• پنجشنبه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402111914189
  • خبرنگار : 71263

تردید اروپا برای مقابله با واردات محصولات خورشیدی چین

تردید اروپا برای مقابله با واردات محصولات خورشیدی چین

واردات پنل‌های خورشیدی ارزان چینی در عین این که به رشد تاسیسات انرژی خورشیدی اروپا کمک کرده اما به معدود تولیدکنندگان خورشیدی این منطقه، ضربه زده است.

به گزارش ایسنا، عبور اروپا به سوی انرژی پاک، در وضعیت دشواری گرفتار شده و دولت‌ها و صنعت بر سر نحوه واکنش به این وضعیت، اختلاف نظر دارند.

اروپا سال پررونقی برای انرژی سبز داشت. کشورهای اتحادیه اروپا، در نصب ظرفیت خورشیدی رکورد زدند و سطح تاسیسات نصب شده، در مقایسه با سال ۲۰۲۲، بیش از ۴۰ درصد افزایش یافت. آمار آژانس بین‌المللی انرژی نشان داد بخش عمده و در برخی از موارد تا ۹۵ درصد از پنل ها و قطعات خورشیدی، از چین وارد شد.

اما رونق انرژی سبز به معدود تولیدکنندگان پنل خورشیدی اروپا کمکی نکرده و واردات ارزان‌تر و مازاد عرضه، به آنها ضربه زده است. اعلامیه‌های تعطیلی تولید، روی هم تلنبار می‌شود و صنعت تولیدکنندگان خورشیدی هشدار داده است نیمی از ظرفیتش ممکن است ظرف مدت چند هفته تعطیل شود مگر این که دولت‌ها پا پیش گذاشته و اقدامی انجام دهند.

سیاستگذاران تلاش می‌کنند به این وضعیت واکنش نشان دهند اما بر سر نحوه پاسخگویی، اختلاف نظر دارند.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان در نوامبر، به کمیسیون اروپا نامه نوشت و درباره محدودیت‌های تجاری اعمال شده برای واردات خورشیدی چین، ابراز نگرانی کرد. هابک هشدار داد محدود شدن واردات چینی ممکن است توسعه سریع انرژی سبز اروپا را سرکوب کرده و ۹۰ درصد از بازار فوتوولتائیک خورشیدی را گران‌تر کند. این اقدام ریسک ورشکستگی شرکت‌های اتحادیه اروپا که پنل‌های خورشیدی را با استفاده از قطعات وارداتی، مونتاژ و نصب می‌کنند را افزایش می‌دهد.

برنامه حمایتی آلمان برای این بخش به دلیل بحران بودجه دولت، به مشکل برخورده است. در میان کشورهای دیگر، اسپانیا، اعمال تعرفه برای واردات مواد پنل‌های خورشیدی را منتفی نکرده است. هلند می‌خواهد واردات فوتوولتائیک خورشیدی را مشمول مالیات مرزی کربن اتحادیه اروپا قرار دهد. ایتالیا هفته گذشته ۹۰ میلیون یورو (۹۷ میلیون دلار) سرمایه‌گذاری در یک کارخانه فوتوولتائیک خورشیدی در سیسیلی را اعلام کرد.

بر اساس گزارش رویترز، خود این صنعت هم درباره راهکار، اختلاف نظر دارد. تولیدکنندگان خورشیدی از دولت ها خواسته اند با خرید مازاد اضافی ماژول‌های خورشیدی و کاستن از مازاد عرضه، قدم جلو بگذارند و اگر نمی‌توانند این کار را سریعا انجام دهند، به فکر موانع تجاری باشند. اما صنعت انرژی سبز با محدودیت‌های وارداتی مخالف است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha