• سه‌شنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402121510448
  • خبرنگار : 71567

نحوه رسیدگی به شکایات مصوبات دانشگاهی از زبان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

نحوه رسیدگی به شکایات مصوبات دانشگاهی از زبان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مصوبه اخیر شورا در خصوص نحوه اعتراض به تصمیمات دانشگاهی به صورت ناقص اعلام شد، گفت: با تصویب مصوبه اخیر شورا پرونده‌های ارجایی در در یک هیات عالی تجدید نظر بررسی خواهد شد. در واقع در این هیات حقوقدانان، اساتید متخصص و خارج از دانشگاه پرونده را ارزیابی می‌کنند؛ به طوری که حتی رییس دانشگاه نیز در آن جلسه حضور ندارد که تعارض منافع شکل بگیرد.

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب به تشریح جزییات مصوبه اخیر«خروج تصمیمات و آراء صادره از هیأت‌ها و کمیته‌های تخصصی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر مراکز آموزشی و پژوهشی در خصوص امور و شئون علمی، آموزشی و پژوهشی از شمول صلاحیت دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قضائی» پرداخت و اظهار کرد: متاسفانه در خصوص این مصوبه اخیر برخی افراد در رسانه های خود مطالب را ناقص اعلام می کنند. در واقع این موضوع مصوبه ۶۳۰ بود که سال ۸۷ مصوب شد و مصوبه دیگری در تکمیل آن در سال ۹۴ به تصویب رسیده بود و مصوبه اخیر صرفا تجمیع و تکمیل دو مصوبه قبل بود.

وی در ادامه تصریح کرد: جلسه ای که شورا مجدد در خصوص مصوبه فوق داشت و در خصوص آن بحث شد، با حضور رییس دیوان عدالت اداری و رییس قوه قضاییه برگزار شد. متخصصین حوزه آموزش عالی بر این باور هستند که همانطور که مجموعه های تخصصی نظیر دادگاه خانواده وجود دارد در رسیدگی مسائل علمی و آموزشی در دانشگاه ها نیز باید کمیته های تخصصی شکل گیرد. به طور مثال اگر دانشجویانی شبهه تقلب در آزمون سراسری را دارند این امر توسط مراجع تخصصی بررسی شود.

خسروپناه خاطرنشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه فوق را با هماهنگی قوه قضاییه و دیوان عدالت اداری مصوب کرده است. بر این اساس باید در وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد هیات عالی تجدیدنظر داشته باشیم(که البته این هیات ها در ادوار قبل شورا مصوب و تشکیل شده است) تا اگر به طور مثال حکمی توسط کمیته های تخصصی دانشگاه ها به دانشجو یا اساتید داده می شود در صورت شکایت، پرونده در هیات های تجدید نظر که حقوقدانان و صاحب نظران قضایی در کنار متخصصان حوزه حضور دارند،  مورد بررسی قرار گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: مصوبه فوق نه خلاف قانون اساسی است و نه به این معنی است که کسی حق اعتراض ندارد. در این مصوبه سه یا چهار مرحله امکان شکایت وجود دارد که آخرین مرحله، شکایت در هیات های عالی تجدیدنظر است که با هماهنگی قوه قضاییه و دیوان مشخص شده است تا در این هیات ها تصمیمات نهایی گرفته شود.

خسروپناه ادامه داد: رسیدگی به شکایات در مصوبه اخیر بسیار دقیق تر از قبل از این مصوبه صورت می گیرد و در مصوبه جدید با اعمال محدودیت زمانی برای رسیدگی و پاسخ حقوق ذینفعان بیش از پیش رعایت خواهد شد که زمان رسیدگی یک موضوع بیش از دو ماه نباید طول بکشد.

به گفته این استاد دانشگاه، با تصویب مصوبه فوق پرونده های ارجاعی در یک هیات عالی تجدید نظر بررسی می‌شود تا در حق کسی ظلم نشود. در واقع در این هیات حقوقدانان، اساتید متخصص و... خارج از دانشگاه مبدأ پرونده را ارزیابی می کنند؛ به طوری که حتی رییس دانشگاه نیز در آن جلسه حضور ندارد که تعارض منافع شکل گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۶-۰۳ ۰۲:۰۸

ای کاش این مصوبه هیچوقت ابلاغ نمیشد تا تخلفات دانشگاه آزاد توی دادگاه مطرح می‌شد چون این مصوبه باعث شده سرپیچی های دانشگاه آزاد از قوانین مجلس رو نتونیم بیان کنیم