به گزارش ایسنا، زوالعقل زودهنگام یا به اصطلاح «زوال عقل جوانی»، زمانی رخ میدهد که فرد زیر ۶۵ سال به این بیماری مبتلا میشود و عملکرد سالم حافظهاش را از دست میدهد.
زوال عقل اصطلاحی کلی برای مجموعهای از اختلالاتی است که به از دست دادن حافظه میانجامد و میتواند به حدی شدید شود که بر توانایی فرد برای انجام فعالیتهای روزانه تاثیر بگذارد. به گفته متخصصان، آلزایمر شایعترین نوع زوالعقل به شمار میرود.
بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، حدود پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در ایالات متحده به بیماری زوال عقل و آلزایمر ناشی از آن دچارند، از جمله پنج میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در سن ۶۵ سال و بالاتر از آن و حدود ۲۰۰ هزار نفر زیر ۶۵ سال با ابتلا به آلزایمر در سنین پایینتر.
به گزارش این مرکز، تخمین زده میشود که تا ۲۰۶۰ میلادی این تعداد تا ۱۴ میلیون نفر افزایش یابد.
بنابر این مطالعه که در JAMA Neurology منتشر شده، متخصصان برای درک عوامل خطر ابتلا به زوالعقل، دادههای بیش از ۳۵۰ هزار فرد زیر ۶۵ سال را با توجه به اطلاعات پایگاه داده بزرگ زیستپزشکی بیوبانک انگلیس دنبال کردند.
بنابر گزارش «پیریونشن»، برخی از عوامل مرتبط با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل زودهنگام (زوال عقل جوانی) که در این مطالعه نام برده شده عبارتند از تنوع ژنتیکی، کاهش قدرت دست در گرفتن اجسام، سطح پایینتر آموزش رسمی، شرایط اجتماعی - اقتصادی نامطلوب، انزوای اجتماعی، کمبود ویتامین D، افسردگی، سکته، اختلال شنوایی و بیماری قلبی.
پزشکان تاکید دارند که برای پیشگیری از زوال عقل از نظر فیزیکی، اجتماعی و فکری فعال باشید.
ورزش کردن، مطالعه کتاب، ارتباط با دوستان و اعضای خانواده و چکاپ سلامت گوشها و شنوایی از اقدامات مهم در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل هستند و از همه مهمتر رعایت بهداشت خواب است و این درحالیست که بسیاری از افراد با افزایش سن به دلایل مختلف از خواب باکیفیت بیبهره هستند.
انتهای پیام
نظرات