• شنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402111309774
  • خبرنگار : 50038

اُفق روشن ملایر در سایه دستاوردهای انقلاب اسلامی

اُفق روشن ملایر در سایه دستاوردهای انقلاب اسلامی

ایسنا/همدان چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در حالی از راه رسیده است که شهرستان ملایر در سایه دستاوردهای ماندگار و قابل توجه انقلاب، در مسیر پیشرفت و توسعه روزافزون قرار گرفته و علاوه بر داشتن دو برند جهانی، به قطب کشاورزی و صنعت استان همدان تبدیل شده است.

ملایر به عنوان یک شهرستان دانشگاهی به شمار رفته و به برکت انقلاب استعدادها و ظرفیت‌های مردمانش در حوزه‌های مختلف رشد یافته و نمود پیدا کرده است و اکنون ملایر در عرصه‌های هنر، گردشگری، ورزش، کشاورزی، صادرات محصولات استراتژیک، تربیت نیروهای متخصص و ... حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ملایر با اشاره به وجود ۲۱۹ واحد صنعتی و تولیدی دارای پروانه در سطح این شهرستان گفت: این واحدها برای ۶۱۵۰ نفر اشتغالزایی داشته‌اند و ملایر با قدرت به سمت صنعتی شدن پیش می‌رود.

وحید فارسی با بیان اینکه ۱۴ واحد بزرگ صنعتی با اشتغالزایی پایدار برای ۲۱۰۰ نفر در سطح شهرستان مشغول به فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: ۱۳ طرح شاخص در دست احداث داریم که بهره‌برداری از این طرح‌ها در سال‌های آینده انقلاب بزرگی در حوزه اشتغالزایی ایجاد می‌کند.

۴۰ درصد صادرات استان به فروسیلیس و کشمش ملایر اختصاص دارد

وی با اشاره به وجود ۶۰ معدن فعال در سطح شهرستان و با بیان اینکه در حوزه فروسیلیس با رشد ۱۹۷ درصدی، به قطب فروسیلیس کشور تبدیل شده‌ایم، افزود: ۴۰ درصد کل صادرات استان همدان به فروسیلیس و کشمش ملایر اختصاص دارد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ملایر با بیان اینکه طی دولت سیزدهم ۱۰ واحد صنعتی و تولیدی با اشتغال ۲۴۰ نفر فعال شده که مهمترین آنها شرکت ذوب‌آهن آلیاژی ملایر بود، اظهار کرد: در طول دهه فجر ۱۲ طرح مهم تولیدی و صنعتی با اعتبار ۱۶۴۱ میلیارد تومان با اشتغالزایی برای ۳۷۷ نفر به بهره‌برداری می‌رسد.

احداث ۱۱ باب مجتمع خدماتی رفاهی در مسیرهای اصلی ملایر

رئیس اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شهرستان ملایر نیز با اشاره به اینکه ۹۱۰ کیلومتر انواع راه در سطح شهرستان داریم و ملایر از نظر طول راه‌ها رتبه اول را در سطح استان داراست، اظهار کرد: طی سال‌های اخیر ۱۱ باب مجتمع خدماتی رفاهی در مسیرهای اصلی شهرستان احداث شده و مشغول خدمات‌رسانی به مسافران هستند.

هاشم اسکندریان به وجود ۴۳۳ کیلومتر راه روستایی آسفالته اشاره کرد و گفت: ۹۹ درصد خانوارهای روستایی شهرستان از راه آسفالت بهره‌مند هستند.

وی با اشاره به نصب ۱۸ دستگاه دوربین پلاک‌خوان و سرعت‌سنج در مسیرهای مواصلاتی ملایر، گفت: سالانه دو میلیون تن بار توسط ناوگان باروری در سطح شهرستان جابه‌جا می‌شود.

اسکندریان با بیان اینکه نقاط حادثه‌خیز شهرستان اصلاح شده است، افزود: در فصل سرما هیچ‌گونه انسدادی در حوزه راه‌های ملایر نداشتیم و ۱۰ کیلومتر نیز نیوجرسی نصب شده است همچنین در دهه فجر امسال چندین پروژه با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان افتتاح می‌شود و یا عملیات اجرایی آنها آغاز خواهد شد.

توانمندسازی ۵۰۵ خانوار تحت پوشش کمیته امداد

مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان ملایر نیز با بیان اینکه کمیته امداد، نخستین نهادی بود که ۲۱ روز بعد از بنیانگذاری انقلاب اسلامی در سال ۵۷ به دستور امام خمینی(ره) تأسیس شد، گفت: طی سال‌های اخیر در حوزه حمایت و سلامت اقدامات ماندگار و شایان‌توجهی به خانواده‌های تحت پوشش انجام شده است.

علی خراسانی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۱۱۸ خانوار نیازمند تحت پوشش کمیته امداد هستند، افزود: در دولت سیزدهم بحث هوشمندسازی خدمات کمیته امداد رقم خورد.

وی با بیان اینکه توانمندسازی خانواده‌های تحت پوشش در اولویت ما قرار دارد، خاطرنشان کرد: با تلاش‌های صورت گرفته ۵۰۵ خانواده نیازمند تحت پوشش کمیته امداد توانمند و خودکفا شده و از چرخه حمایت کمیته امداد خارج شدند.

خراسانی یادآور شد: در دو سال اخیر ۱۷۵ باب مسکن نیازمندان نوسازی و احداث و ۱۹۰۰ شغل پایدار برای افراد تحت پوشش ایجاد شده است همچنین در حال حاضر ۲۳۰۰ دانش‌آموز و ۱۶۰ دانشجوی نیازمند از خدمات تحصیلی ما استفاده می‌کنند.

کسب ۵۸۰ مدال کشوری توسط ورزشکاران ملایر

رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ملایر نیز با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر ۵۸۰ مدال رنگارنگ کشوری توسط ورزشکاران ملایر کسب شده است، به ایجاد اشتغال پایدار برای ۵۰ نفر اشاره کرد و گفت: ۱۲ هزار ورزشکار سازمان‌یافته داریم.

حمیدرضا سپهری‌نیا با بیان اینکه طی دو سال گذشته شش مکان ورزشی تعطیل شده، دوباره به عرصه فعالیت بازگشتند، افزود: در دهه فجر پروژه سالن ورزشی شهید علی نظری کلنگ‌زنی می‌شود همچنین در حال حاضر پنج استخر فعال در سطح شهر و ۷۵ باشگاه فعال داریم و دو استخر نیز در حال ساخت است.

مرکز ترک اعتیاد بانوان کلنگ‌زنی می‌شود

رئیس اداره بهزیستی شهرستان ملایر از کلنگ‌زنی مرکز ترک اعتیاد بانوان با زیربنای ۳۰۰ مترمربع در جنب مرکز نگهداری نسیبه در دهه فجر خبر داد و گفت: در حال حاضر ۶۹۰۰ پرونده تحت پوشش داریم.

محمدنبی مالمیر با بیان اینکه همه معلولان دهک‌های یک تا پنج ماهانه مستمری دریافت می‌کنند، افزود: طی دو سال اخیر، ۲۵ نفر در مرکز بهزیستی مشغول به‌کار شدند، ۲۹۵ مورد ویلچر و ۷۰ دستگاه سمعک به معلولان تحویل دادیم و همچنین کاشت حلزون برای ناشنوایان انجام می‌شود.

فعالیت ۱۱۹ خانه بهداشت در ملایر

مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر نیز از فعالیت ۱۱۹ خانه بهداشت، ۱۴ مرکز جامع سلامت و چهار بیمارستان در مجموع با ۵۰۰ تخت و وجود ۷۲ تخت مراقبت‌های ویژه در سطح شهرستان خبر داد.

دکتر کریم میرزایی با اشاره به فعالیت ۱۷ آزمایشگاه تشخیص طبی، افزود: با اقدامات صورت گرفته در سال‌های پس از انقلاب، بحث «توریست‌درمانی» مطرح شده و مشاهده می‌کنیم اتباع کشورهای دیگر برای درمان به ایران مراجعه می‌کنند که این نشان از پیشرفت علمی ایران اسلامی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در چهار رشته تخصصی در دانشکده پرستاری ملایر ۲۴۲ دانشجو مشغول تحصیل هستند، افزود: در دهه فجر مرکز جامع سلامت شهید ابراهیم خانی افتتاح و از تجهیزات پزشکی پیشرفته بیمارستان امام حسین(ع) رونمایی می‌شود.

بهره‌مندی ۱۰۰ درصدی مردم ملایر از نعمت گاز

در ادامه رئیس شرکت گاز شهرستان ملایر با اشاره به اینکه نخستین شهر سبز کشور هستیم، اعلام کرد: با احتساب پروژه‌های دهه فجر امسال، ۱۰۰ درصد مردم شهرستان ملایر از نعمت گاز بهره‌مند شده‌اند.

حجت‌الله ترکاشوند به نصب ۱۰۷۰ علمک گاز در سطح شهرستان طی دو سال اخیر اشاره کرد و یادآور شد: در دهه فجر امسال ۱۱ پروژه افتتاح و ۱۱ پروژه کلنگ‌زنی خواهد شد.

ابر پروژه جهان کوچک ملایر در حال تکمیل

شهردار ملایر نیز به در حال تکمیل بودن ابرپروژه جهان کوچک ملایر اشاره کرد و گفت: در سال‌جاری بیش از ۷۰ میلیارد تومان اعتبار صرف این پروژه شده است.

مجید فرجی به بحث اهمیت برون‌سازی در شهرداری و ایجاد شهرداری هوشمند اشاره کرد که در این راستا اقدامات راهبردی خوبی انجام شده است و یادآور شد: تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی در اولویت کاری شهرداری و شورای شهر بوده است، در همین راستا مجتمع شهید احدی افتتاح شد و در دهه فجر نیز پارک محلی و مجتمع فرهنگی و کارآفرینی واقع در محله شهید زرینی با صرف اعتبار ۴۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: توانمندسازی و توجه ویژه به مناطق حاشیه‌شهر در دستور کار ما قرار دارد به همین منظور مجتمع فرهنگی- مذهبی شقایق و پارک همجوار آن واقع در شهرک ولیعصر(عج) با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان در دست احداث است که پیش‌بینی می‌شود در هفته دولت سال آینده به بهره‌برداری برسد.

فعالیت ۷۳ کانون فرهنگی هنری مساجد

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ملایر نیز به فعالیت ۷۳ کانون فرهنگی- هنری مساجد، سه مجتمع فرهنگی- هنری در سطح شهرستان، ۲۷ چاپخانه و پنج انجمن هنری در سطح شهرستان اشاره کرد و گفت: ۵۰۰ نفر از هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر هستند.

فرشاد کشاورزیان به برپایی ۲۰۰۰ نمایشگاه مختلف فرهنگی- هنری از ابتدای تأسیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون اشاره کرد و یادآور شد: دفتر سینمای جوانان ملایر از سال ۱۳۶۶ تاکنون ۱۲۵۰ هنرمند فیلمساز و عکاس تربیت کرده و در دولت سیزدهم ۲۵ فیلم‌کوتاه تولید شده است.

خدمات‌رسانی به ۱۳۸ هزار مشترک برق

مدیر توزیع برق شهرستان ملایر با اشاره به اینکه در حوزه صنعت برق شهرستان در حال حاضر ۳۲۵۳ دستگاه ترانس، ۱۱ پست برق و ۱۲۳۸ کیلومتر شبکه فشار ضعیف توزیع نیروی برق داریم، اظهار کرد: اصلاح و مقاوم‌سازی ۹۰۰ اصل پایه شبکه فشار متوسط طی سال‌های اخیر انجام شده است.

رضا شیردره با بیان اینکه ۱۳۸ هزار مشترک در سطح شهرستان انرژی برق استفاده می‌کنند، گفت: ۲۰۸ روستای شهرستان از نعمت برق بهره‌مند هستند همچنین در دولت سیزدهم اصلاح، بهینه‌سازی و نوسازی ۳۲۷ کیلومتر شبکه فشار ضعیف با موفقیت انجام شده است.

وی به افتتاح ساختمان مرکز دیسپاچینگ، نصب ۴۲۰۰ دستگاه چراغ، توسعه و احداث ۲۴ کیلومتر شبکه فشار متوسط، نصب، اصلاح و بهینه‌سازی ۳۱۵ دستگاه ترانس توزیع برق و نصب ۱۱۰۰ دستگاه لوازم اندازه‌گیری هوشمند اشاره کرد.

افتتاح ۳۶ پروژه گردشگری و صنایع دستی

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر نیز از افتتاح ۳۶ پروژه در دهه فجر خبر داد و گفت: در دو سال اخیر ۳۰ درصد رشد اشتغالزایی داشته‌ایم.

ابراهیم جلیلی با اشاره به کسب رتبه برتر گردشگری استان در سال‌جاری، افزود: در دهه فجر فاز اول پروژه مشاغل خانگی بانوان افتتاح و یک هتل سه ستاره در پنج طبقه در ملایر کلنگ‌زنی می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ۳۳۵ اثر باستانی در سال‌های بعد از انقلاب شناسایی شده که از این تعداد، ۲۰۳ اثر  ثبت ملی شده است.

فعالیت ۲۷۲ واحد صنایع تبدیلی در ملایر

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ملایر نیز از فعالیت ۲۷۲ واحد صنایع تبدیلی در سطح شهرستان خبر داد و گفت: در سال‌های اخیر تعداد قابل‌توجهی از واحدهای مرغ تخم‌مگذار و مرغ گوشتی و همچنین دامداری‌ها احیاء شده‌اند.

یوسف کاکاوند با بیان اینکه ۱۲۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی و حدود ۲۴ هزار هکتار باغ مثمر در سطح شهرستان وجود دارد، افزود: در حوزه باغات انگور رشد چشمگیری داشته‌ایم.

وی به رشد ۱۳۰ درصدی در بحث کشت گیاهان دارویی اشاره و اظهار کرد: مبارزه با سن غلات، اصلاح الگوی کشت، ابلاغ و تدوین نقشه راه انگور شهرستان و نقشه‌برداری از ۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی بخشی از اقدامات انجام شده به شمار می‌رود.

کاکاوند با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۳ هزار رأس دام سنگین و ۹ واحد مرغ تخم‌گذار داریم، یادآور شد: سالانه ۳۱۰۰ تن گوشت قرمز و ۴۱ هزار تن شیر در ملایر تولید می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha