به گزارش ایسنا، گهری دراین خصوص گفت: شاخص علمی AD (شاخص علمی Alper-Doger) یک سیستم رتبهبندی و تحلیلی است که بر خلاف سایر سیستمهایی که مجلات و دانشگاهها را ارزیابی میکنند، بر اساس عملکرد علمی و ارزش افزوده بهرهوری علمی تک تک دانشمندان و استادان هر دانشگاه است.
وی بیان کرد: شاخص علمی AD "رتبهبندی دانشمندان و دانشگاههای جهان" دارای روششناسی منحصربهفردی است که شامل مفیدترین تحلیلهای آکادمیک برای یک مجموعه علمی، موسسه، کشور است.
مدیر اموربینالملل دانشگاه صنعتی اراک گفت: AD Scientific Index اولین و تنها مطالعهای است که ضرایب بهرهوری کل و شش ساله دانشمندان و استادان یک مجموعه را بر اساس امتیازهای شاخص h و i10 و استنادات Google Scholar نشان میدهد.
گهری در ارزشهای این شاخص گفت؛ چنین تحلیلهایی به آشکار کردن نتایج میانمدت و بلندمدت سیاستهای مختلف اجرا شده توسط دانشگاه از جمله سیاستهای مربوط به جذب، حفظ و پایداری سیاستها همچنین سیاستهای حقوق، مشوقهای دانشگاهی و محیط کار علمی را مشخص میکند.
مدیر امور بیناللمل دانشگاه صنعتی اراک تاکید کرد: علاوه بر کارکردهای نمایهسازی و رتبهبندی، نمایه علمی AD جانی دوباره به زندگی آکادمیک میبخشد و به افراد علمی حاضر در دانشگاه این امکان را میدهد که میزان کارآمدی سیستم و نتایج تحقیقاتی خود را محک بزنند.
وی درادامه افزود: یکی از روشهای بازبینی برنامههای جامع دانشگاهها در مدل رفتاری خصوصا ابزاری برای بررسی و شناسایی نمایههای اشتباه و غیراخلاقی، سرقت ادبی، جعل، تحریف، تکرار، ساختگی و گرته برداریهای غیرحرفهای از خروجیهای علمی دانشگاهها شاخص H index است.
این مقام مسئول با تعریف شاخص علمی "AD" نه تنها خدمات رتبهبندی ارائه میدهد، بلکه با ارائه دادههای عمومی موجود، نوری روشن بر نقضهای اخلاقی افکنده و این راه را برای حل نقضهای اخلاقی هموار میکند.
گهری اشاره کرد: سیاستهای دانشگاه در جهت بهبود قابلت رصد کردن فعالیتهاعلمی و پژوهشی، شفافیت و مسئولیتپذیری در سطح فردی و مشارکتی هستیم و این تلاشها باعث خواهد شده که اعضای هیئت علمی بر روی پروفایلهای علمی خود تمرکز کنند .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی اراک، وی بیان داشت: امور بینالملل در تلاش است با این روند در پاسخ برنیازمندیهای علمی مراجعهکنندگان در جهت بازبینی منظم اطلاعات پژوهشگران و استادان در پروفایلهای شخصی و علمی خود مشوقهایی را در نظر بگیرد تا جایگاه دانشگاه صنعتی اراک ارتقا یابد که این اتفاق فقط در سایه حمایت اعضای هیئت علمی امکان پذیر خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات