علی احمدی ۳۰ دیماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات چهارمحال و بختیاری با اشاره به پایان بسیج غربالگری فشار خون و دیابت، اظهار کرد: از اول بهمن ماه و در ادامه پویش سلامت فاز دیگری به عنوان اطلاع رسانی تغذیه سالم آغاز میشود که موضوع نمک برای هفته اول بهمن و برای هفته دوم موضوع لبنیات مطرح و نامگذاری شده است.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری افزود: در مرحله اول بسیج غربالگری فشار خون و دیابت در استان که از ۲۰ آبانماه تا امروز انجام شد ۹۷۷۵ نفر بیمار جدید فشارخونی و ۴۵۱۶ بیمار جدید دیابتی، ۱۵۰هزار و ۴۴۷ پیش فشارخون و ۲۴ هزار و ۱۸۳ نفر پره دیابت و حدود۹۰۰۰ بیمار مشکوک به فشارخون و ۳۰۰۰ بیمار مشکوک به دیابت شناسایی شدند.
احمدی گفت: از ۲۰ آبان تاکنون شناسایی و تشخیص زودرس در خصوص بیماران مبتلا به فشار خون و دیابت به عمل آمد که لازم است برای این افراد که بیش از ۲۰۰ هزار نفر بوده مداخله زودهنگام صورت گیرد، زیرا یک چهارم این افراد نیازمند توجه جدی هستند.
وی بیان کرد: یکی از مسائلی که نیاز به توجه ضروری دارد افراد دارای فشارخون و مصرف نمک است، البته شیوع فشارخون پیش از کمپین در جمعیت بالای ۱۸ سال ۱۱.۹ درصد بعد از اجرای پویش ۱۳.۲ درصد، در جمعیت بالای ۳۰ سال از ۱۲.۸ درصد پیش از پویش به ۱۶.۳ درصد بعد از اجرای پویش رسید، همچنین دیابت از ۴.۸ درصد در افراد بالای ۱۸ سال به ۵.۴ درصد و در افراد بالای ۳۰ سال از ۵.۵ به ۶.۷ درصد بعد از اجرای پویش رسید.
احمدی تاکید کرد: لازم است اقداماتی برای پیشگیری از فشار خون و دیابت به خصوص افراد پیش دیابت و پیش فشارخون هستند و مبتلا به این بیماریها نشدهاند صورت گیرد، یعنی این دسته از افراد میتوانند به شرط حساس بودن بر سبک زندگی خود بیش از پیش به مرحله عادی برگردند.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در خصوص مصرف نمک، تصریح کرد: متاسفانه مصرف نمک نسبت به میانگین جهانی در کشور و استان بیش از دو برابر است، براساس پایش و روند بیماریهای غیر واگیر در استان مصرف نمک سدیم در حد انتظار روزانه پنج تا شش گرم است که در سال ۲۰۱۶ سه گرم و در سال ۲۰۲۰ به ۱۰ گرم در روز رسیده که با روند افزایشی مصرف نمک مواجهیم و باید اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.
احمدی گفت: از دیگر اسناد بالادستی سند بیماریهای غیر واگیر بوده که در این سند متعهد شدیم که ۳۰ درصد از مصرف نمک کاهش یابد، اما در سال پایه ۱۴ درصد و در پایان سال ۱۴۰۰ به ۱۹.۴ درصد افزایش یافته یعنی نه تنها مصرف نمک کاهش نیافته بلکه شاهد روند افزایش آن بودهایم
وی در خصوص سرانه مصرف لبنیات، بیان کرد: این سرانه در دنیا حدود ۱۶۰ کیلوکرگرم و در کشور ما حدود ۷۰ کیلوگرم است، یعنی نزدیک به یک چهارم گروه میانسالان و سالمندان استان مصرف ناکافی لبنیات دارند و برعکس مصرف نوشابه، شیرینکنندهها و مواد مضر بیشتر است، از طرفی لبنیات به عنوان یکی از مواد غذایی مهم نقش موثری در بیماریهایی از جمله پوکی استخوان تا بیماریهای دیگر دارد.
انتهای پیام
نظرات