محمدرضا قاسمی با حضور در سلسله نشستهای «مشارکت قوی، ایران قوی» در دفتر ایسنای سمنان، اظهار کرد: جهاد کشاورزی استان بهعنوان متولی امنیت غذایی، تمهیدات لازم را برای تولید مواد پروتئینی در این استان که از قطبهای مهم تولید مواد پروتئینی کشور است، اندیشیده است.
وی از افزایش تولید مرغ و تخممرغ در استان با هدف کمک به ارتقای امنیت غذایی کشور و استان خبر داد و افزود: میزان جوجهریزیها در استان سمنان در ماههای اخیر، از مرز سه میلیون قطعه گذشته و این در حالی است که این رقم در دورههای قبل ۲۲۰۰ تا ۲۳۰۰ قطعه بوده است.
رشد ۳۵ درصدی تولید مرغ گوشتی و تامین مرغ چند استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ادامه داد: تولید مرغ گوشتی در استان سمنان در ماههای اخیر، افزون بر ۳۵ درصد رشد داشته است. تعداد جوجهریزیها در استان از پاییز امسال به بعد معمولاً هر ماه بیش از ماه قبل بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از افزایش ۳۵ تا ۴۰ تنی تولید روزانه تخم مرغ در استان خبر داد و بیان کرد: استان سمنان با افزایش قابل توجه ظرفیت تولید در این بخش، به یکی از قطبهای تولید تخممرغ تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید این استان در پرورش مرغ تخمگذار و تخممرغ در دو سال اخیر افزایش قابل توجهی پیدا کرده است، اضافه کرد: در حال حاضر روزانه بیش از ۹۵ تا ۱۰۰ تن تخممرغ در استان سمنان تولید و به بازار عرضه میشود.
او از برنامهریزی برای تداوم این روند خبر داد و افزود: با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان و عید نوروز و تعطیلات پایانی سال و افزایش مصرف مواد پروتئینی، همه تمهیدات لازم برای افزایش تولید و عرضه در این مقطع اندیشیده شده است.
قاسمی با بیان اینکه استان سمنان در تامین نیازهای داخلی استان در بحث مرغ و تخممرغ هیچ مشکلی ندارد، گفت: استان سمنان علاوه بر تامین ۱۰۰ درصدی نیاز استان، بخش قابل توجهی از نیاز استانهای تهران، البرز و قم را هم تامین میکند. بیش از ۷۰ درصد مرغ تولیدی در مرغداریهای استان سمنان، مازاد بر مصرف استان است و به بازار استانهای همجوار از جمله بازار بزرگ پایتخت ارسال میشود.
دبیر کارگروه تنظیم بازار استان سمنان بیان کرد: قیمت مرغ در استان سمنان یکی از نازلترین قیمتها در کشور است. ضمن اینکه استان هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی ندارد و از ذخیرهسازی مناسبی در این بخش برخوردار است.
وی از توجه به کارخانههای تولید خوراک دام بهعنوان دیگر موفقیت جهاد کشاورزی استان در دولت سیزدهم نام برد و اظهار کرد: در راستای تغییر الگوی مصرف نهادهها به کنسانتره که علاوه بر قیمت پایینتر از قدرت جذب بالاتری در دامها برخوردار است، گامهای مهم و موثری در استان در این دولت برداشته شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: بهدنبال تحولات جهانی و بخصوص جنگ روسیه و اکراین و با افزایش شدید قیمت نهادههای دامیدر بازارهای جهانی، اهمیت پیگیری جدیتر برای خودکفایی کشور در تولید نهادههای دام و طیور و کاهش وابستگی کشور به آن بیش از پیش نمایان شد.
وی اظهار کرد: با توجه به درک اهمیت این موضوع، توجه به کارخانههای خوراک دام در دستور کار جهاد کشاورزی استان قرار گرفت و چهار - پنج کارخانه تولید خوراک دام در استان سمنان راهاندازی شد. اولین کارخانه خوراک دام استان در هفته دولت امسال با ظرفیت ۳۰ هزار تن در میامی افتتاح شد. همچنین یک واحد دیگر نیز راهاندازی شده که اکنون بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با تامین ۳۱ میلیارد تومان تسهیلات تا هفته جهاد کشاورزی یا هفته دولت سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. همچنین کارخانههای خوراک دام دیگری در شهرستانهای دامغان، گرمسار و شاهرود در یکی دو سال اخیر راهاندازی شدهاند.
قاسمی با بیان اینکه ضریب تبدیل، میزان خوراکی است که دام مصرف میکند تا یک کیلوگرم محصول (گوشت قرمز، مرغ، تخممرغ و ...) تولید شود، ادامه داد: کنسانتره از نهادههایی است که نهتنها از ضریب تبدیل بسیار مناسبی برخوردار است، بلکه حداقل ضایعات را نیز دارد.
وی از سمنان بهعنوان یکی از استانهای پیشروی کشور در کاهش ضایعات خوراک دام نام برد و بیان کرد: یک طرح ملی در همین ارتباط از سوی جهاد کشاورزی استان تهیه و تدوین و اجرایی شده است.
خرید گوشت و تحویل نهادهها به عشایر و دامداران
وی با بیان اینکه این استان در استفاده از پسماندها توفیقهای زیادی داشته است، اظهار کرد: معمولاً تفالهها و باقیمانده محصولات کشاورزی فراوریشده مانند پسماند ناشی از روغنکشی زیتون یا پسماندهای چغندر قند، امکان استفاده در خوراک دام را دارند. در همین ارتباط، اقدامات موثری در استان انجام شده است. ضمن اینکه بهدلیل فسادپذیری بالای محصولات باغی، ظرفیتهای بالایی در این بخش وجود دارد که استفاده از آنها در تهیه خوراک دام میتواند ارزش افزوده قابل توجهی ایجاد کند.
وی به توضیح حمایتهای جهاد کشاورزی از دامداران و عشایر پرداخت و گفت: از سال گذشته، قرارداد خرید تضمینی گوشت از عشایر و دامداران و تحویل نهاده به آنها در استان بسته شد که این رویه امسال نیز ادامه یافته است.
قاسمی از تحویل افزون بر ۲۱ هزار تن جو به دامداران و عشایر استان سمنان خبر داد و بیان کرد: در روزهای اخیر قرار است که ۸ تا ۱۰ هزار تن دیگر نیز برای توزیع بین دامداران تحویل استان شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به تلاشهای دولت سیزدهم برای کمک به تامین منابع آبی در بخش کشاورزی، گفت: استان سمنان در سالهای متمادی با خشکسالیهای پیاپی روبهرو بوده است.
او از کمبود و افت منابع آبی در استان بهعنوان یکی از مشکلات جدی در استان نام برد و بیان کرد: دولت در همین راستا حمایتهای خوبی برای ایجاد سامانههای نوین آبیاری پیشبینی کرده است.
وی ادامه داد: جهاد کشاورزی استان در بخش سامانههای نوین آبیاری معمولاً به ازای هر هکتار مبلغ قابل توجهی کمک بلاعوض در اختیار متقاضیان قرار میدهد که این اعتبار بلاعوض از سوی دولت تامین میشود.
قاسمی اظهار کرد: جهاد کشاورزی استان علاوه بر این در زمینه طرحهای کانال آبیاری، انتقال لوله، تجهیز مزارع به سیستمهای نوین، انتقال آب، مرمت قنوات و ... در دولت سیزدهم اقدامات بسیار زیادی داشته است.
وی با اشاره به تلاش برای کاهش هدررفت منابع آبی در بخش کشاورزی، افزود: جهاد کشاورزی استان در زمینه انتقال آب با لوله به مزارع و احیا و مرمت قناتهای استان طرحهای متعددی در استان اجرایی کرده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره نگرش ویژه دولت به پروژههای مرتبط با تامین منابع آبی و مدیریت مصرف آب و بخصوص در روستاها و مناطق محروم، اظهار کرد: دولت در این چند سال توجه بسیار ویژهای به پروژههای آبی بخش کشاورزی داشته و منابع اعتباری زیادی به جهاد کشاورزی اختصاص داده است.
قاسمی با اشاره به توجه ویژه دولت و تخصیص اعتبارات بلاعوضی به طرحهای مرتبط با سیستمهای نوین آبیاری، اضافه کرد: با وجود تلاشهای دولت خدمتگزار در بحث افزایش هر ساله سهم و آورده دولت در طرحهای زیرساختی آب و بخصوص تجهیز مزارع و باغها به سیستمهای نوین آبیاری، نیازمند همراهی بهرهبرداران، کشاورزان و صاحبان مزارع و باغها در این حوزه هستیم تا با بهرهگیری از این روند، تابآوری بخش کشاورزی را در شرایط کمآبی افزایش دهیم.
کشاورزی دانشبنیان مبنای امنیت غذایی
قاسمی به سهم ۴۰۰ میلیارد تومانی جهاد کشاورزی استان در مصوبات سفر اول دولت به سمنان اشاره کرد و گفت: بخش زیادی از این اعتبارات از سوی دولت به جهاد کشاورزی استان تخصیص یافته است.
وی به حمایتهای تسهیلاتی دولت در حوزه کشاورزی استان پرداخت و افزود: فقط در قالب تسهیلات تبصره ۱۸ بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان به فعالان این بخش اعطا شده است که عمده آن از طریق بانکهای کشاورزی، صندوق کارآفرینی امید و بانک توسعه تعاون تامین شده است. امسال نیز ارقام بسیار خوبی در همین قالب به بخش کشاورزی تخصیص یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از توجه به واحدهای دانشبنیان فعال در این بخش خبر داد و گفت: استفاده از ظرفیت واحدهای دانشبنیان فعال در حوزههای مرتبط با جهاد کشاورزی یکی از اولویتها در جهاد کشاورزی است.
او از کشاورزی دانشبنیان بهعنوان مبنای امنیت غذایی و رشد و تولید در این بخش یاد کرد و ادامه داد: شمار واحدهای دانشبنیان و فناور فعال در حوزههای مرتبط با کشاورزی در دو سال اخیر بهشدت در استان افزایش یافته و تعداد واحدها چند برابر شده است.
وی به تنوع فعالیت واحدهای دانشبنیان بخش کشاورزی پرداخت و اظهار کرد: این واحدهای فناور و دانشبنیان عمدتاً در زمینههای متنوعی مانند افزایش بهرهوری، بهینهسازی مصرف منابع آبی، رشد و افزایش حاصلخیزی و بهبود کیفی خاک، تنوعبخشی به تولیدات و محصولات بخش کشاورزی و ... فعالیت میکنند.
اولویتدهی به حفظ منابع پایه و پایداری تولید در بخش کشاورزی
این عضو کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان از حفظ منابع پایه و پایداری تولید به مثابه یکی از مهمترین اولویتهای این سازمان در بخش کشاورزی و امنیت غذایی نام برد و گفت: یک کارگروه رصد در همین ارتباط در جهاد کشاورزی استان راهاندازی شده است تا بتوانیم از ظرفیتهای این بخش در راستای بهبود بخش کشاورزی استفاده بیشتری کنیم.
رئیس جهاد کشاورزی استان سمنان از بخش کشاورزی بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی در کشور نام برد و اظهار کرد: استان سمنان با توجه به گسترگی بیش از ۹۰ هزار کیلومتری از استانهای مهم در این حوزه است.
وی با بیان اینکه بخشهایی از استان مانند کالپوش گاه بارندگی ۴۰۰ میلیمتری دارد، ادامه داد: این منطقه از ظرفیت و پتانسیل بالایی در حوزه کشاورزی و بخصوص کشت دیم و محصولات استراتژیکی مانند گندم، جو، حبوبات، محصولات علوفهای و دانههای روغنی برخوردار است.
او افزود: امسال دومین سالی است که طرح جهش تولید در دیمزارهای این منطقه اجرایی میشود، با توجه به بارشهایی که این منطقه داشته است، مزارع منطقه از شرایط خوبی برخوردارند.
کشاورزان و عشایر وفاداران به نظام
قاسمی در بخش دیگری از سخنانش، به انتخابات ۱۱ اسفند ماه پرداخت و گفت: با توجه به رویکرد مردمی نظام، انتخابات در جمهوری اسلامی همواره اهمیت بالایی دارد.
وی از بهرهبرداران بخش کشاورزی بهعنوان اقشار وفادار به نظام نام برد و افزود: کشاورزان، دامداران و عشایر همواره در انتخابات مشارکت بالایی داشتند.
رئیس جهاد کشاورزی استان ضمن دعوت از بهرهبرداران این بخش برای حضور حداکثری در انتخابات، بیان کرد: مردم استان سمنان و بخصوص کشاورزان در این انتخابات مانند گذشته مشارکت بالایی خواهند داشت.
وی از مردمسالاری دینی و مردمی بودن بهعنوان شاخصترین ویژگی نظام جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و گفت: اساس نظام بر مشارکت و مردم استوار است و مردم در بیش از چهار دهه گذشته همواره پای کار نظام بودند.
او تشکیل یک مجلس قوی و کارآمد را لازمه رفع مشکلات اقتصادی ارزیابی و بیان کرد: انتخاب نمایندگانی کارآمد، متخصص و متعهد به رفع مشکلات اقتصادی در کشور و استان کمک خواهد کرد.
رئیس جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه انتخاب آگاهانه مردم به شکلگیری مجلسی قویتر کمک میکند، اضافه کرد: برخلاف دسیسهها و فعالیتهای رسانهای دشمن برای دور کردن مردم از نظام و انتخابات، مردم سربلند و انقلابی ایران ۱۱ اسفند ماه با حضور حداکثری در این رویداد مهم سیاسی بر اقتدار کشور و نظام اسلامی خواهند افزود.
انتهای پیام
نظرات