مسعود دهقانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مصرف نمکهای غیریددار در سالهای اخیر باعث افزایش مشکلات ناشی از کمبود یُد مانند کمکاری تیروئید در نوزادان شده است و باید نمک به صورت تصفیه شده یُددار و به مقدار محدود مصرف شود.
وی در مورد میزان مصرف روزانه نمک، افزود: افراد مبتلا به فشارخون بالا، بیماران قلبی و کلیوی باید کمتر از ۲ گرم نمک در روز استفاده کنند و برای افراد سالم زیر ۵۰ سال که بیماری ندارند مصرف روزانه حداکثر ۵ گرم نمک مشکلی ندارد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان با اشاره به تبلیغات مصرف نمک دریا، تصریح کرد: نمک دریا و سایر نمکهای تصفیه نشده میتوانند به علت انواع آلودگی، وجود فلزات سنگین و نداشتن عنصر مفید ید، باعث بیماریهای مختلفی شوند و نباید در برنامه غذایی روزانه قرار گیرند.
دهقانی افزود: تمام نمکها اعم از نمک دریا و یا تصفیه شده دارای یک ترکیب شیمیایی یکسان به صورت کلرورسدیم هستند که مصرف زیاد آن باعث افزایش فشارخون میشود. تفاوت عمده انواع نمکها در چگونگی استخراج و تولید، میزان ناخالصی، طعم، رنگ و محتوای یُد آنهاست.
وی تأکید کرد: میزان منیزیم، پتاسیم و سایر املاح معدنی در نمک بسیار ناچیز است و نیاز روزانه انسان را تأمین نمیکند و بهترین منبع غذایی این مواد معدنی مصرف سبزیها، میوهها، غلات و حبوبات است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان، افزود: اطلاعات و شایعات نادرست در فضای مجازی علیه مصرف نمک تصفیه شده یددار باعث مشکلات در سلامتی مردم خواهد شد و ضروری است با آگاهی بخشی و ارسال اطلاعات صحیح، مردم را به این موضوع بسیار مهم آگاه کرد.
دهقانی گفت: یکی از موارد تغییر رنگ نمک از سفید به آبی تیره در واکنش با آب نارنج است. ایجاد رنگ آبی پررنگ، در واکنش نمک تصفیه شده و آب نارنج تنها با حضور نشاسته بهصورت خالص یا در مواد غذایی مثل سوپ، اتفاق میافتد که علت منطقی دارد و نشانه تولید نمک تصفیهشده با رعایت استانداردهای موجود است.
انتهای پیام
نظرات