• دوشنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402112316346

کارشناس مسائل سیاسی:

استقلال و آزادی دو آرمان بزرگ انقلاب اسلامی است

استقلال و آزادی دو آرمان بزرگ انقلاب اسلامی است

ایسنا/قم کارشناس مسائل سیاسی گفت: استقلال و آزادی دو آرمان بزرگ انقلاب است که نباید فراموش شود.

شاهین صادقی نسب در گفت‌وگو با ایسنا ضمن گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران با سه شعار اساسی به پیروزی رسید، استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی، در واقع جمهوری اسلامی که مولود انقلاب اسلامی است تبلور همه آرمان‌ها و آرزوهای انقلاب بوده و تجلی دو مفهوم استقلال و آزادی است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: استقلال و آزادی به یکدیگر وابسته هستند و بدون شک ملتی که آزاد نباشد نمی‌تواند مستقل باشد و ملتی که مستقل نباشد نمی‌تواند آزادی را تجربه کند.

صادقی نسب اظهار کرد: انتخاب این شعار توسط ملت هوشیاری و هوشمندی فوق‌العاده‌ و نشأت‌ گرفته از بلوغ فکری، فرهنگی و سیاسی ملت بود و دقیقاً متوجه شدند که چه چیزهایی را می‌خواهند.

وی ادامه داد: ایران قبل از انقلاب به‌شدت وابسته به غرب و در واقع بله قربان گوی انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها بود، البته تا حدودی در زمان‌هایی منافع شرق را تأمین می‌کرد اما برده تمام‌عیار نظام سرمایه‌داری بود.

کارشناس سیاسی با بیان این که ملت ایران این بردگی را تحمل نمی‌کردند، اظهار کرد: در روزهای مبارزات انقلاب کمتر شاهد شعارهای اقتصادی بودیم نه این که فقر وجود نداشت؛ بلکه همین فقر و درماندگی مردم را به سمت تهران کشانده بود؛ اما باز هم در این شعارها ردپای شعارهای اقتصادی نبود بلکه مردم شعارهای بزرگ‌تر می‌دادند، شعارهایی که به معنی حریت و بزرگی است.

صادقی نسب با اشاره به اینکه استقلال و آزادی دو آرمان بزرگ انقلاب است که نباید فراموش شود، بیان کرد: از همان آغاز انقلاب تا امروز دشمنی‌های دنیا با ما ادامه‌دار بوده است، اگر به تاریخ برگردیم پیام نه شرقی نه غربی بسیار مهم است و همین پیام باعث شد در شرق شوروی و در غرب آمریکا با انقلاب اسلامی ایران مخالف کنند.

وی تصریح کرد: اگر ما دچار تحریم و جنگ می‌شویم فقط و فقط یک دلیل دارد و آن هم مسئله استقلال کشور است و این برای غربی‌ها اهمیت دارد که این استقلال به کشورهای دیگر نفوذ نکند.

استاد دانشگاه افزود: در عمل این توطئه‌ها و دشمنی‌ها نتیجه نداده است، بلکه ایران عزیز سمبل عدالت‌خواهی و استقلال است و بسیاری از مستضعفان عالم چشمشان به ایران است.

وی ادامه داد: مبارزه اصلی ما در میدان جنگ نیست؛ بلکه در عرصه‌های توسعه‌ای است و باید نشان دهیم که این مدل می‌تواند توسعه دنیوی و سعادت اخروی را به همراه داشته است.

صادقی نسب تأکید کرد: اسلام سیاسی که در واقعه غدیر خم شکل گرفت در واقع همین حرف است که نشان بدهیم برای دنیا و آخرت انسان‌ها اسلام برنامه دارد و کارآمد است.

وی افزود: نکته مهم دیگر مسئله دعوت است که رهبر انقلاب در دیدار با سفرای خارجی و کارگزاران نظام به‌خوبی به مسئله دعوت اشاره کردند و بیان فرمودند که انقلاب اسلامی ایران لبیک به دعوت اسلام است.

کارشناس سیاسی بیان کرد: حضرت محمد (ص) تمام وجود خودش را صرف دعوت انسان‌ها به سمت خداوند و پذیرفتن اسلام کرد و ما هم در انقلاب اسلامی به دعوت بعثت لبیک گفتیم و امروز نیز در کشورهای منطقه مفهومی به نام محور مقاومت شکل‌ گرفته است.

وی ادامه داد: ملت‌های منطقه به تأسی از انقلاب اسلامی در برابر ستمگران ایستاده‌اند این از همان جنس دعوت است، دعوتی که در دنیا با انقلاب اسلامی ایران شکل‌گرفته و ملت‌هایی که این دعوت الهی را لبیک می‌گویند حضور خداوند را در کنار خودشان احساس می‌کنند.

صادقی‌نسب بیان کرد: امروز یمن در برابر آمریکایی که یکی از قوی‌ترین ارتش‌های جهان را دارد ایستادگی کرده و در واقع این آیه قرآن را تداعی کردند که خداوند می‌فرمایند: کَم مِن فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَت فِئَةً کَثیرَةً بِإِذنِ اللَّهِ وَاللَّهُ مَعَ الصّابِرینَ «چه بسیار گروه‌های کوچکی که به فرمان خدا، بر گروه‌های عظیمی پیروز شدند!» و خداوند، با صابران و استقامت‌کنندگان) است.

وی ادامه داد: یمن دنیای غرب را فلج کرده همین اتفاق در عراق، سوریه و لبنان رخ‌ داده است و هر جایی که ندای انقلاب را شنیدند توانستند در برابر زورگوها و مستکبران جهان ایستادگی کنند.

استاد دانشگاه افزود: مسلماً دلیل پیروزی انقلاب اسلامی لبیک مردم به این دعوت بزرگ بوده و جنس پیروزی از جنس دعوت بوده است، اگر ما می‌خواهیم سیاست‌های فرهنگی را برای کشور تهیه کنیم و به دنبال ایجاد تحول هستیم چاره‌ای جز بازگشت به دعوت نداریم و امروز وظیفه اقشار فرهیخته و خواص این است که در این دعوت کوشش کنند. امسال انتخابات را داریم و انتظار می‌رود که مردم از این حق خودشان برای انتخاب بهره ببرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha