به گزارش ایسنا، دی ماه سالجاری مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به گزارشهای منتشر شده درباره برخی اماکن غیر ایمن در تهران، گفته بود: بر اساس گزارش سازمان آتشنشانی و مدیریت بحران تهران برخی از این ساختمانها وضعیت بسیار ناایمنی دارند و باغ کتاب را به عنوان نمونه اعلام کرد که به لحاظ ایمنی شرایط نامناسبی دارد.
وی تأکید کرده بود: کوچکترین آتش سوزی در این مجموعه مثل انبار باروت میشود؛ لذا از در شهرداری تهران درخواست میشود تا نسبت به ایمن سازی این مجموعهها اقدام کند. بیتردید اگر اتفاقی در آنجا بیفتد اصلا قابل جبران نیست. اگر کسی گزارش مربوط به این مجموعه را بخواند قطعا شب نمیتواند بخوابد.
ایمنی مجموعه باغ کتاب که یک مجموعه پرمخاطب بوده و بنا به گفته مدیران این مجموعه فرهنگی با وسعت ۱۱۰ هزار مترمربعی، روزانه ۱۵ هزار تردد ثبت میشود و حتی در روزهای آخر هفته و تعطیلات گاهی این عدد به ۲۰ هزار تردد نیز میرسد، باید مورد توجه بوده و مسائل ایمنی و رفع نواقص در این مجموعه در دستور کار قرار گیرد؛ بطوریکه مدیرعامل باغ کتاب تهران میگوید: باغ کتاب تهران از ابتدا و بهخصوص شش ماه گذشته، تدابیر مختلفی برای بهبود وضعیت HSE و موارد عدم انطباق انجام داده است.
رضا مجدی در گفت وگو با ایسنا، درباره رفع موارد عدم انطباق مجموعه باغ کتاب تهران با اشاره به هزینههای لازم برای ارتقاء وضعیت HSE باغ کتاب اظهار میکند: هزینه ارتقاء HSE باغ کتاب حدود ۵۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است که امید داریم این بودجه را دریافت کنیم؛ چرا که امنیت هموطنان جزو دغدغه های مهم ما و شهرداری تهران بهویژه آقای زاکانی شهردار تهران است.
مدیرعامل باغ کتاب تهران در خصوص اقدامات آتشنشانی در این مجموعه می افزاید: سیستم اعلام و اطفاء حریق باغ کتاب از ابتدای بهرهبرداری این مجموعه به دلیل تأمین نشدن بودجه راهاندازی نشده بود، اما در این دوره در حال راهاندازی سیستم اعلام حریق هستیم؛ البته با وجود اینکه راهاندازی سیستم اطفاء حریق نیازمند تأمین بودجه از سوی نهاد ذیربط است، در خصوص کپسولهای آتشنشانی، احراز تعداد، ظرفیت و موقعیت و شارژ آنها اقدام شد. همچنین، مانورهایی برای آشنایی کارکنان باغ کتاب برای استفاده از این کپسولها برگزار و این مانورها هم به پایان رسیده است.
مجدی ادامه می دهد: با نیازسنجیهای انجام شده، تعداد جعبههای کمکهای اولیه ۲ برابر شد. همچنین در راستای حفظ ایمنی و سلامتی مخاطبان، به خصوص کودکان و نوجوانان با هماهنگی شرکت شهر سالم شهرداری تهران و برخی بیمارستانهای اطراف باغ کتاب قرار است تیم اورژانس در روزهای پرتردد از جمله پنجشنبه و جمعه در باغ کتاب مستقر باشد. در حال حاضر نیز در برخی از رویدادهای باغ کتاب از تیم اورژانس و آتشنشانی دعوت میکنیم در باغ کتاب حاضر باشند.
مدیرعامل باغ کتاب درباره سایر موارد مربوط به ایمنی محیطی این مجموعه میگوید: از همان ابتدا، با دعوت از کارشناسان مجرب و افراد صاحبنظر، مسیرهای خروج اضطراری باغ کتاب بازگشایی و رفع انسداد و علائم و تابلوهای راهنما در محیط نصب شدند. علاوه بر این، برخی درهایی که موقتا بسته هستند، امکان باز شدن آنها در عرض چند ثانیه وجود دارد. شیشههای نمای باغ کتاب هم از نوع ۳ لایه لمینتشده و غیر ریزنده است که با وجود انحصاری بودن شیشهها و هزینه بالای آن، برای رفع این مشکل نیز اقدام کردهایم.
وی با اشاره به این نکته که بیش از ۶۵ درصد از مخاطبان باغ کتاب خانوادهها هستند، ادامه میدهد: یکی از مهمترین اولویتهای استانداردسازی، ایمن کردن فضاهای بازی کودکان در بخشهای بهرهبرداری است. این مسائل با همکاری بهرهبرداران و سازمان ملی استاندارد شناسایی شده و در حال انجام است.
مدیرعامل باغ کتاب در ادامه با اشاره به اقدامات کنترلی و پیشگیرانه خطرات برق گرفتگی در باغ کتاب می گوید: سیستم ارتینگ باغ کتاب فعال است و کارکرد آن طی بازدیدهای دورهای بهطور مرتب بررسی میشود. همچنین آبنمای ورودی اصلی نیز استاندارد و خطر برقگرفتگی آن برطرف شده است.
وی در خصوص ایمنی آسانسورها و پله برقیهای این مجموعه نیز میگوید: قرارداد تعمیر، نگهداری و رفع معایب و مشکلات آسانسورها منعقد شده و پیمانکار آن در حال رسیدگی ماهانه با ارائه صورت وضعیتهای مربوطه، اصلاح و تعمیرات لازم است.
مجدی در پایان میافزاید: در حال حاضر باغ کتاب آمادگی کامل برای میزبانی مهمانان و مخاطبان این مجموعه را دارد و پیگیر مجدانه برای ارتقاء HSE باغ کتاب و دریافت بودجه جهت راهاندازی سیستم اطفاء حریق و هوشمندسازی است و هیچ ریسک نابخردانهای در باغ کتاب وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات