• دوشنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402113021281
  • خبرنگار : 50640

کم آبی و عوارضی که بر بدن وارد می‌کند

کم آبی و عوارضی که بر بدن وارد می‌کند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری پزشک و متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: از علائم کم آبی می‌توان به اختلال در عملکرد متابولیسم بدن، خستگی زودرس، سردرد، بی حالی و  حالت تهوع اشاره کرد، گرچه کم آبی می‌تواند خشکی پوست، ریزش مو و افت کارایی بدن را به دنبال داشته باشد.

تینا جعفری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه آب، عنصر اساسی برای حفظ سلامت و عملکرد بهینه سیستم بدن است، اظهار کرد: کم آبی بدن، یکی از مسائل مهمی است که می‌تواند بر سلامت و عملکرد بدن تأثیرگذار باشد. تقربیا بیش از ۶۰ درصد بدن انسان را آب تشکیل داده است یعنی بدن بیش‌تر از اینکه به غذا نیاز داشته باشد به آب احتیاج دارد.

وی با اشاره به علائم کم آبی بدن و راه های درمان آن، افزود: باید روزانه به طور مداوم آب مصرف شود، البته باید بدانیم  هر زمان که احساس گرسنگی در فرد ایجاد شود اول آب مصرف کند.

پزشک و متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه نوشیدنی‌ها و هر دمنوشی نمی‌تواند جایگزین آب باشد، بیان کرد: لازم است برای رفع احتیاج بدن آب خالص نوشیده شود، زیرا هر جایگزینی آب بدن را دفع می‌کند.  

جعفری با اشاره به علائم کم آبی، گفت: متاسفانه در کشور آمار نوشیدن آب پایین است که از علائم کم آبی می‌توان به اختلال در عملکرد متابولیسم بدن، خستگی زودرس، سردرد، بی حالی و  حالت تهوع اشاره کرد، گرچه کم آبی می‌تواند خشکی پوست، ریزش مو و افت کارایی بدن را به دنبال داشته باشد.

وی خشکی دهان،  احساس سوزش ته گلو را از دیگر علائم کم آبی بدن برشمرد و گفت: زمانی که فکر می‌کنیم گرسنه هستیم در واقع تشنه‌ایم، یعنی علاقه‌‎ای به نوشیدن آب نداریم و آن به صورت گرسنگی قلمداد می‌شود، در حقیقت باید دانست هر زمان که گرسنه می‌شویم احتمالا تشنه هستیم که در این صورت باید آب مصرف شود. 

این پزشک و متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: باید میزان مصرف آب بر اساس وزن بدن محاسبه شود به طور کلی یک انسان بالغ روزانه به ۶ تا ۸ لیوان آب نیاز دارد. 

جعفری با بیان اینکه مزه دهنده‌ها برای افزایش مصرف آب مناسب نیستند، افزود: مزه دهنده‌ها شیرین هستند و هر چیزی که به آب اضافه شود دفع آب بدن افزایش پیدا می‌کند پس بهتر است آب خالص نوشیده شود، اما برای شروع برای کسانی که نمی‌توانند آب بنوشند توصیه می‌شود چند قطره آب لیمو بدون شکر به آب اضافه و سپس مصرف شود قطعا از این طریق فرد نسبت به نوشیدن آب اشتیاق پیدا می‌کند. 

جعفری تصریح کرد: در برخی از بیماری‌ها کم آبی بدن می‌تواند بیش‌تر آزار دهنده باشد، فردی که دچار بیماری عفونی و ویروسی همچون سرماخوردگی شده به دلیل مصرف نکردن مایعات می‌تواند فرد را بیش‌تر آزار دهد، از طرفی  هر بیماری که به سیستم گردش خون ارتباط داشته باشد کم آبی می‌تواند برای فرد آزاردهنده باشد. 

وی خاطر نشان کرد: افرادی  که ورزش کار هستند و فعالیت بدنی شدیدی دارند باید آب بیشتری مصرف کنند زیرا اگر آب و مایعات کافی به بدن وارد نشود، مشکل کم‌ آبی یا دهیدراته شدن به وجود می‌آید.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha