• چهارشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402111813853
  • خبرنگار : 50210

/دستاوردهای دولت سیزدهم/

استان مرکزی و روایت پیشرفت دوسال اخیر

استان مرکزی و روایت پیشرفت دوسال اخیر

ایسنا/مرکزی استان مرکزی با مساحتی معادل ۲۹۱۲۸ کیلومتر مربع، حدود ۱.۷۹ درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده و به عنوان قطب صنعت و کشاورزی و مهد مفاخر و مشاهیر ایران شهرت دارد.

این استان بواسطه برخورداری از مزیت های صنعتی همچون صنایع سنگین و مادر بی نظیر یا کم نظیر در خاورمیانه و حتی جهان، برخورداری از مزیت های معدنی همچون ۱۲ درصد ذخایر سنگ تراورتن جهان، برخورداری از مزیت های کشاورزی همچون تولید و صادرات محصولات کشاورزی دارای ارزش صادراتی همچون انار و پسته و گل های زینتی و وجود منابع غنی ژنتیکی، برخورداری از سبد غنی صادراتی شامل کالاهای صنعتی، معدنی، کشاورزی و صنایع دستی و برخورداری از مزایای گردشگری به علت موقعیت اقلیمی و تاریخچه چند هزار ساله، استانی خاص و پر امتیاز محسوب می شود.

با استقرار دولت سیزدهم توجه به رشد مزایای نسبی استان، در کنار هویت بخشی و هویت سازی به عنوان یکی از رویکردهای بسیار مهم مورد توجه دولتمردان قرار گرفت و در واقع دولت سیزدهم در استان، توجه به رشد و توسعه اقتصادی و صنعتی در کنار ارتقای شرایط اجتماعی و فرهنگی با توجه به تاثیرگذاری این حوزه ها بر یکدیگر را مد نظر قرار داد تا رشد به درستی و همزمان صورت گیرد و موانع یک به یک از میان برداشته شود. دهه فجر فرصت مناسبی است تا این دستاوردها و اقدامات مرور شوند.

صنایع و معادن در مسیر احیا و تولید

ویژگی صنعتی استان مرکزی یکی از شاخص های غالب در این استان است. صنایع این استان بویژه صنایع سنگین در گذشته با چالش های بسیاری مواجه شدند و یکی از مطالبات مردم استان و بویژه جامعه کارگری بهبود شرایط این صنایع و رفع معضلاتی بود که سنگ راه صنعت شده بودند.

به گفته علی جودکی مدیرکل صمت استان مرکزی، این استان، بیش از سه هزار واحد صنعتی را در خود جای داده است و بخشی از تلاش های تیم مدیریتی و اقتصادی استان مصروف رصد و پایش وضعیت این صنایع و واحدهای تولیدی است که مبادا در روند تولید دچار چالش شوند و در کنار آن نیز بهره برداری از واحدهای تولیدی و صنعتی جدید با جدیت دنبال می شود.

بیش از ۴ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری صنعتی و چند رتبه برتر

وی در گفت و گو با ایسنا افزود: طی دو سال اخیر بیش از ۴ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای بهره برداری از واحدهای جدید در این استان صورت گرفته است که بیش از ۱۴ هزار فرصت شغلی را به همراه دارد.

جودکی بیان کرد: یکی از مهمترین مسائل حوزه صنعت استان مرکزی، احیای صنایع تعطیل و نیمه تعطیل است و فعالیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان باعث شد که استان مرکزی در احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل رتبه نخست را کسب کرده و جامعه کارگری در سال گذشته هیچ تنشی نداشته باشند، همچنین استان موفق شد ۲۲۰ واحد راکد صنعتی را سال گذشته احیا کند و رتبه برتر کشور در این بخش را به نام خود به ثبت برساند.

وی فعال شدن شرکت های واگن پارس، هپکو، آذراب، کمباین سازی، آونگان را بخشی از دستاوردهای دولت سیزدهم بیان کرد و گفت: خوشبختانه این صنایع با وجود همه مشکلات طی دوسال اخیر به چرخه تولید بازگشته‌اند و امروز با کمترین مشکلات در حوزه تولید و مباحث کارگری روبرو هستند و شاهد عقد قراردادهای خوبی در این شرکت ها هستیم.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

وی با اشاره به رویکرد سازمان صمت استان مرکزی در امر تنظیم بازار، گفت: بازرسی از واحدهای تولیدی دریافت کننده محصولات پتروشیمی از طریق بورس و بررسی نحوه مصرف آن در تولید و تنظیم دو پرونده تخلف مجموعا به ارزش ۵۲۰ میلیارد ریال با عنوان قاچاق کالا، بررسی رعایت کف عرضه شمش آلومینیوم، سرب، روی و مس واحدهای مشمول عرضه در بورس کالا و تنظیم پرونده تخلف برای شرکت ایرالکو به ارزش ۵۸۰۰۰ میلیارد ریال و شرکت ذوب روی ایجرود به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال، بررسی سهمیه های تخصیصی به واحدهای تولیدی دریافت کننده محصولات پتروشیمی، فولادی و آلومینیومی و ظرفیت سنجی واحدها در کارگروه­های بررسی و تخصیص مواد اولیه پتروشیمی و محصولات فولادی، بررسی نحوه توزیع تایر در سطح استان و تنظیم پرونده تخلف با عنوان قاچاق کالا به ارزش ۴ میلیارد ریال از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه تنظیم و کنترل بازار بوده است که طی دو سال اخیر به انجام رسید.

رشد 96 درصدی وصول حقوق دولتی معادن

به گزارش ایسنا؛ استان مرکزی در کنار صنعتی بودن، یک استان معدنی نیز به شمار می رود.

مدیرکل صمت استان مرکزی با اشاره به وجود ۶۷۳ معدن دارای پروانه بهره‌برداری در استان گفت: از این تعداد معدن، ۳۵۶ معدن فعال و ۸۹ معدن نیمه فعال و مابقی معادن نیز غیرفعالند و با توجه به اینکه از سال ۱۴۰۰ روند تعیین تکلیف معادن دارای بدهی حقوق دولتی آغاز شده است، پیش بینی می شود که تا پایان سال میزان حقوق دولتی وصولی این معادن به هزار میلیارد تومان برسد.

وی آزادسازی ۴ پهنه اکتشافی شامل پهنه ساوه غربی به ساوه شرقی – پهنه شازند و پهنه دلیجان، تعیین تکلیف معادن منتسب نشده در سامانه کاداستر، رشد چشمگیر( حدود ۹۶% ) ۹ ماهه وصول حقوق دولتی نسبت به سال گذشته، احیا و فعالسازی ۱۲ معدن، تهیه و بررسی لیست معادن فاقد اعتبار جهت تعیین تکلیف آنها و اعمال نقشه برداری پهپادی معادن در سطح استان را از جمله دستاوردهایی عنوان کرد که در حوزه معدن طی دو سال اخیر در استان مرکزی حاصل شده است.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

تراز تجاری مثبت استان مرکزی طی دو سال اخیر

روح‌الله غلامی مدیرکل گمرکات استان مرکزی نیز با اشاره به وضعیت تجارت خارجی این استان به ایسنا گفت: استان مرکزی به واسطه تنوع بالایی که در تولید انواع محصولات دارد، حدود ۱۰۰ کشور دنیا را مقصد صادراتی خود کرده است.

وی گفت: در پایان سال ۱۴۰۰ صادرات این استان به ۱.۲ میلیارد دلار رسید که در قیاس با سال های گذشته بی مانند بود و نام این استان در بین ۱۰ استان برتر کشور در شاخص بالاترین حجم صادرات غیرنفتی قرار گرفت و در حوزه واردات نیز رتبه دوازهم کشور را در اختیار دارد.

غلامی با اشاره به صادرات حدود یک میلیارد دلاری در سال گذشته، گفت: در ۱۰ ماهه امسال یک میلیون و ۵۵۴ هزار تن کالا به ارزش تقریبا ۹۵۷ میلیون دلار از استان مرکزی صادر شده که رشد ۱۶ درصدی در وزن و رشد شش درصدی در ارزش را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: طی ۱۰ ماهه سال جاری ۲۷۳ هزار تن کالا به ارزش ۷۸۴ میلیون دلار به استان وارد شده است.

اشتغال روی مدار رونق

بیکاری معضل بزرگی است و بر این اساس، توسعه اشتغال یکی از برنامه های دولت سیزدهم در کشور و استان بوده است.

تلاش های انجام شده برای رشد اشتغال در استان در دولت سیزدهم نتایج خوبی بهمراه داشت چنانکه در بهار امسال نرخ بیکاری ۸ دهم درصد کاهش یافت و به ۵.۸ درصد رسید.

حسن میرزاخانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی، دیماه سال جاری در کارگروه تخصصی اشتغال استان از وضعیت مطلوب استان مرکزی در نرخ بیکاری سخن گفت و افزود: ایجاد اشتغالِ ۲ سال گذشته مازاد بر تعهدات استان بوده است.

وی افزود: در دو سال اخیر در استان مرکزی تمام تعهداتی که دولت برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته بود انجام شد و مازاد بر آن هم شغل ایجاد شده است.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

میرزاخانی گفت: ایجاد اشتغال در استان مرکزی در سال جاری، ۲۳ درصد از سهم تعهدی جلوتر است و با قرار گرفتن در رتبه دوم کاهش نرخ بیکاری در کشور شرایط خوبی در این زمینه داریم و انتظار می رود اشتغال‌های ایجاد شده بلافاصله در سامانه به ثبت برسد و به پایان مهلت موکول نشود.

امیدی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در اینباره گفت: تعهد ایجاد اشتغال‌ِ امسال در استان مرکزی ۱۰ هزار و ۹۹۶ شغل است که از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون ۱۳ هزار و ۴۴۰ شغل جدید توسط دستگاه‌های اجرایی ثبت شده که بیانگر ۱۲۳ درصد پیشرفت نسبت به تعهدات است.

سیر صعودی حوزه کشاورزی استان مرکزی

به گزارش ایسنا، دیگر مزیت استان مرکزی، کشاورزی است و همواره در زمینه تولید محصولات کشاورزی گوی سبقت را از استان های دیگر ربوده است و به شکلی که امروز این استان، قطب تولید گوشت قرمز و سفید، شیر و تخم مرغ است و ضمن تامین نیاز خود، مازاد تولید را به دیگر استان ها صادر می کند.

علی صفری رییس جهاد کشاورزی استان مرکزی، در اینباره به ایسنا گفت: طرح جهش تولید، طی دو سال اخیر در ۱۴۲ هزار و ۲۴۵ هکتار اجرایی شده و بالغ بر سه میلیون و ۴۴۴ هزار تن انواع محصول گندم، جو، حبوبات، محصولات صنعتی، سبزی و صیفی، محصولات جالیزی و علوفه تولید شده است.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

وی با اشاره به افزایش تولید محصولات دامی در این استان طی دو سال اخیر، گفت: در بازه زمانی مذکور، بیش از ۱۰۴ هزار تن گوشت قرمز، ۴۲۰ هزار تن شیر خام، ۱۲۰ هزار تن گوشت مرغ، ۱۰۱ هزار تن تخم مرغ و دو هزار تن عسل در این استان تولید شده است.

۲۲ میلیون مترمکعب صرفه جویی آب کشاورزی

صفری با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات در حوزه جهاد کشاورزی، مدیریت منابع آبی است و در این راستا اقدامات موثری به انجام رسیده است، افزود: طی دو سال اخیر با احداث و بهسازی کانال های آبیاری عمومی و لوله گذاری، یکپارچه سازی و تجهیز و نوسازی اراضی سنتی، تجهیز و نوسازی اراضی زیر سدهای مخزنی، احداث کانال، لایروبی و مرمت قنوات و کمک های فنی اعتباری و اجرای سیستم های نوین آبیاری، ۲۲ میلیون و ۷۴۸ هزار و ۲۰۰ مترمکعب صرفه جویی آب در حوزه کشاورزی انجام گیرد.

وی به توسعه صنایع تبدیلی و غذایی در استان اشاره کرد و گفت: در این راستا طی دو سال اخیر ۴۵ جواز تاسیس با سرمایه گذاری ۴۵۵ میلیارد ریال که ایجادکننده حدود هزار فرصت شغلی است صادر شده است، همچنین ۶۸ پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری هزار و ۴۱۰ میلیارد تومان صادر شد و در کنار آن نیز ۱۱ واحد راکد با ایجاد ۳۱۴ فرصت شغلی احیا شد.

صفری افزودن ۳۳ هزار و ۵۰۰ تن به ظرفیت سردخانه های استان از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون را یکی از مهمترین دستاوردهای حاصل شده در حوزه کشاورزی استان مرکزی برشمرد.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

وی درخصوص شیلات افزود: استان مرکزی رتبه دوم تولید ریزجلبک ها، رتبه پنجم تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه پنجم تولید ماهیان زینتی و در بیشتر سال ها رتبه اول صادرات ماهیان زینتی در کشور را داشته و از استان های شاخص در حوزه تولید بچه ماهی قزل آلا، تولید آبزیان پرورشی در استخرهای ذخیره کشاورزی، مراکز تفرجگاهی شیلاتی و شرکت های فعال دانش بنیان و فناور در حوزه آبزی پروری و صنایع وابسته است و با تولید  ۶۲۹۲ تن ماهی قزل آلا در سال ۱۴۰۱، علیرغم محدودیت های موجود در منابع آبی استان مرکزی، این استان رتبه دهم تولید ماهی قزل آلا در کشور را به خود اختصاص داده است .

رشد ۲۴ درصدی تولید آبزیان خوراکی

وی اظهار کرد: در سال اول فعالیت دولت سیزدهم میزان تولید آبزیان خوراکی در این استان بالغ بر ۵۴۲۰ تن بود که امسال با رشد ۲۴ درصدی به تولید ۶۷۲۳ تن رسیده ایم، همچنین در تولید ماهیان زینتی از ۱۴ میلیون و ۱۶۸ هزار قطعه با ۲۱ درصد رشد به ۱۷ میلیون و ۱۴۰ هزار قطعه در بازه زمانی مذکور دست یافته ایم.

به گزارش ایسنا، از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز، توسعه زیرساخت ها با جدیت در دستور کار حاکمیت قرار داده است و این روند تا به امروز به منظور تحقق عدالت و رفاه اجتماعی ادامه داشته است.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

یکی از مهمترین زیرساخت ها در هر کشور آب و برق و گاز است و تا امروز در نقاط شهری و روستایی استان میزان پوشش این زیرساخت ها به صورت میانگین به بیش از ۹۸ درصد رسیده است.

برخورداری تمامی شهرک های صنعتی استان مرکزی از گاز

مهدی کمال آبادی فراهانی مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی نیز بیان کرد: تامین مستمر گاز و ارائه خدمات به متقاضیان از اهم اقدامات این شرکت بوده است و تا به امروز  بیش از ۶۱۷ هزار و ۹۰۶ مشترک از گاز طبیعی بهره مند شده اند و پوشش گازرسانی شهری و روستایی در استان مرکزی به  ۸/۹۹ درصد رسیده است.

وی تصریح کرد: گازرسانی به ۷۷۰ واحد صنعتی و تولیدی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون تحقق یافته و با احتساب این عدد، مجموع واحدهای صنعتی که گازدار شده اند به ۶۸۰۳ واحد افزایش یافته و تمام شهرک ها و نواحی صنعتی از نعمت گاز برخوردار هستند.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی اضافه کرد: طبق ابلاغیه های اجرایی دولت سیزدهم مبنی بر محرومیت زدایی، واگذاری اشتراک و اجرای لوله کشی رایگان داخل منازل مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در قالب تفاهم نامه همکاری در توسعه گاز از جمله اقدامات این شرکت در راستای محرومیت زدایی بوده است.

افزایش بهره مندی بخش کشاورزی و صنعت از برق

محمود محمودی مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی با اشاره به افزایش طول شبکه برق در استان طی دو سال اخیر، به ایسنا گفت: در بازه زمانی مذکور ۵۳۲ کیلومتر طول شبکه برق رسانی در استان افزایش یافته است، همچنین تعداد پست های زمینی و هوایی در استان، به میزان هزار و ۲۸۳ دستگاه، بیشتر شده است.

وی تعداد مشترکین برق استان در سال ۱۴۰۰ را بالغ بر ۷۶۸ هزار مشترک بیان کرد که این رقم تاکنون به ۸۱۰ هزار مشترک رسیده است و افزود: تا سال ۱۴۰۰، در هیچیک از روستاهای استان اصلاح و بهینه سازی شبکه انجام نشده بود ولی در طول ۱.۵ سال اخیر اصلاح شبکه در ۷۰۰ روستا به انجام رسیده است.

محمودی با اشاره به توسعه بر ق رسانی به مشترکین صنعتی، گفت: طی دو سال اخیر ۷۲۸ مشترک صنعتی از نعمت برق بهره مند شده اند و عملیات ۷۰۸۵ مشترک به ۷۸۱۳ مشترک افزایش یافته است، در کنار بخش صنعت، بخش کشاورزی نیز به شبکه برق رسانی مجهز شده و ۱۰ هزار و ۸۵۷ مشترک کشاورزی به ۱۱ هزار و ۶۰۰ مشترک رسید.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اضافه کرد: در طول ۲ سال اخیر، ۱۳ هزار دستگاه کنتور هوشمند در استان به ۶۹ هزار دستگاه افزایش یافته است.

راه اندازی بزرگترین کارخانه تولید پنل های خورشیدی در استان مرکزی

در راستای تولید انرژی های پاک، سهم ۷۰۰ مگاواتی تولید برق خورشیدی توسط دولت سیزدهم برعهده استان گذاشته شد که این استان در راستای تحقق این سهم گام های بزرگی را برداشت.

کلنگ زنی ساخت بزرگترین نیروگاه انرژی تجدیدپذیر و افتتاح بزرگترین کارخانه تولید پنل های خورشیدی کشور، اخذ مجوزهای لازم از وزارت نیرو برای جذب سرمایه گذار نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات در محلات و تخصیص زمین مورد نیاز بزرگترین نیروگاه برق خورشیدی کشور در این استان انجام شد.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

فیبر نوری و توسعه خدمات ارتباطات

توسعه شبکه مخابرات و ارتقای خدمات در این عرصه از مطالبات بسیار مهم مردم است که در این حوزه نیز اتفاق قابل توجهی را در دوران تصدی دولت سیزدهم در استان شاهد بودیم.

پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌ وکارهای شهر ساوه در کوتاه‌ترین زمان ممکن به سرانجام رسید. این پروژه با ۴۲ کیلومتر حفاری و بیش از ۱۲۰ کیلومتر فیبرکشی برای حدود ۷۰ هزار خانوار ساکن شهر ساوه پوشش ایجاد کرد و تمام منازل و کسب و کارهای شهر ساوه تحت پوشش شبکه فیبر نوری قرار گرفتند.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

این پروژه با حضور وزیر ارتباطات افتتاح شد و با دستور او عملیات عمرانی پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارهای شهر خمین نیز به صورت برخط و از طریق ارتباطی ویدئویی آغاز شد. در این پروژه ۴۰ کیلومتر حفاری و نزدیک به ۱۵۰ کیلومتر فیبرکشی انجام خواهد شد و ۲۳ هزار خانوار به شبکه پرسرعت مبتنی بر فیبر متصل می‌شوند.

همچنین با حضور وزیر ارتباطات و استاندار مرکزی تفاهم‌نامه پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارهای شهر اراک میان اپراتور مجری طرح با شهرداری اراک به امضا رسید که بر این اساس، در شهر اراک ۲۴۰ کیلومتر حفاری و ۳۵۰ کیلومتر فیبرکشی انجام خواهد شد و ۱۶۵ هزار خانوار تحت پوشش قرار می‌گیرند.

مکران به توان مرکزی

هرچند استان مرکزی، استانی ساحلی نیست اما ظرفیت های فراوان صنعتی این استان آن را مستعد حضور در عرصه اقتصاد دریا کرده است و این ظرفیت مهمی است که در دو سال اخیر مورد توجه مسئولان استان قرار گرفت و اقدامات متعددی درخصوص ورود استان مرکزی به این عرصه انجام شد. مهمترین اقدام تحولی، ابتکاری و شتاب دهنده در این خصوص راه اندازی ستاد معین اقتصاد دریا در این استان بود.

دعوت از مشاور فرماندهی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی، دعوت از فرماندهان عالی رتبه نیروی دریایی به استان و معرفی ظرفیت های واحدهای صنعتی استان به آنها، ایجاد توافق برای راه اندازی دهکده لجستیک، بازدید مدیران منتخب استان از سایت عملیاتی سواحل مکران و سایر سواحل جنوبی کشور و شناسایی زمینه های همکاری برای رفع نیازهای اقتصاد دریا، توسعه و ارتقای ظرفیت استان در حوزه تولید تجهیزات نفت و گاز و پتروشیمی و پالایشگاهی، سازه های فلزی و رنگ و پلیمرهای دریایی، جرثقیل ها و بالابرها، شناورها، خدمات صنعتی و ... بخشی از اقدامات و دستاوردهای حاصل شده در این راستا بوده است.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

فرزاد مخلص الائمه استاندار مرکزی ۲۱ اردیبهشت در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان مرکزی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: استان مرکزی آماده جهش در حوزه اقتصاد دریا و صنایع دریایی است که توسعه استان را رقم خواهد زد و "مکران به توان مرکزی یا مکران به توان امیرکبیر" شعار ما برای این طرح است. می توان صنایع دریا محور را در این راستا فعال کرد و موافقت های اولیه تاسیس یکی از بزگترین بنادر خشک در اراک نیز اخذ شده است.

وی با اشاره به تشکیل ستاد معین اقتصاد دریا در استان مرکزی، گفت: اقتصاد دریا نباید صرفا در استان‌های دریایی دنبال شود و باید همه استان‌ها با هر ظرفیتی، در این اقتصاد فعال شوند و نهایت بهره‌برداری را از آن داشته باشند. استان مرکزی مملو از صنایع دریا محور است.

ابرپروژه آبرسانی استان مرکزی سرعت گرفت

حشمت الله عباسی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با اشاره به افزایش شمار مشترکین شرکت در طول دو سال اخیر، در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ جمعیت تحت پوشش تاسیسات آب و فاضلاب استان مرکزی بالغ بر یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۶۴ مشترک معادل ۹۸.۵ درصد بود که این رقم در حال حاضر به یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۵۹۶ نفر معادل ۹۸.۸ درصد رسیده است و تعداد مشترکین از ۴۹۵ هزار و ۳۳۱ فقره به ۵۸۸ هزار و ۸۸۴  فقره افزایش یافته است و مسلما این افزایش نیازمند توسعه زیرساخت ها جهت خدمات رسانی است.

وی با بیان اینکه امسال برنامه جهاد آبرسانی در حال انجام است، گفت: در سال گذشته قراردادی با قرارگاه امام حسن(ع) منعقد شد که ۶۷ روستا با اعتباری بالغ بر ۲۳۵ میلیارد تومان از آب شرب بهره مند شوند. با اجرای این پروژه سطح بهره مندی روستاها به ۹۱ درصد می رسد و در جهاد آبرسانی امسال ۱۴۱ روستا با مبلغ ۹۳۰ میلیارد تومان در برنامه کاری قرار دارند.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

وی گفت: احداث یک باب تصفیه خانه آب با ظرفیت ۱۲۰ لیتر بر ثانیه در شهرهای شازند و آستانه، حفر ۱۳ حلقه چاه، ساخت ۲۶ باب مخزن ذخیره آب با مجموع ظرفیت هفت هزار و ۷۸۰ متر مکعب، احداث ۱۶ ایستگاه پمپاژ آب، اجرای ۶۶ کیلومتر خطوط انتقال و اصلاح و توسعه ۳۸ کیلومتر شبکه توزیع آب از جمله اقداماتی است که در بخش آبرسانی به شهرها و روستاهای استان انجام شده است.

عباسی در خصوص ابر پروژه آبرسانی به شهر تفرش از چشمه هفتیان بیان کرد: سابقه این طرح به سال ۱۳۸۷ باز می گردد، این پروژه با احتساب اقدامات مطالعاتی اش حدود ۱۵ سال سن دارد و می تواند یکی از قدیمی‌ترین ابرپروژه های استان و حتی کشور باشد، اما در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ به واسطه پیگیری های مجدانه مسئولان استان پیشرفت آن سرعت چشمگیری به خود گرفته است و خوشبختانه طرح آبرسانی از چشمه هفتیان به شهر تفرش و ۴۰ روستای در مسیر خط انتقال، به طول خط اصلی ۶۵ کیلومتر و خطوط فرعی ۱۰۰ کیلومتر در مراحل پایانی قرار دارد.

فعالیت شبانه روزی و تکمیل پروژه های نیمه تمام

به گزارش ایسنا، دولت سیزدهم با شعار اتمام پروژه های نیمه تمام کار خود را آغاز کرد و تحقق این شعار به خوبی در استان مرکزی خود را نشان داده است.

دولت سیزدهم میراث دار بسیاری از پروژه های عمرانی نیمه تمام است بر همین اساس این دولت از ابتدای کار خود تمرکز را بر تکمیل و بهره برداری از این پروژه ها گذاشته و استان مرکزی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

طی دو سال اخیر با برنامه ریزی و اولویت بندی، عملیات اجرایی برخی از پروژه های این استان به شبانه روزی پیگیری شد که یکی از پروژه ها تقاطع غیرهمسطح شهدای سنجان بود. عملیات این پروژه بیش از ۱۲ سال پیش آغاز شده بود که از ابتدای دولت سیزدهم شتاب محسوس گرفت و با شبانه روزی شدن پروژه، کار ان طی ۱۱ ماه خاتمه یافت و زیر بار ترافیک رفت.

در دهه فجر امسال نیز روند بهره برداری از پروژه های نیمه تمام ادامه دارد. مجتمع فرهنگی و خوابگاه دخترانه کمیجان و سالن ورزشی دستجان از طرح های نیمه کاره ای بودند که سالها بر زمین مانده بودند ولی امسال به بهره برداری رسیدند.

تدوین دو سند در حوزه مدیریت بحران

رویکرد مدیریت بحران استان مرکزی بهره گیری از سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری به عنوان سندی فرادست و بسترسازی تحقق قانون مدیریت بحران برای تبدیل قاعده پیشگیری به کلیدواژه گفتمان مدیریت بحران بوده است.

در این راستا در سال گذشته تکمیل و تهیه دو سند استانی پیشگیری و کاهش خطر و آمادگی و پاسخ در سطح استان برای اولین بار در کشور انجام شد که اقدامی اساسی جهت حرکت در مسیر اجرای برنامه های مدون در کاهش آسیب پذیری و ارتقای تاب آوری در سطوح مختلف استان بوده است .

با عملیاتی شدن این دو سند توسط دستگاه های اجرایی استان و ستاد مدیریت بحران، گامی مهم در راستای ارتقای ایمنی و گسترش ظرفیت های مدیریت بحران برداشته خواهد شد.

ستادی برای محرومیت زدایی

در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار در کشور به منظور ایجاد انسجام و هماهنگی میان نهادهای فعال در حوزه محرومیت زدایی، ستاد راهبری و هدایت حرکت های محرومیت زدایی استان با ابلاغ دستورالعمل توسط استاندار تاسیس شد و علاوه بر ظرفیت دستگاه های اجرایی و نهادهای انقلابی، توانست ۱۴۰۰ گروه جهادی جغرافیامحور را نیز به سوی محورمیت زدایی هم راستا کرده و با تلفیق و هماهنگی این ظرفیت ها در کنار هم توانست نقش مهمی را در رفع مشکلات مردم مناطق محروم ایفا کند.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

از جمله اقدامات این ستاد می توان به شکل گیری نهضت گسترده در زمینه ساخت و بهسازی مسکن محرومان اشاره کرد.

یک نهضت برای تغذیه سالم

به گزارش ایسنا، سلامت رکن اساسی زندگی است و تغذیه یکی از بخش های بسیار مهم آن است. گره خوردن کیفیت نان با اقتصاد واحدهای نانوایی، هدررفت و ضایعات گندم در فرایند تولید تا مصرف، گرایش بخش عمده مردم به نان های سفید و نقش برخی خبازان در تقویت این جریان، ایجاد مشکلات گوارشی و فیزیولوژیک ناشی از مصرف نان های فاقد عناصر غذایی مورد انتظار از آرد کامل، باعث شد که نهضت احیا و ترویج نان کامل در استان مرکزی راه اندازی شود.

این نهضت با هدف ارتقای جایگاه نان در سبد غذایی خانوار با رویکرد افزایش ۷۰ درصدی تعداد کل خبازان و میزان نان های تولیدی استان با آرد کامل و سبوس دار در استان اجرایی شد و تغییر در روش تولید آرد و پخت نان با هدف احیای نان های سنتی با روش های نوین را در دستور کار قرار داد. تنها کارخانه آرد کامل کشور نیز در استان مرکزی قرار دارد.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

شبی برای سرآمدان استان مرکزی

جای جای این منطقه از کشور، بزرگان بسیاری را در حوزه های مختلف پرورش داده است که هر کدام در جای خود خدمات ویژه ای به کشور ارائه کرده‌اند و نه تنها در سطح ملی، بلکه در سطح بین المللی جایگاه خاصی برای خود دارند.استان مرکزی شامگاه ۱۹ دیماه ۱۴۰۲ همزمان با شب سالگرد شهادت امیرکبیر (۲۰ دیماه) تالار وزارت کشور میزبان بزرگترین و نخستین گردهمایی بزرگ سرآمدان دیار آفتاب با حضور ۲۰۰۰ نفر از نخبگان استان بود.که این اقدامی ارزنده در عرصه اجتماعی و فرهنگی استان به شمار می‌رود.

احیای صنایع تعطیل و تنظیم بازار طی دوسال اخیر در استان مرکزی

آنچه گفته شد، تنها بخشی از دستاوردهایی که در دو سال و نیم اخیر کسب شده و دستاوردها و اقدامات بسیاری ناگفته مانده و در این مجال نمی گنجد، امید است با تداوم توجه دولت به این استان پرظرفیت مرکزی شاهد ارتقای هرچه بیشتر استان در بسیاری از شاخص‌ها و رفع مسائل و مشکلات باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha