شاهین برجستهثانی در گفتوگو با ایسنا در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن و عترت مشهد در خصوص اولین قرآن با گرایش شیعی، اظهار کرد: از سال ۱۳۶۸ فعالیتهایی را در زمینه نقاشی و خط انجام دادهام، اما به طور جدی و از سال ۷۵ افتخار شاگردی استاد علی اکبر اسماعیلی قوچانی را داشتم و در زمینه خطهای نسخ، ثلث و نستعلیق فعالیت میکردم.
وی افزود: اولین قرآن پارچهای استاد علی اکبر اسماعیلی قوچانی که سال ۹۴ به عنوان بزرگترین و زیباترین قرآن هنری جهان اسلام رونمایی شد، در مقام شاگرد ایشان از یک سال قبل اقدام به کتابت قرآن کریم کردهام.
این کاتب اضافه کرد: استاد اسماعیلی قوچانی به من اجازه دادند که مجدد روی این قرآن کارهایی را اجرا کنم که دومین قرآن بزرگ هنری جهان نیز محسوب میشود. با توجه به اینکه زیرسازی پارچه مراحلی دارد و بسیار پرزحمت است استاد اسماعیلی قوچانی فرمول پارچه را به من دادند.
وی با اشاره به اینکه این کار باید سالیان سال ماندگار باشد، بیان کرد: به همین دلیل این پارچه باید استقامت بسیار بالایی داشته باشد. استاد اسماعیلی پس از ۳ قرآن دیگر این کار را طی چند سال با همکاری ۱۱۴ نفر استادکار به مرحله نهایی رساندند.
برجستهثانی با بیان اینکه تاکنون سه جزء قرآن را کتابت کردهام، تصریح کرد: صفحه نخست این نسخه از قرآن، شامل سوره حمد و با استفاده از هفت قلم و اصل نوشتاری قرآن به خط ثلث و نسخ ایرانی در ابعاد ۹۰ در۱۳۰ نیز کتابت شده است.
وی با بیان اینکه نگارش آیهها و تذهیب توسط بنده صورت میگیرد و در هر جزء تذهیب متفاوتی به کار میرود، عنوان کرد: مطابق با تعداد سورههای قرآن کریم اول هر سوره با یک فرم خاص از بسم الله الرحمن الرحیم آغاز میشود و در مجموع ۱۱۴ نمونه از نگارش بسم الله الرحمن الرحیم در این اثر قرآنی مورد استفاده قرار میگیرد.
این خوشنویس با بیان اینکه کتابت این قرآن را با هدف انجام دادم، خاطرنشان کرد: تاکنون چنین کتابتی از قرآن کریم نداشتیم و نباید در این زمینه کم کاری کرد و باید فعالیتهای نویی برای نوشتن قرآن انجام داد. همچنین احتمال دارد کتابت این قرآن تا ۶ ماه آینده به اتمام برسد.
انتهای پیام
نظرات