به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین کمال خداداده -رئیس ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور- صبح امروز چهارشنبه(۹ اسفند) در نشست تشریح برنامههای سیویکمین سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد که در سالن جلسات ساختمان شهید بهشتی این مجموعه برگزار شد با بیان اینکه در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان قرار داریم و امیدواریم در این ماه مبارک با الفاظ و کلمات نورانی که درباره مسجد به کار برده شده قلبهای خود را صفا دهیم و اوقات خوبی داشته باشیم، اظهار کرد: انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات خبرگان رهبری را در پیش داریم. نظام جمهوری اسلامی با حرارت و جنب و جوش خاصی در آستانه انتخابات قرار دارد که مدل همراهی و همکاری در موضوع برگزاری انتخابات در کشور یک مدل مترقی و جدیدی است که در دنیا عرضه میشود. صندوقهای رای در مساجد یا مدارس مستقر هستند و کارگزاران مساجد با روی گشاده از برگزارکنندگان و مردم استقبال میکنند و تا ساعاتی از شب درگیر اخذ رای و شمارش آرا خواهند بود.
رئیس ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گفت: در این دوره از انتخابات؛ بچههای مسجد به میدان آمدند و در این تنور پرحرارت انتخابات دمیدند و با ایدهها و برگزاری مناظرات و دعوت از برخی کاندیدها مردم را در جریان برنامهها قرار دادند. نظرسنجیهای چند روز اخیر از مراکز رسمی نشان داد که به صورت بسیار محسوسی نرخ مشارکت بیشتر شده و امیدواریم تا ساعات و روزهای آینده بتوانیم برخی از عزیزانی که تصمیم نگرفتند رای دهند را به صندوقها دعوت کنیم. با مشارکت بالا در انتخابات به دشمنان نشان میدهیم که مردم حتی برای تغییرات در روند جاری و قانونگذاری کشور صندوقهای رای را انتخاب کردند.
خداداده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیتهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: طی یک سال گذشته توانستیم ۱۸۵۰ کانون فرهنگی هنری تاسیس کنیم که با توجه به کمبود بودجه، عدم تجهیز و سرانه پرداختی شبیه معجزه است. مساجد علاقمند به فعالیت و همکاری بیشتر با ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد هستند که امیدواریم در سالهای آتی با افزایش اعتبارات و تجهیزات زیرساختی کانونها قدمهای برداریم.
وی با بیان اینکه ۴۴۰ مسجد هم اکنون به شبکه کانونها اضافه شده است، تصریح کرد: در سال جاری ۱۲۸ هزار نفر به عضویت در سامانه بچههای مسجد درآمدند که رشد قابل توجهی را نشان میدهد. امسال یک میلیون و صدهزار نفر در مراسم اعتکاف در کل کشور شرکت کردند که از این تعداد نزدیک به ۳۵۰ هزار نفر دانش آموز بودند. اگر زیرساختهای مساجد مهیا بود قطعا پذیرای تعداد بیشتری برای اعتکاف بودیم.
رئیس ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد طرح ملی «کانون نشاط» را مورد توجه قرار داد و گفت: حدود شش هزار کانون فرهنگی و هنری در تابستان کار تربیتی انجام دادند. امسال موضوع پایگاههای قرآنی در کانونها جدیتر دنبال شد. رهبر معظم انقلاب در دیدار با قاریان قرآن درباره اینکه مساجد تبدیل به پایگاه قرآنی شود تاکید داشتند.
خداداده با بیان اینکه ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد تجربه خوبی را در حوزه کرسیهای تلاوت نور داشت، تصریح کرد: این طرح ابتکاری بود که ۲۵ سال پیش توسط ستاد کانونهای مساجد به کل کشور و مساجد ابلاغ شد و امروز هنگام تلاوت قرآن در مساجد این اسم را میشنوید. در بیش از سه هزار و پانصد پایگاه قرآنی نزدیک به ۲۹ هزار کرسی تلاوت شده و گزارشات این کرسی در سامانه بچههای مسجد ثبت شده است. سامانه دعوت از قاریان قرآن در برخی از استانها رونمایی شده و اطلاعات حدود سه هزار قاری قرآن که مقام ملی و بین المللی دارند در سامانه ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد قابل دسترسی است.
وی با اشاره به برگزاری مراسم اختتامیه مسابقاتی قرآنی مدهامتان در هفته آینده گفت: این رویداد جزو چهار مسابقه بزرگ و فراگیر در کشور است. سابقه این مسابقات طولانی است. مسابقات در ردههای سنی مختلف برگزار میشود که به نشاط مسابقات افزوده است. امسال نزدیک ۳۰۰ نفر از منتخبین استانها که در مراحل مختلف استانی و شهرستانی آزمون دادند در سنندج با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
رئیس ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد با بیان اینکه مساجد ما ظرفیت خوبی در عرصه هنرهای نمایشی دارند تاکید کرد: مساجد متولیان فرهنگ و هنر و خاستگاه فرهنگ و هنر انقلابی هستند. امیدواریم بتوانیم در ۱۴ تا ۱۸ اسفند جشنواره تئاتر شبستان را در تهران برگزار کنیم. این رویداد در ۱۸ مسجد برگزار میشود و آدرس این مساجد اطلاعرسانی خواهد شد. حضور و استقبال مسجدیها برای انتقال مفاهیم متعالی و کار تربیتی که در کنار این گروههای نمایشی میتواند ما را در بازگشت هنرهای نمایشی به ریل انقلاب سوق دهد. اگر میخواهیم فضای برخی از هنرها مخصوصا تئاتر سالم باشد، جملات، نمایشنامهها، دیالوگها و افرادی که برای این هنر وقف میکنند باید پیوستهای نظام توحیدی را در آن ببینیم. در میان تمام هنرها ادای دینی که هنر تئاتر به جامعه اسلامی و انقلابی کرده نه تنها کمتر نیست بلکه از بسیاری از هنرها بیشتر است. خیلی از آفتهای سینما به تئاتر وارد نشده است. امیدواریم بتوانیم استعدادهایی را از مساجد به جامعه هنری تحویل دهیم.
ارسال ۵۳۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ملی تئاتر شبستان
در ادامه این نشست خبری، حسین عالم بخش -دبیر نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان- نیز طی سخنانی اظهار کرد: جشنواره تئاتر شبستان یک رویداد حرفهای با حضور بچه های کاملا مسجدی است. ما در سطح کانونهای مساجد دو هزار و ۶۰۰ گروه تئاتر داریم که از ابتدای امسال به دنبال احیای این گروهها بودیم چرا که بعضا سال ها بود هیچ فعالیتی نداشتند، لذا با رویکرد آموزشی مدرسه تئاتر شبستان راهاندازی شد، ما ذیل این جشنواره برنامههای آموزشی مختلفی داشتیم از جمله این که به ۱۰ استان سفر کردیم و چهار استادیار را برای بررسی آثار ارسالی این گروهها در طول سال قرار دادیم.
وی افزود: این رویکرد باعث شد گروههای مختلف تئاتر مساجد به بخش اجرایی مسجد بازگردند و فعالیتهای مختلفی داشته باشند، مثل دهه ۶۰ که مساجد تبلور خلاقیت عرصه تئاتر و نمایش بودند اما به دلیل برخی اشتباهات فنی که خودمان داشتیم و همچنین گسترش برخی مراکز فرهنگی، فعالیت مساجد در این عرصه از دسترس خارج شد اما خوشبختانه با نهضت بازگشت به مسجد دوباره این اتفاق در حال شکلگیری است و جشنواره ملی تئاتر شبستان این رویکرد را دنبال میکند.
عالم بخش تصریح کرد: تاکنون ۵۳۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ملی تئاتر شبستان ارسال و ۲۸ اثر برای اجرا در مساجد انتخاب شده است و از این میان ۱۴ مسجد میزبان اجرا در استان تهران خواهند بود؛ ضمن اینکه این گروهها تا ۱۷ اسفند اجرا خواهند داشت و روز هجدهم نیز اختتامیه این جشنواره برگزار می شود. ما امیدواریم بتوانیم به این بخش از منویات رهبری که فرمودند تئاتر باید مردمی باشد، عمل کنیم و لبخند رضایت را به لب ایشان بروید.
در پایان از پوستر مرحله کشوری شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان، نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان و سامانه همراه مسجد (۸۹۴۰) رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات