• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۸:۲۸
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1403110604431
  • خبرنگار : 30058

در نشست اعضای شورای علمی دانشنامه تاریخی استان با مدیرکل صدا و سیمای اردبیل عنوان شد:

دانشنامه تاریخی استان اردبیل؛ منبع علمی قابل استناد در مباحث تاریخی

دانشنامه تاریخی استان اردبیل؛ منبع علمی قابل استناد در مباحث تاریخی

ایسنا/اردبیل مدیرکل صدا و سیمای مرکز اردبیل گفت: دانشنامه تاریخی استان اردبیل منبع علمی ارزشمند و قابل استناد در مباحث تاریخی است.

سید محسن لطیفی ۶ بهمن در نشست با اعضای شورای علمی دانشنامه تاریخی استان اردبیل، افزود: تلاش شبانه‌روزی پژوهشگران و محققان این دانشنامه قابل تقدیر است.

وی با اشاره به اینکه مخاطبان برنامه تاریخی «از آرتاویل تا اردبیل»، مخاطب عام هستند، اضافه کرد: این برنامه و سایر برنامه‌های تاریخی صدا و سیمای مرکز اردبیل تلاش دارد اطلاعات عمومی تاریخی استان را به جامعه تبیین و منتقل نماید و عموم مردم از محتوای این برنامه‌ها بهره‌مند شوند.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز اردبیل، تنگناهای مالی و چارچوب‌های بازدارنده سازمانی در پویایی این برنامه‌ها را یادآور شد و گفت: ارائه تاریخ عمومی استان به ویژه تمرکز بر تاریخ دوره پادشاهی صفویان و به طور مشخص پادشاهی شاه اسماعیل اول و شاه طهماسب صفوی، در اولویت برنامه‌های صدا و سیمای اردبیل قرار دارد.

لطیفی با اشاره به اینکه تولید هر برنامه پرمحتوا و دقیق تاریخی نیاز به تیم متخصص و همکاری کارشناسان مجرب این حوزه دارد؛ بیان کرد: در حال حاضر صدا و سیمای مرکز اردبیل بر اساس داشته‌ها و بضاعت خود و با کمترین هزینه و بهره‌مندی از ظرفیت پژوهشگران و محققان، در راستای معرفی تاریخ استان گام برمی‌دارد.

آمادگی اعضای شورای علمی دانشنامه تاریخی استان برای همکاری با صدا و سیمای مرکز اردبیل برای تولید برنامه‌های تاریخی

سیدمهدی جوادی ناظر علمی دانشنامه تاریخی استان اردبیل با اشاره به فعالیت بیش از یک دهه‌ای گروه علمی تالیف این دانشنامه زیر نظر نماینده ولی فقیه در استان اردبیل افزود: تدوین این مرجع علمی از سال ۱۳۹۸ در قالب طرح های پژوهشی آغاز و بخش نخست آن با عنوان اردبیل (مرکز استان) در سال ۱۴۰۰ چاپ و در شورای فرهنگ عمومی استان رونمایی شد.

 جوادی اضافه کرد: بخش‌های مربوط به «مغان» و «مشگین‌شهر» و «خلخال و کوثر» آماده چاپ شده و در آینده نزدیک منتشر خواهد شد و تألیف تنها بخش باقی مانده این مجموعه هم با عنوان «نمین، نیر و سرعین» نیز آغاز شده است که امید می‌رود با اتمام و  چاپ این بخش، این اثر مرجع دانشنامه‌ای به صورت کامل در اختیار پژوهشگران و علاقه‌مندان به تاریخ استان قرار گیرد.

وی هدف از تشکیل این نشست را ارائه نظرات و پیشنهادات کارشناسی و تخصصی اعضای شورای علمی دانشنامه تاریخی استان اردبیل پیرامون برنامه «از آرتاویل تا اردبیل» سیمای استان و تلاش در جهت بهینه‌سازی آن اعلام کرد و از آمادگی اعضای این شورا برای همکاری با صدا و سیمای مرکز استان برای تولید برنامه‌های تاریخی خبر داد.

وی با بیان این که ارائه دقیق و صحیح تاریخ استان به ویژه از رسانه ملی از طریق متخصصین تاریخ و در چارچوب مبانی علم تاریخ امکان‌پذیر است، تصریح کرد: نظارت علمی بر این برنامه از سوی دارندگان تحصیلات دانشگاهی در سطوح بالای علمی و تخصصی در رشته‌های تاریخ و باستان‌شناسی، از راهکارهای پویایی و مصونیت این برنامه از آسیب پذیری احتمالی می‌تواند باشد.

این پژوهشگر تاریخ و تمدن اسلامی، تولید و پخش برنامه‌های تاریخی چون «تاریخیمیز» و «از آرتاویل تا اردبیل» را از برنامه‌های تاثیرگذار صدا و سیمای مرکز اردبیل عنوان و بیان کرد: پخش چنین برنامه هایی باید تداوم داشته باشد و علاوه بر تاریخ مرکز استان به ارائه تاریخ شهرستان‌های تابعه هم بپردازد.

جوادی، بر تداوم این برنامه و تشکیل نشست‌های مشترک علمی و تخصصی با حضور صاحب‌نظران تاکید کرد و افزود: برگزاری نشست شورای علمی دانشنامه تاریخی استان  با رئیس صدا و سیمای مرکز اردبیل امری قابل تقدیر است و این نشست می تواند امکان ارائه نظرات تخصصی و فنی پیرامون برنامه‌های اجرا شده تاریخی و پیشنهادات سازنده جهت بهینه‌سازی و تقویت بیش از پیش آن را فراهم سازد.

وی بر ضرورت همکاری و همفکری مدیران، ناظران، مجریان و نیز کارشناسان برنامه های تاریخی با اساتید و پژوهشگران این حوزه تاکید و خاطرنشان کرد: تاریخ، نقل حوادث از گذشته‌هاست و بیان آن باید با اشاره به منابع معتبر و اولویت‌دار تاریخی باشد و این امر مهم در مباحث تاریخی جزو ارکان جدا ناشدنی این علم بوده و برای مخاطبین عوام و خواص و سلایق مختلف قابل استثناء و چشم‌پوشی نیست.

ناظر علمی دانشنامه تاریخی استان اردبیل گفت: در صورت پایبندی به مبانی تاریخ پژوهی و بیان علمی و تخصصی آن از سوی تلاشگران و دست‌اندرکاران این امر، اختلاف‌نظری به وجود نمی‌آید و در تحلیل وقایع تاریخی هم بدون تردید ارائه مآخذ و اسناد اولویت‌دار تاریخی، فصل‌الختام در حل این اختلاف در دیدگاه های فردی وگروهی است. این امر مهم در مباحث تاریخی جزو ارکان جدا ناشدنی این علم بوده و برای عوام و خواص قابل استثناء و چشم پوشی نمی‌تواند باشد.

جوادی، ارائه تاریخ استان بر اساس موضوعاتی همچون تاریخ  عشایر، تاریخ کشاورزی، جغرافیای تاریخی شهرها و نواحی و تاریخ استان در دایره‌المعارف‌های غیرایرانی و ...  در برابر محوریت صرف دوره‌های تاریخی را از دیگر راهکارهای ارائه صحیح و جلوگیری از وقوع اشتباهات تاریخی در بیان آن دانست و افزود: به‌کارگیری چنین شیوه‌ای زمینه مشارکت متخصصان امر و تخصصی‌تر شدن و افزایش گستره ارائه اطلاعات لازم پیرامون یک موضوع تاریخی استان از گذشته‌های دور تاکنون را فراهم می‌کند.

در این نشست، تعدادی از حاضران نظرات و دیدگاه‌های خود را پیرامون تولید و پخش بهتر برنامه‌های تاریخی از صدا و سیمای مرکز اردبیل بیان کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha