به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا شهیدی رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و جمعی از معاونان و مدیران وی میزبان دکتر زهره الهیان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بودند.
در این دیدار دستاوردهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در زمینههای مخاطرات طبیعی زمین از جمله تغییرات اقلیم و بحرانهای ناشی از آن، سیلاب، گرد و غبار، آبهای کارست، زمینشناسی پزشکی و مسائل زیستمحیطی ناشی از رخدادهای زمین و گستره راهبردهای جاری سازمانهای زمینشناسی دنیا در زمینه کمبود نیروی انسانی در سازمان، کاهش گرایش در رشتههای مختلف علوم زمین در دانشگاهها، جایگاه ویژه سازمان زمینشناسی ایران در خاورمیانه و دنیا و رویکرد اکتشافی و معدنکاری در کشور با تاکید بر چالشهای حکمرانی بخش معدن، نقش نظارتی و راهبردی در ذخایر معدنی کشور و ناکارآمدی دولت در حوزه اکتشاف و معدن بررسی و ارائه شد.
به نقل از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، همچنین برنامه پیشنهادی سازمان زمینشناسی مبنی بر انجام طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در دولت سیزدهم در زمینه تهیه اطلاعات پایه در استانهای خراسانجنوبی، اصفهان، کردستان، قم، مرکزی و... و مطالعات مخاطرات طبیعی در استان گیلان ارائه شد.
الهیاری نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این دیدار گفت: یکی از مهمترین مباحث ارائه شده در این دیدار شناسایی ظرفیتهای معدنی در کشور توسط سازمان زمینشناسی کشور بود و این ظرفیتها بایستی بیشتر شناسایی شود تا به فعالان حوزه معدن ارائه شود و بخش خصوصی نیز به سرمایهگذاری در این حوزه بپردازد.
وی تاکید کرد: شناسایی معادن، یکی از نیازهای کشور است و میتواند ثروت و آورده بالایی برای کشور داشته باشد و به رشد اقتصادی و ظرفیت تولید در کشور کمک کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین به موضوع بررسی مخاطرات طبیعی در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور اشاره کرد و گفت: مخاطرات طبیعی از جمله بحرانهای فرونشست، زلزلهو ... میتواند چالش جدی را ایجاد کند که رصد وضعیت و اعلام هشدار به دستگاههای ذیربط موضوعی است که در دستور کار سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور قرار دارد.
الهیان با تاکید به اینکه به این موضوعات باید توجه بیشتر شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه به بعضی از هشدارها و گزارشهای ارائه شده از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به دستگاههای ذیربط توجهی نمیشود که این امر میتواند ضایعات جدی در آینده برای کشور داشته باشد.
وی ضمن اشاره به موضوع فرونشست در کشور بهویژه در استان تهران که مخاطرات جدی را میتواند به همراه داشته باشد، تاکید کرد: باید برای آن چارهای اندیشیده شود که البته گزارشهایی قبلاً از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور به کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ارائه شده بود و برای دریافت گزارشهای این چنینی از سازمان زمینشناسی اعلام آمادگی کردیم تا با رویکرد نظارتی مجلس با مسئولان و دستگاههای مختلف کشور رایزنی داشته باشیم تا تدابیر پیشگیرانه را لحاظ کنند.
الهیاری با تاکید بر اینکه سازمان زمینشناسی نیاز به نیروی متخصص خبره و جوان دارد، از وزارت علوم درخواست کرد منابع انسانی متخصص و توانمند را تربیت کند تا آینده این سازمان در این زمینه تامین شود.
وی درباره عدم بهرهبرداری از گزارشهای تهیه شده در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در دستگاههای ذیربط و راهکار اجرایی پیشروی این موضوع، گفت: این موضوع حمایت مجلس شورای اسلامی را میطلبد و مجلس به عنوان یک دستگاه نظارتی میتواند از دستگاههای مختلف اجرایی و مسئولان وزارتخانهها این مطالبه را داشته باشد و نسبت به اهمیت گزارشهای فنی و کارشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور هشدار دهد.
انتهای پیام
نظرات