و همراهی گروه همخوان بارها از رادیو شنیده‌اند؛ تصنیفی که در مایه بیات اصفهان نوای مژده بهار را سرمی‌دهد: «آمد نوبهار، طی شد هجر یار/ مطرب نی بزن، ساقی می بیار».

پیشنهادهایی برای خواندن:

حال و هوای نوروز ۱۳۶۴ برای اسرای ایرانی چطور بود؟

دروغ۱۳؛ گسترش یک کار ناپسند به بهانه سرگرمی

از رفاقت با امیرالمومنین (ع) چه چیزی به دست می‌آوریم؟

ماجرای برگزاری پنهانی مراسم شب قدر توسط اسرا

کارگردانی که سانسور خودش را فیلم کرد

محافلی که بزرگان با آنها صنمی داشته‌اند

ضرورت‌ها و چالش‌های سینمای دینی

مفاهیم آرامش‌بخش قرآن با صدای خواننده پاپ

فریاد سکوت و غریبانه مسجد سلطانی بروجرد!

آنچه از جمشید مشایخی دریغ شد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha