• چهارشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402110403032
  • خبرنگار : 50040

رئیس امور عشایر گیلان مطرح کرد

سهم ۵ هزار میلیارد ریالی عشایر گیلان در تولید ناخالص ملی

سهم ۵ هزار میلیارد ریالی عشایر گیلان در تولید ناخالص ملی

ایسنا/گیلان رئیس امور عشایر گیلان، ۰.۲۶ درصد جمعیت استان را عشایر دانست و عنوان کرد: سهم عشایر گیلان در تولید ناخالص ملی سال جاری ۵۶۳۷ میلیارد ریال است.

فریدون طالبی در گفت وگو با ایسنا، استان گیلان را دارای ۱۵۹۸ خانوار عشایر ثبتی مبنا با جمعیت ۶۴۵۴ نفر دانست و اظهار کرد: عشایر گیلان در شهرستان های تالش، فومن، رودبار، رضوانشهر، ماسال، شفت، سیاهکل، لنگرود، رودسر و املش زندگی می کنند.

وی با اشاره به فعالیت های اداره امور عشایر استان گیلان، افزود: اداره امور عشایر پیگیری اعتبارات ملی و استانی، اجرای پروژه های عمرانی، پرداخت تسهیلات، تامین آب و برق(پنل های خورشیدی) و خدمات رسانی از سوی دستگاه های اجرایی را بر عهده دارد؛ دستگاه ها نیز موظف هستند برای جامعه عشایری استان تامین بودجه و خدمات لازم را انجام دهند.

رئیس امور عشایر گیلان با بیان اینکه شورای عشایری استان سالانه برگزار می شود، خاطرنشان کرد: اداره امور عشایر استان به طور مستقیم پروژه های عمرانی همچون آبرسانی، تامین آب پایدار، تسطیح و شن ریزی ایل راه ها و اجرای ابنیه فنی همچون پل و نفر رو و... را در دستور کار دارد.

طالبی، کوچ عشایر گیلان را چهار فصل دانست و بیان کرد: عشایر سایر مناطق ایران دو فصل کوچ هستند و بهار به ییلاق و پاییز به قشلاق می روند، اما عشایر گیلان از نیمه فروردین به میان بند و خردادماه به ییلاق می روند و مجددا اول مهر به میان بند می آیند و اواخر آذرماه قشلاق می کنند.

وی امرار معاش از طریق دامداری، زندگی ایلی و طایفه ای و کوچ رو بودن را سه مولفه عشایر دانست و بیان کرد: در استان گیلان ۱۷ طایفه مستقل عشایر داریم.

سهم ۵ هزار میلیارد ریالی عشایر گیلان در تولید ناخالص ملی

رئیس امور عشایر گیلان ۰.۲۶ درصد جمعیت استان را عشایر دانست و عنوان کرد: عشایر ۵.۲ درصد گوشت قرمز استان را بدون بار مالی برای دولت تولید می کنند و به طور کلی هر خانوار عشایر، تامین کننده گوشت قرمز ۱۶ خانوار شهری است؛ همچنین دو درصد شیر تولیدی در استان توسط عشایر ثبتی مبنا تولید می شود.

وی عشایر گیلان را دارای ۲۰۴ هزار راس دام دانست که عمده آن را دام سبک(گوسفند) تشکیل می دهد و اضافه کرد: ۱۷۱۴ کندوی عسل نیز در مناطق عشایری داریم و عشایر سالانه ۲۲ تن عسل تولید می کنند.

طالبی از تولید سالانه ۱۴۰۰ تن گوشت قرمز و ۵۵۸۰ تن شیر و ۲۲۷ تن پشم گوسفندی و ۴۵ هزار و ۵۰۰ جلد پوست و ۵.۳ تن گیاهان دارویی و ۳۵ هزار مورد انواع صنایع دستی خبر داد و افزود: در ۹ ماهه سال جاری نیز شاهد تولید ۱۱۲۶ تن گوشت قرمز و ۴۵۵۶ تن شیر و ۲۲ تن عسل و ۲۲۷ تن پشم و ۲۴ هزار و ۵۰۰ مورد انواع صنایع دستی شامل جوراب، جاجیم، گلیم، شال و... توسط عشایر استان بودیم.

وی سهم عشایر گیلان در تولید ناخالص ملی سال جاری را ۵۶۳۷ میلیارد ریال دانست و تاکید کرد: طی سه سال گذشته و در قالب ۳۳ پروژه به ۶۵۰ خانوار عشایر به صورت پایدار آبرسانی شده که در این راستا ۱۰۷ هزار و ۵۹۹ میلیون ریال هزینه کردیم.

رئیس امور عشایر گیلان با بیان اینکه در سال جاری ۲۷ هزار و ۴۳۲ میلیون ریال اعتبار برای آبرسانی پایدار در مناطق عشایری هزینه شده است، تصریح کرد: امسال ۶ پروژه آبرسانی انجام شد و ۲۲۲ خانوار تحت از آن بهره مند شدند.

سهم ۵ هزار میلیارد ریالی عشایر گیلان در تولید ناخالص ملی

وی از بهسازی هشت چشمه با هزینه ۲۵۳۱ میلیون ریالی و بهره مندی ۹۰ خانوار در سال ۱۴۰۲ خبر داد و خاطرنشان کرد: طی سه سال گذشته ۶۱۰۱ میلیون ریال برای مطالعه پروژه های آبرسانی عشایری هزینه کردیم.

طالبی با بیان اینکه طی سه سال گذشته ۱۳ هزار و ۸۰۸ میلیون ریال برای احداث ابنیه فنی و ۶۲ هزار و ۹۱۶ میلیون ریال برای تسطیح و شن ریزی ایل راه ها در مناطق عشایری هزینه کردیم، ادامه داد: ۲۴ پروژه ایل راهی را به طول ۱۰۸ کیلومتر اجرایی کردیم و ۱۶۸۰ خانوار عشایر از این پروژه ها بهره مند شدند.

وی با اشاره به آبرسانی سیار به مناطق عشایری از طریق تامین لوله و مخزن آب و آبشخور دامی و پنل خورشیدی و ایجاد حمام ضد کنه دام و...، ادامه داد: ۱۰۶ کیلومتر انواع لوله، ۳۲۵ دستگاه آبشخور دامی، ۵۸ مخزن آب و... را در مناطق عشایری توزیع کردیم. در سال جاری نیز ۴۱ هزار متر لوله و ۷۰ دستگاه آبشخور دامی و ۳۴ مخزن آب و ۲۰ پنل خورشیدی توزیع شد و ۱۲۰ پنل دیگر در مرحله توزیع است.

سهم ۵ هزار میلیارد ریالی عشایر گیلان در تولید ناخالص ملی

رئیس امور عشایر گیلان از توزیع ۱۰۳ پنل خورشیدی بین خانوارهای عشایر در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: برق رسانی به عشایر در دستور کار قرار دارد؛ همچنین پیگیر توزیع سیلندرهای گاز و نفت سفید و نهاده های دامی از طریق دو شرکت تعاونی عشایری استان در تالش و رضوانشهر هستیم؛ این تعاونی ها تامین و توزیع آرد و سوخت را نیز بر عهده دارند.

وی با اشاره به فعالیت پنج صندوق خرد زنان عشایری در زمینه مرغ بومی، زنبور عسل، تولید صنایع دستی، گیاهان دارویی و...، اظهار کرد: سازمان امور عشایر چهار طرح پایدار توسعه گردشگری، گیاهان دارویی، صنایع دستی و زنجیره تولید گوشت قرمز را در دستور کار دارد که در این راستا تسهیلات کم بهره پرداخت می شود تا عشایر با تنوع تولیدات، فقط متکی به دامداری نباشند.

طالبی از پرداخت ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره در تابستان سال جاری خبر داد و با بیان اینکه ۲۱ میلیارد تومان دیگر در حال پرداخت است، اضافه کرد: ۱۶ بهمن ماه سال جاری به مناسبت سالگرد انقلاب اسلامی، بزرگترین گردهمایی عشایر استان را در تالش همراه با مراسم آیینی و سنتی و نصب سیاه چادر و برپایی غرفه های عرضه تولیدات عشایری برگزار خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha