• سه‌شنبه / ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402122215787
  • خبرنگار : 50308

انرژی باد؛ تلاش چین به سوی آینده‌ سبز

انرژی باد؛ تلاش چین به سوی آینده‌ سبز

ایسنا/خراسان رضوی گزینه انرژی‌های تجدیدپذیر با توجه به تغییرات آب‌وهوایی حیاتی است و انرژی باد در خط مقدم قرار دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از تک‌اکسپلور، چین به‌عنوان تولیدکننده اصلی گازهای گلخانه‌ای، سیری متحول‌کننده به سوی جایگزین‌های سبزتر را آغاز کرده و هدف آن کربن خنثی تا سال ۲۰۶۰ است.

این هدف بلندپروازانه با رشد سریع نیروگاه بادی به پیش می‌رود که با تکیه بر پیشرفت‌های فناورانه و کاهش هزینه‌ها هدایت می‌شود. موضع پیشگیرانه چین نه تنها تعهد این کشور به پایداری محیط زیست را نشان می‌دهد، بلکه آن را به‌عنوان رهبر بالقوه در تغییر جهانی به سمت منابع انرژی تجدیدپذیر قرار می‌دهد.

در تحقیق کنونی، گروه تحقیقاتی مشترک به سرپرستی پروفسور شی لو از دانشکده محیط زیست و موسسه کربن خنثی دانشگاه چینهوا در چین روشی نوآورانه برای ارزیابی امکان‌سنجی اقتصادی و مزیت بازار انرژی بادی خشکی در مقایسه با منابع انرژی معمولی ارائه کرد.

این تحقیق گام‌های مهم چین را در استفاده از نیروی باد که برای هدف کربن خنثی ۲۰۶۰ چین حیاتی است، نشان می‌دهد. سهم انرژی بادی در ترکیب نیروگاهی چین افزایش یافته و با تولید ۴۶۶.۵ تراوات ساعت به ۶.۱ درصد رسیده و هدف آن تا سال ۲۰۶۰ ظرفیت ۲۵۰۰ گیگاواتی است.

فوریت در طراحی سیستم قدرت تشدید شده است و نیاز به مدل‌هایی دارد که پویایی‌های آینده کاهش هزینه و پتانسیل عرضه برای انرژی بادی را با هدف کربن خنثی تا سال ۲۰۶۰ به‌طور دقیق پیش‌بینی می‌کنند.

بسیاری از تحلیل‌های موجود به‌اندازه کافی برای کاهش سریع هزینه‌های تولید برق بادی مشاهده‌ شده در سال‌های اخیر قابل فهم نبوده‌اند و اغلب پیش‌بینی‌هایی از کاهش هزینه ارائه می‌دهند که محافظه‌کارانه‌تر از روندهای واقعی هستند.

با توجه به اهمیت روزافزون پویایی مکانی و زمانی در رقابت اقتصادی انرژی بادی برای راهبرد کربن‌زدایی چین، این تحقیق مدل جامع برای ارزیابی قابلیت فنی و اقتصادی نیروی بادی خشکی در داخل این کشور ایجاد کرد. ارزیابی با وضوح فضایی بالا ۰.۰۶۲۵ درجه طول جغرافیایی در ۰.۰۶۲۵ درجه عرض جغرافیایی انجام شد که دوره ای از ۲۰۲۰ تا ۲۰۶۰ را پوشش می‌دهد.

نتایج نشان می‌دهد که پتانسیل‌های فنی عظیم انرژی بادی تا ۵۳.۹ PWh  (پتا وات ساعت) در سطح ملی، معادل حدود ۷.۲ برابر مصرف برق در سال ۲۰۲۰ است. انتظار می‌رود میانگین هزینه تراز شده انرژی باد از ۰.۳۹ یوان در هر کیلووات ساعت در سال ۲۰۲۰ به ۰.۳۰ یوان در هر کیلووات ساعت و ۰.۲۱ یوان در هر کیلووات ساعت در سال ۲۰۳۰ و ۲۰۶۰ کاهش یابد. ۲۸.۳ درصد، ۶۷.۶ درصد و ۹۷.۶ درصد از پتانسیل‌های فنی هزینه‌های انرژی کمتر از انرژی زغال سنگ در سال‌های ۲۰۲۰، ۲۰۳۰ و ۲۰۶۰ دارند.

از منظر دقت مکانی و زمانی در ارزیابی، نتایج این تحقیق نشان‌دهنده جهش قابل توجهی در درک ما از پتانسیل نیروی باد در چین است. رویکرد نوآورانه نه تنها اقتصاد در حال تحول انرژی بادی را توضیح می‌دهد، بلکه چارچوبی قوی برای ادغام منابع انرژی تجدیدپذیر در راهبردهای ملی کربن خنثی فراهم می‌کند. این تحقیق کمکی حیاتی به تحقیقات جاری انرژی‌های تجدیدپذیر و اقدامات اقلیمی است.

این پیشرفت بر امکان ادغام نیروی باد در ترکیب انرژی با هزینه‌های کمتر تاکید می‌کند و راه را برای راه‌حل‌های انرژی پایدار هموار می‌کند. این یافته‌ها اهمیت پیشبرد فناوری‌ها و سیاست‌های انرژی‌های تجدیدپذیر را نشان می‌دهد که به‌طور قابل‌توجهی به تلاش‌های جهانی پایداری محیط زیست کمک می‌کند.

یافته‌های این تحقیق در مجله Environmental Science and Ecotechnology منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha