• پنجشنبه / ۲ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403010200513
  • خبرنگار : 71654

با کمک تراشه نورالینک ممکن شد

ویدئوی اولین انسانی که با افکارش یک رایانه را کنترل می‌کند

ویدئوی اولین انسانی که با افکارش یک رایانه را کنترل می‌کند

اوایل سال جاری میلادی، ایلان ماسک اعلام کرد که اولین داوطلب انسانی، ایمپلنت مغزی نورالینک (Neuralink) را به عنوان بخشی از اولین آزمایش بالینی این شرکت دریافت کرده است. اکنون، این شرکت یک رونمایی عمومی مختصر از رابط مغز و رایانه (BCI) خود به اشتراک گذاشته است.

به گزارش ایسنا، این شرکت برای مدت کوتاهی به صورت زنده فیلمی را در شبکه اجتماعی ایکس (X) از مردی ۲۹ ساله به نام نولان آرباگ (Nolan Arbaugh) پخش کرد که گفته می‌شود هشت سال پیش، پس از یک حادثه غواصی از گردن به پایین فلج شده است.

به نقل از انگجت، در این ویدئو، آرباگ توضیح می‌دهد که پس از دریافت ایمپلنت که به گفته خود او با یک جراحی «فوق‌العاده آسان» در مغزش گذاشته شده، باید یاد می‌گرفت که چگونه تصور حرکت را از تلاش برای حرکت متمایز کند تا کنترل مکان‌نمای رایانه را روی صفحه نمایش بیاموزد.

آرباگ می‌گوید: بسیاری از مواردی که کار را با آنها شروع کردیم، تلاش برای حرکت بود. من سعی می‌کنم برای مثال دست راستم را به سمت چپ، راست، جلو و عقب حرکت دهم و از آنجا شروع به تصور حرکت مکان‌نمای رایانه می‌کنم.

در یک ویدئوی کوتاه کلیپ که یک مهندس نورالینک نیز در آن حضور دارد، آرباگ عملکرد رابط مغز و رایانه را با حرکت دادن مکان‌نما روی صفحه نمایش لپ‌تاپ و توقف پخش موسیقی به نمایش می‌گذارد. او می‌گوید که ایمپلنت به او اجازه بازی شطرنج را نیز داده است. او خاطرنشان کرد که پیش از این از ابزارهای کمکی دیگری مانند کنترل‌کننده‌های دهانی (mouthsticks) استفاده می‌کرده است، اما ایمپلنت نورالینک دوره‌های بازی طولانی‌تر و همچنین امکان بازی آنلاین را برای او فراهم کرده است. او افزود که می‌تواند حدود هشت ساعت بدون نیاز به شارژ، از ایمپلنت استفاده کند. مشخص نیست که عملیات شارژ کردن ایمپلنت چگونه انجام می‌شود.

پس از اینکه نورالینک در سال گذشته شروع به جذب داوطلبان کرد، آرباگ اولین بیمار انسانی بود که این ایمپلنت را دریافت کرد. این شرکت پیش‌تر رابط مغز و رایانه را روی حیوانات از جمله شامپانزه‌ها آزمایش کرده بود.

در این ویدئو، آرباگ نشان می‌دهد که تجربه‌اش با کاشت ایمپلنت مغزی، علی‌رغم برخی مشکلات اولیه، تاکنون مثبت بوده است. او می‌گوید: این کامل نیست، می‌توانم بگویم که ما به برخی مشکلات برخورد کرده‌ایم. من نمی‌خواهم مردم فکر کنند که این پایان راه است. کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد، اما تا کنون زندگی من را تغییر داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha