به گزارش ایسنا، مهدی بختیاری در سرمقاله وطن امروز نوشت: بعد از کار گذاشتن مواد منفجره، حوالی ساعت ۴ بعد از ظهر، یکی از نیروهای مقاومت فلسطینی، با آرپیجی به سمت تانکی که در محل استقرار داشت شلیک میکند که در نتیجه آن، ۲ افسر حاضر در تانک هلاک و دو نفر دیگر مجروح میشوند. در مرحله دوم، یک رزمنده دیگر با آرپیجی به یکی از ساختمانهای بمبگذاریشده که دهها نفر از اشغالگران ارتش صهیونیستی در آن بودند، شلیک کرد که موجب تخریب کامل ۲ ساختمان میشود. تاکنون ارتش اسرائیل کشته شدن دستکم ۲۴ نفر را تایید کرده که تاکنون اسامی ۱۰ نفر مشخص شده و کار برای تشخیص هویت بقیه ادامه دارد. این سنگینترین تلفات ارتش اسرائیل در خلال ۱۱۰ روز نبرد در نوار غزه بود که رسانههای صهیونیستی از آن با عنوان «فاجعه سنگین» یاد کردند.
عملیات خانیونس بار دیگر نشان داد ارتش مدعی اسرائیل همچنان از همان جایی که همیشه ادعایش را داشت یعنی اشراف و غافلگیری ضربه خورده و بار دیگر در مقیاس کوچکتر، همان بلایی سرش آمد که ۷ اکتبر (آغاز عملیات توفانالاقصی) نیز تجربهاش کرده بود. ضربه خانیونس فشار بر دولت نتانیاهو را بیشتر خواهد کرد؛ دولتی که بهرغم ادعاهایش نه تنها نتوانسته هیچ کدام از اسرای در دست حماس را آزاد کند، بلکه روز به روز که جنگ طولانیتر میشود، فقط هزینه بیشتر است که گروههای مقاومت فلسطینی بر ارتش اسرائیل تحمیل میکنند. جامعه صهیونیستی که هر روز فشار خود را به دولت برای آزادی اسرا و پایان دادن به جنگ بیشتر میکند، با این ضربه بزرگ که هنوز برخی ابعاد آن به دلیل سانسور در ارتش، ناگفته مانده، عصبیتر از قبل، فشار مضاعفی به نتانیاهو وارد خواهد کرد. نتانیاهو برای فرار از تبعات شکست سنگین در توفان الاقصی میداند نباید جنگ را به این شکل پایان دهد ولی بخوبی هم متوجه است - و اگر نمیداند، میدان به او دیکته خواهد کرد - که ادامه این جنگ چیزی جز تلفات بیشتر و هزینه مضاعف برای او ندارد.
کابینه اضطراری رژیم در حال فروپاشی است و اپوزیسیون دولت حتی منتظر پایان جنگ هم نمانده و روز به روز اظهارات سیاسیون مخالف نتانیاهو تندتر میشود. بنا بر آنچه ارتش اسرائیل تاکنون اعلام کرده، از ابتدای نبرد توفان الاقصی (۷ اکتبر) تاکنون ۵۵۶ نفر و از ۲۷ اکتبر (آغاز عملیات زمینی) ۲۲۱ نفر از نیروهای نظامی ارتش صهیونیستی کشته شدهاند که از این بین، ۲۴ نفر آنها مربوط به یک عملیات (خانیونس) میشود. این را هم باید در نظر داشت که سانسور قدرتمند در اداره اخبار ارتش اسرائیل اجازه انتشار دقیق آمار را نمیدهد و همه این اطلاعات به صورت کنترلشده منتشر میشود.
به گفته مقامات حماس، طبق برآوردهایی که در میدان شده، تعداد این کشتهها بسیار بیشتر - حتی ۳ برابر - از آن چیزی است که صهیونیستها اعلام کردند. با این تفاسیر، اگرچه ارتش اسرائیل توانسته بسیاری از مناطق نوار غزه در شمال این منطقه را به اشغال خود درآورد ولی تثبیت و ماندگاری آنها در غزه دور از ذهن به نظر میآید. همه اینها در حالی است که توان و قدرت طرفین به هیچوجه قابل مقایسه با یکدیگر نیست. یک طرف ارتش تا دندان مسلح صهیونیستی با تسلیحات زرهی مدرن و تجهیزات انفرادی بهتر و استفاده از برتری هوایی است و طرف دیگر، گروههای مقاومت تقریبا با دستان خالی و با تجهیزاتی نظیر آرپیجی و تسلیحات انفجاری دستساز!
اما برتری حماس و گروههای فلسطینی، اشراف بر منطقه، برتری اطلاعاتی و استفاده تمام و کمال از تونلهای گسترده و تودرتوی زیرزمینی در غزه است. در تصاویر منتشرشده از صحنههای نبرد، نیروهای ارتش اسرائیل به راحتی در کمین رزمندگان فلسطینی گرفتار میشوند و از فاصله بسیار نزدیک هدف اصابت قرار میگیرند. باید منتظر بمانیم و ببینیم دولت نتانیاهو در روزهای آتی چقدر میتواند فشار سنگین ساکنان سرزمینهای اشغالی را که به واسطه عملیات اخیر مضاعف هم میشود، تحمل کند. روزهای سختی در انتظار نتانیاهو است.
انتهای پیام
نظرات