• یکشنبه / ۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402110100625
  • منبع : بازار

۸ مورد از مهم‌ترین اصول طراحی سینما و سالن آمفی تئاتر

۸ مورد از مهم‌ترین اصول طراحی سینما و سالن آمفی تئاتر

سینما مکانی برای گذراندن اوقات فراقت و فضایی فرهنگی است که طراحی آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و حتما باید با توجه به قوانین و استانداردهای خاصی، مراحل طراحی سینما انجام شود.

طراحی سینما

به گزارش ایسنا به نقل از سایت مجموعه هرم، طراحی سینما اصول و ضوابط خاص خودش را دارد. چیدمان هر بخش از سینما نیازمند تخصص و تجربه بسیار زیادی بوده و توصیه می‌شود که حتما برای طراحی سالن آمفی تئاتر و سینما و جهت ارائه بهترین خدمات به مردم عزیز ایران، به این قوانین و اصول توجه داشته باشید.در ادامه قصد داریم بیشتر در مورد طراحی سینما و طراحی سالن آمفی تئاتر به صورت اصولی صحبت کنیم و تمامی اصولی که باید بدین منظور رعایت شوند توضیح دهیم.

اصول و قوانین طراحی سالن آمفی تئاتر


هر فضایی بر اساس کاربردی که دارد باید مطابق با اصول خاصی طراحی شود. طراحی آمفی تئاتر و سینما نیاز به تخصص و تجربه دارد و نمی‌توان بدون مد نظر قرار گرفتن این موضوعات، اقدام به طراحی حرفه‌ای سینما کرد. طراحی سرویس بهداشتی، چیدمان مبلمان در طراحی سالن آمفی تئاتر، انتخاب بهترین سیستم های صوتی سالن سینما، همگی بسیار حائز اهمیت هستند که در ادامه بیشتر در مورد اصول طراحی آمفی تئاتر و سینماها صحبت می‌کنیم. 

۱.    طراحی سالن انتظار
اولین نکته‌ای که باید در هنگام طراحی سینما و آمفی تئاتر به آن توجه شود، طراحی سالن انتظار در سینما است. سالن انتظار باید حداقل نصف ظرفیت سالن اصلی سینما ظرفیت داشته باشد. به طور مثال برای یک سالن سینما با ۲۰۰ صندلی باید یک سالن انتظار با حداقل ۱۰۰ صندلی طراحی کرد تا مردم بتوانند قبل از شروع شدن فیلم در سالن انتظار حضور داشته باشند. 

۲.    طراحی راهروها 
راهروها فضاهایی برای عبور مردم در هنگام حضور در سینما هستند. برای اینکه بتوانید ایمنی مردم را در هنگام رفت و آمد تامین کنید، حتما باید اهمیت زیادی به طراحی راهروها بدهید. راهروها فضایی را برای راه رفتن در بین دو ردیف صندلی ایجاد می‌کنند و می‌توانند با هدف بهبود ایمنی در هنگام تاریک شدن سالن‌ها در حین اجرای فیلم مورد استفاده قرار گیرند. بهتر است که برای جلوگیری از زمین خوردن افراد، یک ردیف چراغ در هنگام طراحی سینما در راهروها مد نظر قرار گرفته شود. 
۳.    فاصله صندلی تا پرده اکران
همانطور که فاصله صندلی‌ها از سیستم های صوتی سالن سینما بسیار مهم است، لازم که فاصله استانداردی میان صندلی‌های سینما تا پرده اکران در نظر گرفته شود. این فاصله بر مبنای اولین ردیف صندلی تا پرده اکران است که باید بین ۵ تا ۷ متر باشد. 

۸ مورد از مهم‌ترین اصول طراحی سینما و سالن آمفی تئاتر

۴.    پرده سینما مناسب 
تفاوتی وجود ندارد که هدف طراحی سالن آمفی تئاتر است یا سالن سینما، در هر صورت باید برای انتخاب پرده سینما مناسب و سیستم های صوتی سالن سینما از متخصصین این حوزه مشورت گرفت. نوع پرده و ابعاد آن باید بر اساس قدرت پروژکتور، میزان روشنایی پرده و ابعاد سالن انتخاب شود. ابعاد پرده‌ای که برای طراحی سینما استفاده می‌شود، معمولا به گونه‌ای است که فضایی در دو طرف پرده برای رفت و آمد افراد پشت صحنه وجود داشته باشد. این موضوع بسیار در طراحی سالن آمفی تئاتر حائز اهمیت است.
پرده‌های نمایش باید دارای انحنا نیز باشند تا در سالن‌های عریض، امکان مشاهده فیلم وجود دارد. چهارچوب پرده انتخابی برای سالن سینما نیز باید ۳۰ سانتی متر بزرگ تر از پرده باشد تا بتوان شاهد نصب پرده به آسانی بود. برای نصب سیستم های صوتی سالن سینما، باید فضایی معادل ۹۰ سانتی متر در نظر گرفت.
۵.    طراحی اتاق پروژکتور 
به منظور طراحی سینما باید حتما به طراحی اتاق پروژکتور نیز توجه بسیار زیادی شود. اتاق پروژکتور باید حداقل ۲ عدد پروژکتور با ابعاد ۶۰ در ۱۰۰ سانتی متر داشته باشد. وجود میزهای برگردان و بازبینی فیلم در اتاق پروژکتور بسیار حائز اهمیت است. در این اتاق باید فضای مناسبی برای نگهداری از باطری‌های مخصوص روشنایی سینما و سرویس بهداشتی وجود داشته باشد و امکان قرار دادن انواع تجهیزات در آن وجود داشته باشد. 
۶.    انتخاب صندلی تماشاگران 
با توجه به قوی بودن سیستم های صوتی سالن سینما، باید حتما صندلی‌های تماشاگران در سالن‌های سینما و تئاتر دارای خاصیت آکوستیکی باشد. در هنگام طراحی سینما توجه به کیفیت صندلی تماشاگران نیز بسیار حائز اهمیت است و باید این صندلی‌ها دارای رنگ مناسب، جنس خوب و قابل شستشو باشند. همچنین صندلی‌های انتخاب شده برای طراحی سالن آمفی تئاتر باید غیر قابل اشتعال باشند. 

۷.    طراحی پارکینگ سینما 
برای طراحی سینما با توجه به اصول موجود باید به ازای هر ۱۰ صندلی باید یک واحد پارکینگ اختصاصی در نظر گرفته شود. حداقل فضایی که باید برای پارکینگ سینما در نظر گرفت، ۷۵۰ متر مربع است که می‌تواند حدود ۴۲ خودرو را در خود جا دهد. علاوه بر این مورد در صورتی که پارکینگ در زیر سالن سینما قرار گرفته است، حتما باید تهویه مناسب صورت گیرد. همچنین عایق سازی پارکینگ برای جلوگیری از تداخل با سیستم های صوتی سالن سینما بسیار حائز اهمیت است. 
۸.    چیدمان صندلی در طراحی سینما
یکی از مهم‌ترین مواردی که باید در طراحی سینما به آن توجه داشت، چیدمان صندلی‌ها است. نحوه چیدمان صندلی‌ها در طراحی سینما باید به گونه‌ای در نظر گرفته شود که صندلی‌های سالن سینما امکان مشاهده فیلم را بدون حرکت سر و چرخش چشم به افراد بدهند. 

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha