• چهارشنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1402120905848
  • خبرنگار : 50659

دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه محقق اردبیلی:

ملاک انتخاب کاندیدای اصلح تخصص و تجربه در حوزه قانونگذاری است

ملاک انتخاب کاندیدای اصلح تخصص و تجربه در حوزه قانونگذاری است

ایسنا/اردبیل دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: عدم برخورداری از علم و یا تجربه باعث خواهد شد نماینده منتخب نتواند در حوزه قانون گذاری نقش خود را به خوبی ایفا کند و این مشکل زمانی بروز پیدا می کند که قوانین مصوب به مرحله اجرا برسد.

پوریا جعفرپور در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت «انتخابات» و در خصوص شاخص های انتخاب کاندیدای اصلح گفت: با توجه به جایگاه و کارویژه نمایندگان مجلس بایستی در انتخاب کاندیداها به یکسری فاکتورها توجه نمود در وهله نخست تخصص وتجربه در حوزه قانون گذاری است. عدم برخورداری از علم و یا تجربه باعث خواهد شد نماینده منتخب نتواند در حوزه قانون گذاری نقش خود را به خوبی ایفا کند و این مشکل زمانی بروز پیدا می کند که قوانین مصوب به مرحله اجرا برسد.

دانشجوی دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: دومین فاکتور جهان بینی و اندیشه سیاسی شخص کاندید است. افراد علی رغم تاثیر پذیری از محیط در نهایت مطابق با اندیشه سیاسی خود تصمیم گرفته و اقدام می‌کنند. به میزان ژرفا و عمق جهان بینی نماینده مجلس،  قوانین از مطلوبیت برخوردار خواهند بود.

وی افزود: در نهایت فاکتور سوم که در ارتباط با دو فاکتور مذکور است تیپ شخصیتیESTP فرد بایستی برون گرا،  دارای تعامل اجتماعی گسترده، ادراک قوی و قضاوت دقیقی داشته باشد تا بتواند متناسب با موضوعات تصمیم گیری کند.

جعفرپور ادامه داد: در خصوص راهکار افزایش مشارکت مردم در عرصه انتخاباتی چندین عامل تاثیرگذار است. متناسب با جوامع عوامل اقتصادی و اجتماعی بیشترین تاثیر را دارند. رابطه ای مستقیم بین رونق اقتصادی و مشارکت مردم در انتخابات وجود دارد و نیز می‌توان با ایجاد فضای رقابتی و امکان عرض اندام کاندیداهای طبقات مختلف، درصد مشارکت مردم در انتخابات را افزایش داد.

رونق و شکوفایی اقتصادی؛ یکی از راهکارهای افزایش مشارکت در انتخابات

دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه محقق اردبیلی افزود: همان طور که پیشتر اشاره شد یکی از راهکارهای افزایش مشارکت در انتخابات رونق و شکوفایی اقتصادی است. دولت ها و مسئولان بایستی سیاست های کلان اقتصادی را به سمتی سوق دهند که بیشترین رفاه را برای مردم محقق سازد. علاوه بر این، مسئولان از مواجهه با انتقادات واهمه نداشته باشند و با رقبای سیاسی به منزله دیگری و غیر دوست برخورد نکنند. مشارکت دادن رقبا و نیز مردم در عرصه مدیریتی و یا حتی حکمرانی می‌تواند در افراد نسبت به نظام و کشور احساس تکلیف ایجاد کند.

جعفرپور در مورد عملکرد شورای نگهبان در این دوره از انتخابات بیان کرد:  در عین حال که غیر از انتظارت واقع شد ولی منطبق بر قانون اساسی و منافع ملی بود. شورای نگهبان با رویکردی عقلانی و رفتار سختگیرانه منافع ملی را فدای احزاب و اشخاص نکرد. علی رغم  وجود انتقادهایی از عملکرد شورای نگهبان ولی شاهد رفتار درست و منطقی از این نهاد بودیم.

دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه محقق اردبیلی در خصوص ارزیابی خود از مجلس یازدهم گفت: مجلس یازدهم یکی از پرحاشیه ترین و جنجالی ترین  ادوار مجلس شورای اسلامی بود. علی رغم اینکه مجلس یازدهم از لحاظ خط فکری ارمانی و انقلابی بود در مواردی نتوانست قوانینی منطبق با این مشی سیاسی تصویب کند. مجلس یازدهم علی رغم همه تلاش ها و دستاورد ها  نتوانست انتظارات مردم را به نحو احسن براورد کند.

نمایندگان فعلی استان بسیار پرحاشیه هستند / شاهد مماشات بیش از حد مجلس در برابر دولت هستیم‌

دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه محقق اردبیلی در مورد بزرگترین نقطه ضعف نمایندگان فعلی استان بیان کرد: ترکیب نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی قریب به اتفاق از یک جبهه سیاسی تشکیل یافته است. علی رغم تلاش ها و دستاوردها نمایندگان فعلی بسیار پرحاشیه هستند. حواشی که پیرامون نمایندگان فعلی به وجود آمد نمای کلی مجلس در اذهان عمومی را خدشه دار کرد. در کنار این موارد به علت همسو بودن مجلس و دولت شاهد مماشات بیش از حد مجلس در برابر دولت هستیم‌. در موارد کثیری مجلس در راستای دولت قدم برداشته است‌. تصویب قوانین در راستای سیاست های دولت در مواردی به منافع ملی  و مردم منجر نشده است.

جعفر پور در خصوص عمده چالشهای استان و پیشروی نمایندگان استان در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از چالش های دیرینه استان اردبیل عدم اتحاد و وحدت رویه مجمع نمایندگان استان می باشد. در وهله نخست بایستی همه ۷ منتخب مردم خود را حافظ منافع استانی بدانند و با وحدت و اتحاد در مجلس در راستای منافع استانی فعالیت کنند. در وهله دوم  تکمیل وتوسعه زیر ساخت‌های استان از چالش های اساسی پیش رو است. مراد از زیر ساخت موضوعات عمرانی از جمله احداث راه آهن و نیز ایجاد بسترهای لازم جهت توسعه اقتصادی است.

دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه محقق اردبیلی در مورد ارزیابی خود از میزان حضور و مشارکت مردم در پای صندوق های رای نیز گفت: با توجه به مولفه هایی که ذکر شد انتخاباتی در سطح و حد سال ۹۸ و ۱۴۰۰ شاهد خواهیم بود. با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی به طبقاتی که در انتخابات نقش ایفا می‌کنند اضافه نخواهد شد و تقریبا همان طبقات و گروه های اجتماعی که در دو انتخابات گذشته پای صندوق رای رفتند دوباره در پای صندوق رای حاضر خوهند شد.

جعفر پور در خصوص انتظارات و مطالبات خود از نمایندگان آتی مجلس نیز گفت: به عنوان یک دانشجو انتظار دارم نمایندگان آتی قوانین لیبرتی و بازار آزاد را محدود کرده و بر حمایت بیشتر از نخبگان و قشر جوان تمرکز کنند. با تصویب قوانین حمایتی اشتغال و ازدواج جوانان را تسهیل نمایند و بستر را برای شکوفایی استعدادهای نسل سوم انقلاب فراهم کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha