• چهارشنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402102719355
  • خبرنگار : 71604

همکاری کانادا و اسپانیا در ساخت یک رصدخانه زیردریایی

همکاری کانادا و اسپانیا در ساخت یک رصدخانه زیردریایی

دانشمندان کانادایی و اسپانیایی در یک مشارکت جدید قصد دارند یک رصدخانه زیردریایی را در جنوبگان راه‌اندازی کنند تا به صورت منظم اطلاعاتی را پیرامون اقیانوس منجمد جنوبی به دست بیاورند.

به گزارش ایسنا، دانشمندان کانادایی و اروپایی در حال پیوستن به یک مشارکت جدید هستند که به موجب آن شرکت «اوشن نتوورکز کانادا»(Ocean Networks Canada) یک رصدخانه زیردریایی را در «ایستگاه جنوبگان اسپانیا»(BAE) راه‌اندازی می‌کند و داده‌هایی را در طول سال و در لحظه پیرامون شرایط اقیانوس در آنجا ارائه می‌دهد. این اولین بار است که اوشن نتوورکز کانادا، نظارت خود را بر اقیانوس در خارج از آب‌های کانادا گسترش می‌دهد.

به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه ویکتوریا، این مشارکت که بین اوشن نتوورکز کانادا، «دانشگاه ویکتوریا»(UVic) و «شورای تحقیقات ملی اسپانیا»(CSIC) صورت می‌گیرد، درک علمی را در مورد یکی از کمتر مشاهده‌شده‌ترین بخش‌های سیاره ما یعنی اقیانوس جنوبگان یا اقیانوس منجمد جنوبی ارتقا می‌دهد.

کشتی تحقیقاتی اسپانیایی «هسپیریدس»(Hespérides) که رصدخانه اوشن نتوورکز کانادا را حمل می‌کند، به سمت ایستگاه جنوبگان اسپانیا موسوم به «خوان کارلوس اول»(Juan Carlos I) واقع در جزیره لیوینگستون در مجمع‌الجزایر شتلندز جنوبی در حال حرکت است که در شمال شبه‌جزیره جنوبگان قرار دارد. این کشتی دارای دو شناور «آرگو»(Argo) ساخت شرکت اوشن نتوورکز کانادا مخصوص اعماق دریاست که هنگام عبور و مرور در «گذرگاه دریک»(Drake Passage) در اقیانوس منجمد جنوبی مستقر خواهند شد.

کشتی هسپیریدس که پاییز گذشته بارسلونا را ترک کرد، قرار است این هفته بندر آرژانتین در اوسوایا را ترک کند و اواخر این ماه به ایستگاه خوان کارلوس اول در جنوبگان برسد.

همکاری کانادا و اسپانیا در ساخت یک رصدخانه زیردریایی
کشتی هسپیریدس

«کیت موران»(Kate Moran) رئیس و مدیر اجرایی اوشن نتوورکز کانادا گفت: این مشارکت یک نقطه عطف در همکاری علمی قطبی است. شرکت اوشن نتوورکز کانادا از سال ۲۰۱۲ شرایط شمالگان را از طریق شبکه رصدخانه‌های ساحلی از راه دور و تحت رهبری جامعه بومی خود رصد کرده است که داده‌های اقیانوسی پیوسته را از طریق پرتال داده «Oceans ۳.۰» در وب‌سایت شرکت در دسترس همه قرار می‌دهند.

وی افزود: تخصص اوشن نتوورکز کانادا در طراحی و عملکرد موفقیت‌آمیز رصدخانه‌های زیر آب که می‌توانند در برابر شرایط سخت قطبی مقاومت کنند، به تخصص علمی اسپانیا در نظارت بر جنوبگان کمک می‌کند که برای سیستم آب‌وهوای این سیاره حیاتی به شمار می‌رود و دستخوش تغییرات سریع و نتیجه‌ای است که ما باید بدانیم.

مشارکت بین اوشن نتوورکز کانادا و شورای تحقیقات ملی اسپانیا به دنبال درخواست اخیر برای گسترش فوری نظارت بر اقیانوس منجمد جنوبی است. ۳۰۰ دانشمند از ۲۵ کشور در بیانیه مشترکی گفتند که فقدان مشاهدات پیرامون اقیانوس منجمد جنوبی، توانایی ما را در تشخیص و ارزیابی کردن پیامدهای تغییر به چالش می‌کشد.

«جوردی سوریباس سروانتس»(Jordi Sorribas Cervantes) مدیر واحد فناوری دریایی در شورای تحقیقات ملی اسپانیا گفت که خدمه، رصدخانه را در بدو ورود به عنوان بخشی از فعالیت‌های «کمپین جنوبگان اسپانیا ۲۰۲۳-۲۰۲۴» خواهند ساخت و مستقر خواهند کرد.

وی افزود: این همکاری با شرکت اوشن نتوورکز کانادا، داده‌های علمی حیاتی را پیرامون اقیانوس منجمد جنوبی ارائه می‌کند و به ویژه به این دلیل مهم است که رصدخانه جدید در تمام طول سال کار خواهد کرد. امکان دسترسی به این داده‌های تقریبا پیوسته از هر نقطه‌ در جهان، به مقابله کردن با چالش کنونی شکاف داده در اقیانوس منجمد جنوبی کمک می‌کند.

این رصدخانه از یک سیستم موسوم به «CTD» تشکیل شده است که رسانایی، دما و عمق را اندازه‌گیری می‌کند. حسگرهای دیگر، غلظت اکسیژن محلول و همچنین ویژگی‌های نوری مانند کدورت و کلروفیل-a را ردیابی می‌کنند که برای نظارت بر کیفیت آب دریا در این مکان حاوی یخچال‌های طبیعی آب شیرین و آب اقیانوس مهم هستند.

این رصدخانه به همراه با دو شناور آرگو، به نظارت بر فرآیندهای بیوژئوشیمیایی و فیزیکی اقیانوس در این منطقه حساس و کمتر مشاهده‌شده کمک می‌کند.

شرکت «پولار نالج کانادا»(Polar Knowledge Canada) مشارکت‌های علمی و تعهدات کانادا را در «معاهده جنوبگان» مدیریت می‌کند. «دیوید هیک»(David Hik) دانشمند ارشد و مدیر اجرایی این شرکت گفت: این همکاری جدید بین اسپانیا و کانادا یک نقطه عطف مهم در پیشرفت نظارت بر اقیانوس‌هاست. ما خوشحالیم که شرکت اوشن نتوورکز کانادا، تخصص و زیرساخت‌های خود را در پژوهش‌های پیرامون جنوبگان و اقیانوس منجمد جنوبی در دسترس قرار می‌دهد تا به پیشرفت دانش و رهبری کانادا در علم و فناوری قطبی کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha