به گزارش ایسنا، الف نوشت؛ جنگندههای آمریکایی به تازگی و در قالب چندین دور حمله به بخشهایی از خاک سوریه و عراق، مواضع نیروهای مقاومت در منطقه را هدف قرار دادهاند. حملاتی که بلافاصله بازتابهای گستردهای در رسانههای منطقه و محیط بینالمللی پیدا کردند و تحلیل و تفسیرهای مختلفی در مورد آنها و فلسفه انجامشان ارائه شده است.
دولت بایدن اعلام کرده که این حملات به تلافی حمله اخیر مقاومت اسلامی عراق به پایگاه نظامیان آمریکایی در اردن انجام گرفته که موجب کشته شدن ۳ نظامی آمریکایی و زخمی شدن بیش از ۴۰ تن دیگر شده است.
همانطور که وزارت دفاع سوریه اعلام کرده، حملات هوایی اخیر آمریکاییها به بخشهایی از عراق و البته خاک سوریه، معطوف به مناطقی بوده که جنگ با داعش در جریان بوده است. در این چهارچوب، بسیاری بر این باورند که آمریکاییها با اقدام اخیر خود عملا به دنبال دادنِ تنفس مصنوعی به داعشیها بودهاند. گروهی که تاکنون و در طی سالهای اخیر، گزارشهای مختلفی از پیوندهای نزدیک واشنگتن با آنها منتشر شده و حیات آنها، هم در راستای منافع آمریکا و هم رژیم اشغالگر قدس است و حضورشان در منطقه را به زعم خودشان از حیث بینالمللی مشروعیتبخشی میکند.
نباید فراموش کرد که در مدت اخیر و وضعیت کنونی، بخش قابل توجه تحرکات گروههای مقاومت در منطقه معطوف به وادار کردن دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی به متوقف کردن جنایات جنگی و پروژه نسلکشیشان علیه مردم غزه است. استدلالهای آنها با حمایتهای گستردهای نزد افکار عمومی آمریکا نیز رو به رو شده و بنا بر برخی گزارشهای رسانههای آمریکایی، تاکنون بیش از ۸۰۰ مقام شهری و مقامهای دولتی در کشورهای غربی، خواستار متوقف شدن جنگ غزه و بازنگری آمریکا در سیاستش در مورد جنگ غزه شدهاند. درخواستی که قویا از سوی مقامهای ارشد دولتهای غربی به بویژه دولت آمریکا رد میشود. در این چهارچوب، اینکه شاهدیم آمریکا حاضر نیست به نسل کشی و جنایات صهیونیستها در نوار غزه خاتمه دهد و حتی با آن همدستی میکند، نشان دهنده ماهیت و ذات حقیقی سیاستهای بینالمللی واشنگتن است.
در این میان عدم عقب نشینی گروههای مقاومت در منطقه از مواضع خود در تقابل با آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز نشان میدهد که آنها در عزم خود راسخ هستند و تا جای ممکن جهت برداشتن فشار از روی دوش ملت و مقاومت فلسطین کنشگری فعال دارند. موضوعی که به هیچ عنوان مطلوب غرب نیست با این حال، هزینههای راهبردی را به دولتهای غربی تحمیل میکند.
بدون تردید حملات اخیر آمریکاییها به مواضع گروههای مقاومت در عراق و سوریه نیز در اراده آنها جهت هدف قرار دادن اهداف آمریکا و اسرائیل در مطنقه خللی وارد نمیکند. کما اینکه مثلا جنبش نجبای عراق به صراحت این مساله را مورد اشاره قرار داده است.
در وضعیت کنونی بیش از هر زمان دیگری این نکته آشکار شده که میان اهداف سیاسی و رویههای میدانی دولت آمریکا در خاورمیانه تضاد و شکاف برقرار است. اخیرا جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا حملات آمریکا علیه حوثیها موجب متوقف شدن اقدامات آنها در دریای سرخ و علیه اسرائیل خواهد شد یا خیر؟ گفته است: نه. و در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا این حملات ادامه پیدا میکنند؟ گفته است: بله! این معادله به خوبی نشان میدهد که تا چه اندازه رویهها و رفتارهای آمریکاییها در منطقه مشوش و عاری از هرگونه منطقی است.
در معادله حمله اخیر آمریکاییها به پایگاههای مقاومت در عراق و سوریه نیز وضعیت مشابهی را شاهد هستیم و آمریکاییها هیچ چشمانداز روشنی در این رابطه ندارند و عملا وارد بازی شدهاند که پایان آن را نمیدانند. موضوعی که بیش از آنکه صادرکننده پالس قدرت آمریکا باشد، ضعفهای مفرط آن را به جهانیان یادآوری میکند.
انتهای پیام
نظرات