• یکشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۷:۰۸
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402112920905
  • خبرنگار : 60008

صرفه‌جوی ارزی با تامین نهاده‌های دامی از خشکاله/ تولید سالی ۲۰ میلیون تن پسماند عادی در کشور

صرفه‌جوی ارزی با تامین نهاده‌های دامی از خشکاله/ تولید سالی ۲۰ میلیون تن پسماند عادی در کشور

مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: هدایت خشکاله به سمت تامین نهاده‌های دامی می تواند از خروج ارز از کشور جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی خادم ثامنی در اولین نشست ملی هم اندیشی و مدیریت راهبردی خشکاله که  امروز یکشنبه ( ۲۹ بهمن) در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد،  گفت: همانطور که کمپوست می تواند به عنوان بهبود دهنده خاک اراضی کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد، خشکاله نیز می تواند بخشی از نیازهای نهادهای دامی کشور را برآورده کند و از خروج ارز بمنظور واردات نهاده های دامی از کشور تا حدودی جلوگیری شود.
 
وی تصریح کرد: پسماندهای آلی از جمله ضایعات بخش کشاورزی می تواند از طریق تبدیل به خوراک دام و یا بهبود دهنده خاک، با رویکرد  اقتصادچرخشی بازیافت گردد. تخمین زده می‌شود که حدود ۱.۳ میلیارد تن در سال ضایعات مواد غذایی در سطح جهان تولید می‌شود. در همین راستا استفاده از پسماندهای آلی می تواند بصورت خشکاله و به عنوان خوراک دام به تولید چرخه نهادهای دامی پایدار کمک کند؛ و همچنین از خشکاله در تهیه کمپوست یا ورمی کمپوست نیز می توان بهره برد. امروزه چندین تکنیک فرآوری، از جمله خشک کردن، پلت کردن، تولید سیلو و غیره می توانند برای تبدیل پسماندهای الی به خوراک دام استفاده گردد.  
 
وی با اشاره به پویش‌های مردمی در موضوع خشکاله گفت: بعنوان مثال در تعدادی از استان ها، پویش خودجوش تشکل مردمی به ویژه در مساجد شکل گرفته که شهروندان را به جداسازی پوست میوه ها در خانه و خشک کردن آن، تشویق کرده تا خشکاله تولید شده را به دامداران کوچک و سنتی برسانند. البته برای انجام این فعالیت نیاز به ضابطه و فرهنگ سازی است زیرا مشکل عمده این است که بر اساس اظهارنظر کارشناسان سازمان دام پزشکی تهیه خوراک دام در مراحل مختلف می تواند دچار آلودگی شود.

به گفته این مقام مسئول در محیط زیست، در تعدادی از استان ها نیز  طرح جمع آوری هوشمند پسماند خشک و خشکاله از درب منازل شهروندان اجرا ‌شده است. بدون شک این طرح ها بدون مشارکت و همراهی شهروندان امکان پذیر نیست. براساس این طرح شهروندان با نصب اپلیکیشن مربوطه می‌توانند با نسبت به ارائه پسماندهای خشک و خشکاله تولیدی خود اقدام کنند. پسماندهای خشک و خشکاله تولیدی می تواند در درب منازل توسط شرکت های دارای مجوز از شهروندان تحویل گرفته شود و یا توسط شهروندان آن را به غرف بازیافت تحویل داده شود. با خشک کردن پسماندهای آلی در منزل ، علاوه بر جلوگیری از ایجاد بوی بد در منزل، سبب کاهش حجم و وزن زباله ورودی به مجتمع پردازش و دفن نیز خواهیم بود.

مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۲۵ کارگروه ملی مدیریت پسماند بمنظور هماهنگی های بین دستگاهی برگزار شده است، اظهار کرد: مدیریت اجرایی پسماند های عادی مطابق ماده ۷ قانون مدیریت پسماند بر عهده شهرداری ها، دهیاری ها و خارج از محدوده شهری بر عهده بخشداری ها است و سالانه ۲۰ میلیون تن پسماند عادی در کشور تولید می شود که نزدیک به ۶۵ درصد آن زباله های تر می باشد که یکی از عوامل اصلی تولید شیرابه های خطرناک است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha