• پنجشنبه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402111914266
  • خبرنگار : 50477

/دستاوردهای دولت سیزدهم در گلستان/

از به فرجام رسیدن ۴۰۰ پروژه نیمه تمام تا حیات دوباره خلیج گرگان

از به فرجام رسیدن ۴۰۰ پروژه نیمه تمام تا حیات دوباره خلیج گرگان

ایسنا/گلستان دولت سیزدهم در استان گلستان نیز مانند جای جای ایران اسلامی تلاش کرد تا از فرصت خدمت به مردم به نحوی استفاده کند که فرجام کار رضایت توامان خلق و معبود را به همراه داشته باشد.

استان گلستان به عنوان یکی از استانهای پر ظرفیت و دارای پتانسیل های بالقوه بسیار متعدد در طی بیش از دو دهه گذشته که از انتزاع آن از استان مجاور می گذرد همواره از کانون توجهات و قطار توسعه و پیشرفت متوازن دور بوده و کمتر توانسته با شکوفا کردن ظرفیت های خود به جایگاهی که شایسته و بایسته این خطه است برسد.

تعریف استان گلستان صرفا به عنوان یک استان کشاورزی در طی سالهای متمادی و عدم توجه به زیرساختها و همچنین پتانسیل های صنعتی، گردشگری، زیست محیطی، فرهنگی و ورزشی باعث شده بود تا گلستان ورای چهره سبز و توسعه یافته خود از محرومیتی انکارناشدنی رنج ببرد.

اما آنچه در دو سال و اندی گذشته انکارناشدنی است؛ تلاشی حول به کار گرفتن اراده مردم برای پیشرفت و عدالت و جبران عقب ماندگی هایی است که در تار و پود این استان رخنه کرده و مسیر را برای القای ناامیدی برای بدخواهان هموار کرده بود، تلاشهایی که نهایتا با عزمی راسخ و توکل بر خداوند متعال و البته به میدان آوری خود مردم اعم از اقوام و مذاهب مختلف در گلستان به بار نشست و اتفاقات بزرگی را در لوای این همدلی، وحدت و برادری رقم زد.

از به فرجام رسیدن ۴۰۰ پروژه نیمه تمام تا حیات دوباره خلیج گرگان

پایان بلاتکلیفی ۱۷ ساله ۹۰ هزار سهامدار پتروشیمی 

مردم استان گلستان از اواسط دهه ۸۰ در حالی که با خوشحالی و امیدواری سهام بزرگترین پروژه صنعتی و نفتی شمال کشور را خریداری می کردند هیچ وقت گمان نمی کردند گره کوری به سرنوشت این پروژه خورده و آنها را سالها برای شروع پروژه معطل نگه دارد. انتظار ۱۷ ساله ای که با همدلی دستگاه قضایی و دولت سیزدهم گره کور بیش از ۹۰ هزار نفر از مردم سهامدار این استان را باز کرد.

نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در سفر نخست رئیس جمهور به استان گلستان پروژه‌های بزرگ و مهمی نظیر جزیره آشوراده، خلیج گرگان، پتروشیمی گلستان و نیروگاه علی‌آبادکتول مصوب و گام‌های بزرگی در راه توسعه استان برداشته شد.

وی با اشاره به اینکه پس از سفر اول رئیس جمهور به استان گلستان گره پتروشیمی گلستان پس از ۱۷ سال باز و ۹۵ هزار سهامدار آن امیدوار شدند که بالاخره عملیات اجرایی آن آغاز شد، گفت: در سفر دوم رئیس جمهور به استان از صندوق توسعه ملی برای پتروشیمی منابع در نظر گرفته شد تا اجرای آن شتاب بگیرد و این پروژه قطعاً تجارت و اقتصاد استان را متحول خواهد کرد.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس؛ اجرای طرح گردشگری در جزیره آشوراده را از آرزوهایی دیرین مردم گلستان دانست که در سفر نخست هیئت دولت گام‌های اولیه برداشته و مجوزهای اجرای آن اخذ شد.

وی گفت: به ثمر نشستن طرح گردشگری آشوراده باعث رشد اشتغالزایی و رونق گردشگری در گلستان خواهد شد.

از به فرجام رسیدن ۴۰۰ پروژه نیمه تمام تا حیات دوباره خلیج گرگان

علاج بخشی خلیج گرگان و نجات محیط زیست 

مدیر بنادر و دریانوردی گلستان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه علاج بخشی خلیج گرگان بدون تردید یکی از بزرگترین خدمات دولت سیزدهم به مردم استان گلستان است، افزود: اجرای این طرح سبب شد تا زمینه ورود بیش از ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب به خلیج گرگان نیز فراهم شود اتفاقی که از خشک شدن این خلیج در وهله نخست و آثار زیست محیطی مخرب بعد از آن و همچنین تخریب زیستگاه میلیون ها پرنده مهاجر جلوگیری کرد.

نورالله عباسی با بیان اینکه قبل از اجرای عملیات علاج بخشی، شوری آب خلیج به ۴۸ میلی گرم در هزار افزایش یافته بود که بعد از احیا و بازگشایی کانال آشور، شوری آب به ۲۷ میلی گرم در هزار رسیده و ۲۱ میلی گرم در هزار از آن کاسته شده است، اضافه کرد: با برقرار شدن ارتباط آب بین دریا و خلیج گرگان در ابتدا حدود ۳۰ سانتی‌متر ارتفاع آب افزایش یافته بود که در حال حاضر این میزان به بیش از ۷۰ سانتی متر افزایش یافته و به سمت هم تزار شدن آب دریا با خلیج گرگان نزدیک می شویم.

وی طول کانال آبرسانی و تسهیل تبادل آب خلیج گرگان به دریای خزر را ۱۱ کیلومتر عنوان کرد و گفت: احداث چهار دایک به وسعت بیش از ۱۰۰ هکتار به‌منظور احیای پوشش گیاهی بومی منطقه از جمله اقدامات دولت در پروژه تاریخی علاج بخشی خلیج گرگان بوده است که اجرای این طرح سبب شد تا زمینه ورود بیش از ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب به خلیج گرگان نیز فراهم شود. 

از به فرجام رسیدن ۴۰۰ پروژه نیمه تمام تا حیات دوباره خلیج گرگان

پایان خاموشی ها در گلستان و راه اندازی سیکل ترکیبی نیروگاه برق علی آبادکتول

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه عملیات اجرایی سیکل ترکیبی نیروگاه علی آبادکتول همزمان با سفررئیس جمهور به گلستان آغاز شد، گفت: این پروژه در سفر اول مصوب و مقدمات آغاز عملیات اجرایی آن اعم از تعیین سرمایه گذار و تامین مالی در این فاصله تا سفر دوم فراهم شد.

سید احمد موسوی با بیان اینکه ایجاد این نیروگاه می تواند ضمن ایجاد استقلال تامین برق در استان در صورت مدیریت مصرف در آینده ای نه چندان دور ما را به سمت صادرات نیز ببرد، خاطرنشان کرد: براساس برنامه‌ریزی انجام شده، قرار است این نیروگاه در مدت سه سال احداث و مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم استان گلستان با معضل بزرگی به نام خاموشی های مشترکین خانگی روبه رو بودند که با اجرای برنامه های جامع، خاموشی ها مدیریت شد، ادامه داد: در سال جاری در استان توانستیم رکورد تامین هزار و ۵۵۰ مگاوات برق را بزنیم که این میزان در ابتدای دولت سیزدهم کمی بیش از ۹۰۰ مگاوات بود.

از به فرجام رسیدن ۴۰۰ پروژه نیمه تمام تا حیات دوباره خلیج گرگان

رفع تنش‌ها با کشورهای خارجی و آغاز تجارت منطقه‌ای 

کارشناس مسائل سیاسی و منطقه ای در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه تلاش های دولت سیزدهم در استان گلستان برای توسعه همکاری های منطقه ای یکی از اتفاقات بزرگ بوده است، اظهار کرد: به نظر می رسد تداوم این مسیر می تواند به توسعه همه جانبه اقتصادی این استان بینجامد.

احمد صادقی با بیان اینکه سفرهای دیپلماتیک هیئت های اقتصادی و سیاسی استان گلستان به ترکمنستان، روسیه و ... نشان از هوشمندی برای ارتقای سهم استان گلستان در تجارت منطقه ای دارد، تصریح کرد: توجه دولت سیزدهم به همسایگان و رفع تنش با آنها در استان گلستان با توجه به قرابت های فرهنگی و اجتماعی میان استان گلستان با آن کشورها یکی از اقداماتی است که می تواند زمینه ساز تولید ثروت در حوزه های مختلف گردشگری سلامت، آموزش عالی، تجارت چمدانی، ترانزیت کالا، صادرات محصولات استراتژیک و .... باشد.

پایان ۴۰۰ پروژه نیمه تمام در استان گلستان 

استاندار گلستان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه در ابتدای دولت بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ پروژه نیمه تمام در سطح استان گلستان وجود داشت، اظهار کرد: این پروژه ها که از درصدهای پیشرفت کمتر از ۱۰ درصد تا ۶۰ الی ۷۰ درصد پیشرفت برخوردار بود اما مدتها و بعضا بیش از دو دهه رها شده بود موجبات نارضایتی و گلایه مندی مردم در سراسر استان را به همراه داشت.

علی محمد زنگانه با بیان اینکه با دعای خیر مردم و حمایت دولت محترم و با تلاش شبانه روزی همکارانم در ادارات و نهادهای مختلف امروز با افتخار می توان گفت که بالغ بر ۴۰۰ پروژه نیمه تمام در استان به فرجام رسیده است که برخی از آنها بیش از ۳۰ سال رها شده بود.

از به فرجام رسیدن ۴۰۰ پروژه نیمه تمام تا حیات دوباره خلیج گرگان

توسعه فعالیت‌های دانش بنیان

رئیس جهاددانشگاهی استان گلستان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی بزرگترین شبکه دانش بنیان کشور است، اضافه کرد: در دولت سیزدهم جهاددانشگاهی از تحریم های داخلی که در بیان رهبر معظم انقلاب به تحریم های دولتی نامیده شد، گذر کرده و مورد حمایت دولت قرار گرفت، خاطرنشان کرد: اعتماد دولتمردان به جهاددانشگاهی بار دیگر صحنه های پرافتخاری از خدمت و توسعه را در کشور و به ویژه استان گلستان نمایان کرد.

ابراهیم شهبازی از تعریف کردن ۷ ماموریت مهم در استان گلستان برای جهاددانشگاهی خبر داد و گفت: در فاز نخست سه ماموریت دانش بنیان در دستور کار است که به لطف خدا و حمایت دولت سیزدهم در استان گلستان در مسیر بسیار خوبی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه توسعه و راهبری کشت گیاهان دارویی و تکمیل زنجیره ارزش آن تا رسیدن به داروی گیاهی نهایی، به نژادی و حفظ ژن اسب اصیل ترکمن و تشخیص و غربالگری و نهایتا درمان سرطان پستان سه ماموریت فاز نخست این نهاد است، ادامه داد: امروز و پس از دو سال و نیم عمر دولت سیزدهم در استان گلستان در هر سه بخش توفیقات بزرگی به دست آمده که آمادگی افتتاح فاز دوم دهکده گیاهان دارویی در بخش سوله فرآوری و ... و تجهیز کامل مرکز دانش بنیان حفظ و ذخیره سازی ژن اسب اصیل ترکمن از جمله آن است.

 رفع تنش آبی با تزریق ۱۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد آب شرب استان از منابع آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود، خاطرنشان کرد: ادامه این روند خسارت زیادی را برای استان گلستان به همراه خواهد داشت و به همین دلیل در سفر دوم رئیس جمهور به گلستان شیرین سازی آب دریا، تکمیل سد نرماب و سد میرداماد از موارد اصلی بود که به آن پرداخته شد و امیدواریم پس از حمایت اعتباری و مالی دولت در دو سال گذشته از پروژه رفع تنش آبی در گلستان، حال با تکمیل این سدها مشکل کم آبی در استان به بهترین شکل ممکن مدیریت شود.

سید محمد دهنوی با بیان اینکه دولت سیزدهم تمامی اقدامات خود را مبتنی بر نظام مسائل استانها استوار کرده است، خاطرنشان کرد: با دستور و هماهنگی استاندار گلستان سندهای ۳۱ گانه پیشرفت و توسعه استان در بخش های مختف تدوین شده و تمامی اقدامات ما مبتنی بر ریل گذاری هدفمند و استراتژیک مکتوب و مدون خواهد بود.

اما از این پروژه های بزرگ که بگذریم قطعا می توان به موارد متعدد دیگری از جمله توسعه حمل و نقل ریلی، زمینه سازی برای سرمایه‌گذاری های بزرگ در استان، رشد اقتصادی متوازن، افزایش ضریب نوری در شهرها و جاده های استان، ایمن سازی راههای ارتباطی، توسعه الگوی کشت، حمایت از فعالیت های فرهنگی مردمی و انقلابی و بسیاری از موارد دیگراشاره کرد که گوشه ای از خدمات دولت سیزدهم به مردم در دو سال و اند گذشته است که البته قطعا همچون هر دولت دیگری می توان به آن نقدهایی وارد دانست ‌که امید است با حمایت مردم و حضور همیشگی آنها در کنار دولت و حاکمیت این نقاط ضعف نیز مرتفع شده و همه شاهد ایرانی به غایت آباد و پیشرفته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha