• دوشنبه / ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402122819838
  • خبرنگار : 50548

کاتب بزرگترین قرآن جهان:

نمایشگاه قرآن، باید سرشار از پیام‌های قرآنی باشد

نمایشگاه قرآن، باید سرشار از پیام‌های قرآنی باشد

ایسنا/خراسان رضوی کاتب بزرگترین قرآن جهان گفت: به نظرمی‌رسد در نمایشگاه قرآن باید قرآن در اولویت باشد، اما تعداد بسیاری از غرفه‌ها فاقد قرآن و پیام‌های قرآنی هستند، در حالی که نمایشگاه قرآن باید سرشار از آیات قرآن باشد.

علی‌اکبر اسماعیلی قوچان در گفت‌وگو با ایسنا در حاشیه رونمایی از دومین قرآن بزرگ پارچه‌ای جهان در هفدهمین نمایشگاه قرآن مشهد اظهار کرد: این قرآن که توسط یکی از شاگردانم به نام شاهین برجسته ثانی در حال تکمیل است، به عنوان دومین قرآن بزرگ هنری مطرح است. البته که این کار بسیار خوب است و نیاز به تشویق و حمایت جوانان هنرمندی چون او در این عرصه داریم تا شاهد حضور هنرمندان بیشتری در این وادی باشیم.

وی ادامه داد: سخت‌کوشی و کار مداوم در عرصه هنر برای به نتیجه رسیدن بسیار اهمیت دارد، تجاربی که در تهیه و ساخت اوراق مناسب و ماندگار در طول زمان برای نوشتن قرآن به دست‌آوردم منحصر به‌فرد است و کمتر کسی بدان دست یافته است. در حالی که بسیاری آثار خطاطی و نقاشی پس از خارج شدن از قاب، ماندگاری‌شان به خطر می‌افتد، ما در کتابت قرآن از پارچه‌ای استفاده کردیم که انعطاف‌پذیری بالایی دارد و دچار آسیب کمتری می‌شود.

اسماعیلی قوچانی در خصوص برگزاری هفدهمین نمایشگاه قرآن مشهد عنوان کرد: برگزاری نمایشگاه اقدام خوبی است و کارهای خوبی در این نمایشگاه اتفاق افتاده است که می‌تواند در معرض دید مخاطب قرار گیرد، اما اشکالاتی نیز در آن مشاهده می‌شود. به نظرمی‌رسد در نمایشگاه قرآن باید قرآن در اولویت باشد، اما تعداد بسیاری از غرفه‌ها فاقد قرآن و پیام‌های قرآنی هستند، در حالی که نمایشگاه قرآن باید سرشار از آیات قرآن باشد.

وی با اشاره به آشنا نبودن بسیاری افراد با مسئولین قرآنی شهر تأکید کرد: چنین نمایشگاه‌هایی فرصتی است تا مردم با مسئولین و فعالان قرآنی شهرشان آشنا شوند و برای این اتفاق، حداقل کار ممکن این است که ورود آن‌ها به نمایشگاه در تربیون اعلام شود. بدین ترتیب امکان ارائه نظرات و پیشنهادات مردم و برخی غرفه‌داران برای بهبود کمی و کیفی وضعیت نمایشگاه قرآن در دوره‌های آتی فراهم می‌شود.

اسماعیلی قوچانی افزود: از جمله کارهایی که خوشنویسان این نمایشگاه می‌توانند انجام دهند، نوشتن آیاتی از قرآن به خط زیبا است تا آن را در اختیار مخاطبان به‌ویژه کودکان و نوجوان قرار دهند. بدین ترتیب هم خاطره‌ای برای آنان می‌شود و هم با استفاده از حس زیبادوستی، منجر به ایجاد علاقه در آنان می‌شوند.

وی اظهار کرد: حتی می‌توان برای این کار تمامی غرفه‌ها را موظف کرد تا از حضور یک خطاط و خوش‌نویس بهره گیرند و آیاتی چند از قرآن را در مکان‌های مختلف غرفه خود قرار دهند، البته انتخاب این آیات باید به تناسب زمانه و کاربرد آن برای مردم انتخاب شود. در واقع نمایشگاه قرآن باید رسانه پیام‌هایی به‌ویژه اخلاقی اگرچه کوتاه از قرآن باشد. این پیام‌های کوتاه در ذهن مخاطب ماندگار خواهد بود.

کاتب بزرگترین قرآن هنری جهان با بیان اینکه نمایشگاه قرآن آن‌طور که باید باشد، معرفی نشده است، ادامه داد: آثار خوشنویسی که در این نمایشگاه عرضه می‌شود، تنها به ‌واسطه خط‌ مهم نیست، بلکه نوعی علم است، به‌گونه‌ای که خوانش بسیاری از خطوط هنری نیاز به مهارت دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha