• چهارشنبه / ۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403010803425
  • خبرنگار : 50072

آیا غذاهای سالم با التهاب مفاصل مرتبط است؟

آیا غذاهای سالم با التهاب مفاصل مرتبط است؟

ایسنا/خراسان رضوی نتایج پژوهش جدید نشان می‌دهد که آرتریت و التهاب با مصرف برخی از غذاهای سالم مرتبط است.

به نقل از هلث، تریپتوفان اسید آمینه ضروری است که در بیشتر گوشت‌ها، لبنیات و آجیل‌ها یافت می‌شود و نتایج پژوهش کنونی نشان می‌دهد که این اسید آمینه موجود در غذاهایی که هر روز مصرف می‌کنیم، می‌تواند منجر به آرتریت شود.

دانشمندان آمینو اسیدی به نام تریپتوفان را که در گوشت، لبنیات، آجیل و سایر غذاها وجود دارد با شرایط ناتوان کننده‌ای که باعث درد و التهاب در مفاصل می‌شود را مرتبط دانسته‌اند. آنان پیشنهاد کردند که برنامه غذایی با مقدار کمتری از این اسید آمینه مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای، ممکن است برای سلامتی بهتر باشد.

به گفته دانشمندان دانشگاه کلرادو ایالات‌متحده، تریپتوفان به بدن ما کمک می‌کند تا موادی مانند پروتئین‌ها و مواد شیمیایی که پیام‌ها را از طریق سیستم عصبی ارسال می‌کنند را بسازد اما گاهی اوقات، باکتری‌های معده ما آن را به ماده شیمیایی التهابی تبدیل می‌کنند که سیستم ایمنی را برای آرتریت آماده می‌کند.

این اسید آمینه در غذاهایی مانند گوشت گاو، مرغ، شیر، آجیل، دانه‌ها، غلات کامل و لوبیا یافت می‌شود. دانشمندان این تحقیق می‌خواستند بدانند، چگونه ماده غذایی که معمولا برای ما مفید است می‌تواند منجر به بیماری‌هایی شود که درد و تورم مانند آرتریت روماتوئید ایجاد کند.

دانشمندان به موش‌ها آنتی‌بیوتیک‌هایی برای از بین بردن میکروبیوم آنها دادند سپس متوجه شدند که وقتی تریپتوفان به ایندول که در مدفوع یافت می‌شود، تجزیه شود، موش‌ها در سلول‌های تی خود واکنشی ایجاد می‌کنند که التهاب بیشتری به همراه خواهد داشت.

کریستی کوهن، دانشیار این دانشگاه اظهار کرد: مشخص شده است که میکروبیوم باکتری موجود در روده ما می‌تواند تریپتوفان را به موارد جانبی تجزیه کند. برخی از آنها ضد التهابی هستند اما ما برخی را با علل التهابی آن مرتبط می‌دانیم.

ما اولین افرادی هستیم که مشخص می‌کنیم، کدام محصولات در ایجاد التهاب نقش دارند و چگونه این کار را انجام می‌دهند.

محققان امیدوارند که یافته‌های آنان که در ماه دسامبر در مجله تحقیقات بالینی منتشر شده است، بتواند کلید درمان‌های آتی آرتریت باشد.

دکتر کوهن افزود: اگر تریپتوفان به سلول‌های بدن ما برخورد کند، تمایل دارد به محصولات ضدالتهابی تجزیه شود و در مقابل زمانی که به سلول‌های باکتریایی برخورد می‌کند التهاب بیشتری ایجاد خواهد کرد.

تحقیقات آینده ما روش‌هایی در این مورد خواهد بود که چگونه می‌توان این مورد را درمان و تعادل را حفظ کرد تا تریپتوفان به سمت  مسیر ضد التهابی حرکت کند.

به نظر می‌رسد رژیم غذایی غنی از فیبرهای گیاهی و گوشت بدون چربی -رژیم غذایی مدیترانه‌ای - میکروبیوم را به حالت سالم‌تری سوق می‌دهد، به‌طوری‌که شما خواص ضد التهابی تریپتوفان را دریافت کنید. به نظر می‌رسد رژیم معمولی غربی بیشتر به سمت مسیر التهابی است.

او گفت: ما مرحله در معرض خطر را بررسی کرده‌ایم، جایی که می‌توانیم افرادی که احتمالا در چند سال آینده به آرتریت روماتوئید مبتلا شوند را براساس نشانگرهای خون شناسایی کنیم.

کوهن بیان کرد: برخی داده‌ها وجود دارد که نشان می‌دهد ما می‌توانیم در آن دوره مداخله و از بیماری جلوگیری کنیم، اما هنوز کاملا مطمئن نیستیم که راه‌های مناسب مداخله چیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha