• شنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402112819884
  • خبرنگار : 50163

ایسنا در گزارشی بررسی کرد

از برنامه‌های انتخاباتی تا معیارهای کاندیدای اصلح

از برنامه‌های انتخاباتی تا معیارهای کاندیدای اصلح

ایسنا/زنجان در میان تمام‌ شور و شوق‌های انتخاباتی که در کشور و استان زنجان وجود دارد، یکی از مهم‌ترین موضوع‌ها انتخاب فرد اصلح برای حضور در مجلس است، یکی از راهکارهای تحقق این موضوع نیز توجه به برنامه و کارنامه کاری کاندیداهای انتخاباتی است.

این روزها، تب انتخابات در کشور و به تبع آن در استان زنجان بسیار بالا گرفته و تنور تبلیغات گروه‌ها در فضای مجازی، مناظره‌های تلویزیونی، دید و بازدید از مناطق روستایی، شام و ناهارهای انتخاباتی و مهیا شدن برای تبلیغات رسمی داغ است.

شاید برای همه ما پیش آمده باشد وقتی در معابر اصلی و هسته مرکزی شهرها تردد می‌کنیم شاهد کاروانی از افراد باشیم که گرد یک نفر جمع شده‌اند، از این مغازه به آن مغازه، از این پاساژ به آن پاساژ و از این سرا به آن سرا می‌روند و در تلاش هستند که گوی سبقت را برای رفتن به بهارستان از سایر رقبا بربایند.

در این میان، بازار وعده‌ها و گاهی نیز تخریب رقبا هم داغ است؛ یکی قول راه‌اندازی فرودگاه در حوزه انتخابیه خود را می‌دهد، دیگری قول ارزان شدن کالاها و یکی دیگر نیز قول افزایش یارانه‌، یکی رقیب خود را متهم به ناتوانی می‌کند و یکی دیگر خود را فاتح میدان اعلام‌ می‌کند و از هم‌اکنون مهیای جشن پیروزی است، غافل از آن‌که برگ برنده اصلی دست مردم است.

همه این موارد شاید به نوعی رویه متداول در همه انتخابات‌ها باشند، اما چیزی که در این میان اهمیت دارد، انتخاب اصلح و همچنین انتظارهای مردم از نمایندگان و ویژگی یک‌ نماینده قوی و کارآمدی است که درد مردم دردش باشد.

انتخابات

با توجه به همین امر برای واکاوی بیشتر انتظارها و دیدگاه‌های مردم سراغ برخی فعالان فرهنگی - اجتماعی استان زنجان رفتیم. سیدقاسم موسوی به‌عنوان فعال اجتماعی، با اشاره به ضرورت شرکت مردم در انتخابات در نظام اسلامی به خبرنگار ایسنا، گفت: مشارکت انتخاباتی علاوه بر اینکه حق مردم از نظر مشارکت در تعیین سرنوشت است، تکلیفی الهی نیز محسوب می‌شود، زیرا در منطق اسلام حق و تکلیف دو مفهوم نزدیک هستند، به این معنی که هرجا حقی برای کسی وجود دارد، تکلیفی نیز برعهده صاحب حق وجود خواهد داشت.

کاندیداها مطالبات واقعی مردم را در نظر بگیرند

مدیر دفتر نمایندگی انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان در شهرستان ابهر در ادامه، با پرداختن به خصوصیات کاندیدای اصلح انتخاباتی برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی، ارشادهای داهیانه مقام معظم رهبری در این موضوع را مورد تاکید قرار داد.

این فعال سیاسی و اجتماعی ادامه داد: تدین و اعتقاد نظری و عملی به اسلام، انقلاب، قانون اساسی و خط امام می‌تواند معیاری مهم برای تشخیص یک کاندیدای اصلح در نظر گرفته شود، کما اینکه مواردی مانند صداقت و صمیمیت با مردم و دلسوزی برای مردم، طرفدار مستضعفان و ضعفا بودن، بهره­‌مندی از فهم و درک سیاسی، بهره‌مندی از تخصص، تجربه و کارآمدی، پیگیر مبارزه عملی با فساد، داشتن شجاعت و قصد خدمت، به جای قصد تصاحب قدرت و اندوختن ثروت و مواردی مانند آن می‌توانند معیار و محکی اثرگذار در گزینش اصلح محسوب شوند.

موسوی با پرداختن به اینکه راهبردی‌ترین مسیر پیش روی این انتخابات، تشکیل یک مجلس قوی در کنار یک دولت و دستگاه قضایی قوی و در نهایت یک ایران قوی است، گفت: مناسب است که کاندیداهای انتخاباتی مطالبات واقعی مردم را در نظر بگیرند و ضمن دعوت به مشارکت حداکثری، از هرگونه شعار احساسی و طرح موضوعاتی که امکان عملی شدن نداشته باشند، دوری کنند.

از برنامه‌های انتخاباتی تا معیارهای کاندیدای اصلح

ارائه برنامه برای حل مشکلات کشور از مطالبات اصلی مردم‌ است

او مطالبه مردم از نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی را ارائه برنامه برای حل مسائل کشور دانست و ادامه داد: تمرکز و گفتمان‌سازی نامزدها باید روی اساسی‌ترین مسائل کشور از جمله حل مشکلات اقتصادی، رفع موانع اشتغال، تامین مسکن و کاستن از میزان تورم و محار قیمت‌ها باشد.

آذر آقاداداشی، فعال فرهنگی در استان زنجان با اشاره به در پیش بودن یکی از رخدادهای مهم سیاسی و اجتماعی کشور، گفت: یکی از مسؤولیت‌های مهم مردم در انتخابات رعایت اصل انتخاب اصلح است که بر سرنوشت کشور تأثیر جدی دارد و در این امر باید نکاتی رعایت شود تا در نهایت یک نماینده کارآمد و قوی راهی مجلس شود.

از برنامه‌های انتخاباتی تا معیارهای کاندیدای اصلح

داشتن ظرفیت فکری و مشورتی بالا از معیارهای کاندیدای اصلح

وی با توضیح اینکه فرد اصلح باید مردمی، صادق و متعهد، امانت‌دار و مشورت‌پذیر باشد، ادامه داد: کاندیدای اصلح باید دارای ظرفیت فکری و مشورتی بالایی باشد تا خلاقانه برای مشکلات جامعه راهکار ارائه دهد.

این فعال اجتماعی با توضیح اینکه برای انتخاب اصلح باید دو موضوع کارنامه و برنامه مد نظر باشد، اظهار کرد: مطالبات مردمی از کاندیداها به شرایط و نیازهای مختلف هر منطقه و شهر بستگی دارد. برخی از این مطالبات کلی است و بیشتر مردم در آن مشترک هستند.

از برنامه‌های انتخاباتی تا معیارهای کاندیدای اصلح

مطالباتی که مردم از نمایندگان دارند

آقاداداشی با اشاره به برخی مطالبات مشترک، بیان کرد: این مطالبات شامل مواردی مانند صیانت و احترام به آرای مردمی، تشکیل اتاق فکر با حضور متخصصان و نخبگان هر منطقه، مبارزه با فساد و رانت و اصلاح ساختارهای اداری، جایگزینی شایسته‌سالاری، بررسی مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی کشور و گرفتن راهکار از مشاوران برای کاهش آسیب‌ها، ارتقای سطح زندگی و بهبود وضعیت خدمات عمومی و رفاهی مردم، توجه ویژه به حقوق زنان و جوانان و اقشار ضعیف و محروم، حمایت از تولید داخلی و اشتغال‌زایی و کاهش وابستگی به واردات و تقویت همبستگی و انسجام ملی است.

 یکی از ملاک انتخاب اصلح «رعایت تناسب میان فرد و مسؤولیت مورد نظر» است.

حضرت علی (ع) در عهدنامه خود به مالک اشتر چنین توصیه می‌کند: «بر سر هریک از کارهایت رئیس و کاردانی را بگذار که بزرگی کار، او را خسته نکند و زیادی کار او را پریشان نسازد.» باید توجه داشت که رعایت نکردن این ملاک موجب هدر رفتن نیروها و ضایع شدن امکانات و یأس و ناامیدی متخصصان و ده‌ها آفت و آسیب اجتماعی و روحی دیگر می‌شود. بنابراین باید در انتخاب افراد برای پست‌های مختلف موضوع تناسب ویژگی‌ها و تخصص‌های آنها را با پست و مسؤولیت مورد نظر در نظر بگیریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha