به گزارش ایسنا، جبرئیل برادری در نشست خبری که امروز در آستانه گرامیداشت دهه فجر برگزار شد با بیان اینکه قرار است ۹۷ پروژه شاخص اثرگذار در استان تهران در این ایام افتتاح شود، گفت: ۲ هزار میلیارد تومان برای این پروژهها سرمایه گذاری شده و قرار است برای ۲۸۰۰ نفر اشتغالزایی کند. همچنین از این تعداد ۱۱ پروژه در حوزه تولیدات گیاهی، ۷۴ پروژه آب و خاک،۶ پروژه صنایع تبدیل، ۴ پروژه دام و طیور و ۲ پروژه برای شیلات است.
وی با بیان اینکه استان تهران بهرهوری بالایی در بخش کشاورزی دارد، افزود: ۱.۲ درصد اراضی کشور را در اختیار داریم و بیش از پنج درصد محصولات کشاورزی را تولید میکنیم. در تولید ۱۴ محصول کشاورزی استان تهران جایگاه اول تا چهارم را در کشور به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران اضافه کرد: با توجه به اینکه منابع آبی محدودی داریم قصد داریم کشت فضای باز را به محیطهای گلخانهای و بسته انتقال دهیم.توسعه کشت گلخانهای در بحث امنیت غذایی بسیار تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد: در استان تهران بیش از ۵۰۰۰ هکتار گلخانه داریم که سالانه بیش از یک میلیون تن محصولات کشاورزی تولید میکنند.
برادری عنوان کرد: در حوزه آب و خاک نیز بیش از ۹۰ درصد اراضی که قابلیتی اجرای سامانههای نوین آبیاری داشتند را به این سامانهها تجهیز کردیم. همچنین انتقال آب با لوله به مزارع انجام شده و بیش از ۲۸۰۰ کیلومتر در سطح استان تهران لوله انتقال آب به مزارع کشیده شده است.
وی همچنین به بتنی کردن کانال های خاکی نیز اشاره کرد و گفت: قصد داریم با بتنی کردن این کانالها از هدر رفت آب جلوگیری کنیم.
به گفته وی احیا و بازسازی و مرمت قنوات در دستور کار است. در سطح استان تهران ۲۱۱ قنات داریم که از این میزان ۱۵۲ قنات را احیا و بازسازی کردیم.
تامین اقلام مورد نیاز شب عید و ماه رمضان
برادری به تامین اقلام مورد نیاز شب عید و ماه رمضان اشاره کرد و گفت: تامین اقلام مورد نیاز این ایام جزو اولویت های اصلی ما است و شبانه روز تلاش می کنیم که این اقلام در اختیار مردم قرار گیرد. در بحث تامین گوشت مرغ، جوجه ریزی در سطح کشور بیش از ۱۴۷ میلیون قطعه بوده که این میزان میتواند بازار شب عید و ایام نوروز کل کشور را تامین کند.
به گفته وی استان تهران نیز مشکلی در تامین گوشت مرغ نخواهد داشت.
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده درب واحدهای تولیدی بین ۵۷ تا ۵۸ هزارتومان است که گوشت مرغ آن به طور متوسط بین ۷۸ تا ۸۵ هزار تومان باید به دست مصرف کنندگان برسد، افزود: نیاز استان تهران به گوشت مرغ روزانه ۱۵۰۰ تن و گوشت قرمز ۴۸۰ تن است که در حال حاضر به دلیل فراوانی جوجه ریزی و واردات گوشت قرمز، مرغ و گوشت قرمز استان تامین است.
به گفته وی در بحث تامین گوشت گوساله هیچ مشکلی نداریم. در تامین گوشت گوسفندی با اندکی ضعف روبرو هستیم که بر اساس برنامه ریزی دولت روزانه ۱۵۰ تن گوشت گوسفندی وارداتی توزیع می شود.
ذخیرهسازی ۵۰۰۰ تنی سیب و پرتقال شب عید
برادری همچنین به میوه شب عید نیز اشاره کرد و گفت: امسال با برنامه ریزی های انجام شده بخش خصوصی همچون سال گذشته ذخیره سازی مطلوبی در میوه شب عید انجام داده است و توزیع آن توسط میادین میوه وتره بار و سازمان تعاون روستایی انجام می شود. این میوهها در اواخر اسفندماه در میادین میوه و تره بار و مراکز مشخص شده توزیع میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تهران در ادامه گفت: تاکنون برای تهران ۵۰۰۰ تن سیب درختی قرمز و زرد و پرتقال تامسون شمال ذخیره سازی شده است.
برادری با بیان اینکه در تامین خرما مورد نیاز ایام مبارک ماه رمضان نیز ذخیره سازیهای خوبی صورت گرفته، گفت: مشکلی در تامین و عرضه این محصول با قیمت های مناسب در سطح استان نداریم.
اجازه التهاب در بازار شب عید را نمیدهیم
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران تاکید کرد: اجازه نمیدهیم کوچکترین التهابی در بازار شب عید و ایام مبارک ماه رمضان برای گوشت قرمز، گوشت مرغ، کالاهای اساسی و خرما اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه سنددار کردن اراضی کشاورزی اولویت جهاد استان است، افزود: بیش از ۵۴ درصد اراضی کشاورزی تهران در یکسال و نیم پیش سنددار شده، یعنی از ۱۹۰ هزار هکتار ۱۰۳ هزار هکتار سند دار شده است.
برادری همچنین عنوان کرد: قصد داریم خود اتکایی استان تهران را در تولید مرغ و دام سبک افزایش دهیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به شناسنامهدار کردن اراضی نیز اشاره کرد و گفت: امیدواریم ۵۰۰۰ هکتار واحد گلخانهای تحت پوشش کیو آر کد قرار گیرند. در حال حاضر نیز گلخانههایی که در حوزه صادرات فعالند دارای این کد هستند. در حقیقت میتوان گفت که ۵۰ درصد گلخانههای کشور این کد را دارند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تهران همچنین به تغییر کاربریهای شناسایی شده در استان تهران اشاره کرد و گفت: ۱۷ هزار تغییر کاربری تاکنون شناسایی شده که در بیش از ۱۴ هزار مورد آن تبصره ۱۰ ( قلع و قمع) اجرایی شده است. همچنین از زمان به کارگیری پایش هوشمند در کل کشور رصد و پایش تغییر کاربریها نیز تسهیل شده است.
به گفته وی ارزش افزوده زمین در تهران زیاد است و نیروی انسانی برای رصد همه نقاط کافی نیست.اما در صورت شناسایی موارد تخلف قطعا برخوردهای لازم خواهد شد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به تولید گندم در کشور اشاره کرد و گفت: در استان تهران ۴۵ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم داریم. سال گذشته ۲۲۰ هزار تن گندم تولید شده اما امسال قصد داریم با افزایش عملکرد در واحد سطح میزان تولید را ۱۰ درصد افزایش دهیم.
برادری همچنین به طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت نیز اشاره کرد و گفت: قرار شد سالی ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور کاشته شود که تاکنون در تهران ۱۵۰۰ هکتار نهال کاری شده، همچنین اولویت ما در استان تهران بیشتر حفظ درختان موجود است.
انتهای پیام
نظرات