به گزارش ایسنا، باستانشناسان یک گورستان هزارساله را در اوکراین کشف کردند که اجساد در آن به همراه سلاح و جواهرات دفن شده بودند. نکته قابل توجه درباره این گورستان، وجود سطل در نزدیکی پاهای برخی از اجساد است.
«لایوساینس» در گزارشی نوشت این گورستان که قدمت آن به قرن یازدهم میلادی بازمیگردد در ۸۰ کیلومتری جنوب «کییف» واقع شده است و در مجموع ۱۷۰ گور در آن وجود دارد که بیشتر اجساد آنها درون تابوت چوبی دفن شده بودند.
در این گورستان هم مرد و هم زن دفن شدهاند. برخی از مردان در این گورستان به همراه سلاحهایی همچون تبر، سرنیزه و شمشیر دفن شده بودند. همچنین برخی از زنان درحالی دفن شده بودند که حلقههای نفیسی را بر گردن داشتند که به نظر میرسد نوعی نشانه اجتماعی باشد.
به گفته باستانشناسان، بعضی از این اجساد درحالی دفن شده بودند که روی پاهایشان سطلهای چوبی قرار داده شده بود، که ممکن است بخشی از مراسم خاکسپاری بوده باشد. البته پیشتر در دیگر محوطههای تاریخی واقع در این منطقه، جسدهایی به همراه سطل کشف شده بود.
باستانشناسان همچنین بقایای یک محراب سنگی به همراه چند دستبند و مُهره و بقایای غذاهای پیشکششده همچون استخوان مرغ، پوست تخممرغ و چندین اثر تاریخی دیگر را کشف کردند.
برخی از آثار باستانی مشابه اشیاء تاریخی هستند که در دریای بالتیک کشف میشوند و بر این اساس میتوان در نظر گرفت که برخی از افرادی که در این گورستان دفن شدهاند، ممکن است از آن منطقه آمده باشند تا در ارتش حاکمان «کییف»، مانند «ولادیمیر کبیر» (که از سال ۹۸۰ تا ۱۰۱۵ میلادی سلطنت کرد) و «یاروسلاو خردمند» (که از ۱۰۱۹ تا ۱۰۵۴ سلطنت کرد) خدمت کنند. سرزمینهایی که «ولادیمیر کبیر» بر آنها حکومت میکرد تا منطقه بالتیک ادامه داشت.
به گفته محققان، در زمانی که این گورستان مورد استفاده قرار میگرفت، مردم اوکراین در حال گرویدن به مسیحیت بودند. از جمله ولادیمیر کبیر که ریشههای بتپرستی خود را پشت سر گذاشت و در حدود سال ۹۸۷ میلادی قبل از ازدواج با «آنا»، خواهر امپراتور بیزانس «باسیل دوم»، غسل تعمید کرد.
محققان در فاصله ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ در این گورستان کاوش کردند. به گفته آنها، ادامه جنگ روسیه و اوکراین بسیاری از کاوشهای باستانشناسی در اوکراین از جمله این پروژه باستانشناسی را به تعویق انداخته است.
انتهای پیام
نظرات