سیدصمد ضیائی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: برای گندم۳۵۰ تا۴۰۰ خوشه در متر مربع برای دستیابی به پتانسیل عملکرد کافی است ولی به شرطی که بحث تغذیه ای را از زمان پنجه زنی تا شروع گلدهی در زمان مناسب استفاده کنیم تا برای مقابله با تنش سرما، خوابیدگی و با شرایط بیماری زا قوی تر عمل کند.
وی تغذیه مناسب در شرایط موجود را برای مزارع گندم حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: مصرف کودهای ازته باید تا قبل از خوشه دهی همراه با مصرف کودهای پتاسیمی انجام شود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ادامه داد: در مناطقی که با شوری خاک کمتر از هفت دسی زیمنس بر متر از منبع کود کلرور پتاسیم همراه با کود اوره استفاده شده ، از مصرف بی رویه کود اوره برای جلوگیری از اپیدمی شدن بیماری های قارچی خودداری شود.
ضیائی در خصوص شرایطی که شوری خاک بالاتر از هفت دسی زیمنس بر متر باشد به کشاورزان توصیه کرد: از منبع پتاسیم بر پایه سولفات پتاسیم پودری به مقدار سه کیلوگرم به همراه سه کیلوگرم اوره و اسید آمینه درصد بالا در مراحل پنجه و شروع ساقه محلول پاشی شود.
وی با اشاره به وضعیت تغیرات شرایط اقلیمی و دمایی گفت: بهتر است کشاورزان در مرحله تکمیل پنجه و ساقه دهی گندم استفاده از کود پتاسه منبع سیلیکات پتاسیم به مقدار پنج در هزار را برای افزایش استحکام ساقه، مقابله با تنش دمایی و افزایش مقاومت به ورس ( خوابیدگی) مد نظر قرار داده و پس از آن کنترل بیماری های قارچی خصوصا زنگها و فوزاریوز خوشه در اولویت کشاورزان قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات