• سه‌شنبه / ۷ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403010703031
  • خبرنگار : 71662

چند اشتباه رایج برای رفع پشیمانی از پرخوری

چند اشتباه رایج برای رفع پشیمانی از پرخوری

اگر بعد از مصرف وعده‌های غذایی سنگین و یا پرخوری در تعطیلات، تصمیم می‌گیرید که در روزهای آینده تعداد کالری دریافتی خود را بشمارید، کم غذا بخورید و یا یک وعده غذایی را حذف کنید، در اشتباه هستید.

به گزارش ایسنا، حتما برای شما هم پیش آمده است که گاهی اوقات مانند تعطیلات نوروز، وعده افطار در ماه رمضان و... پرخوری کنید و به سرعت از این کار پشیمان شوید؛ اما باید بدانید با جریمه کردن خودتان و غذا نخوردن، این پرخوری جبران نمی‌شود.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، متخصصان تغذیه به تمام کسانی که سراغ وعده‌های غذایی سنگین می‌روند، توصیه می‌کنند که برای جبران این وضعیت و جلوگیری از اضافه وزن، سراغ ۵ اشتباه رایج نروند:

- رفتن روی ترازو: وزن شما در ساعت‌های مختلف در طول روز و شب متفاوت است. اگر شب گذشته غذای زیادی خورده‌اید و غذا هم اندکی شور بوده است، صبح روز بعد با اضافه وزن مواجه می‌شوید. به جای اینکه به اضافه وزن فکر کنید، سعی کنید یک روز سالم را آغاز کنید.

- نخوردن صبحانه: نخوردن صبحانه برای جبران پرخوری روزهای قبل سبب می‌شود تا شما ناهار و یا شام بیشتری نسبت به وضعیت عادی میل کنید. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که صبحانه می‌خورند، نسبت به آنهایی که از آن اجتناب می‌کنند، به مراتب سالم‌تر و دارای وزن کمتری هستند. صبحانه سنگین نخورید؛ بهتر است تا اندکی میوه، یک نان تست و یا غلات مخصوص صبحانه را برای وعده خود انتخاب کنید.

- انجام ورزش‌های سنگین: نیازی نیست برای از بین بردن وزن اضافه شده ناشی از پرخوری، به یکباره تمرینات ورزشی خود را سنگین کنید و بیش از حد به بدن خود فشار بیاورید تا تمام کالری وارد شده را بسوزانید. اگر به طور متوسط ۲۰ دقیقه ورزش می‌کنید، همان ۲۰ دقیقه را به ورزش اختصاص داده و سعی کنید با اندکی پیاده روی سریع، احساس سنگینی را از خود دور کنید. به این ترتیب به هضم غذایتان هم کمک کرده‌اید.

- بی‌خوابی: محققان آمریکایی نشان داده‌اند افرادی که بیشتر به دنبال غذاهای فست فود و شیرینی هستند، خواب کمتری نسبت به سایر افراد دارند و در واقع افرادی که ۸ ساعت در طول روز استراحت می‌کنند،‌ رژیم سالم تری دارند. علت این موضوع را می‌توان به کمبود انرژی مغز در اثر استراحت دانست. در این شرایط مغز سعی می‌کند این کمبود را با خوردن بیشتر جبران کند.

- حذف وعده‌های غذایی: غلط‌ترین کاری که می‌توانید بعد از یک روز پرخوری انجام دهید، این است که به خودتان قول بدهید که دیگر غذایی را نخورید. قول دادن برای نخوردن غذاهای سرخ کرده و شیرنی جات چند روز و یا چند هفته‌ای بیشتر دوام نخواهد آورد و بهترین راه برای کنترل رژیم غذایی‌تان، خوردن آنها به حد متعادل است. بهتر است که به سرعت تصمیم نگیرید و به رژیم عادی خود بازگردید. سعی کنید معده خود را با میوه و سبزیجات تازه پر کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha