به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان در حاشیه بازدید از نمایشگاه سلامتبنیان در جمع خبرنگاران، حوزه سلامت را یکی از حوزههای پر جاذبه برای شرکتهای دانشبنیان دانست و گفت: بیش از ۱۵ درصد شرکتهای دانشبنیان در حوزه سلامت از جمله دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت دارند، ضمن آنکه هماکنون ۱۳ پارک فناوری سلامت و حدود ۱۰۰ مرکز رشد حوزه سلامت در کشور ایجاد شده است.
وی با اشاره به استقبال بسیاری از کشورهای جهان از محصولات دانشبنیان حوزه سلامت ایرانی، اظهار کرد: این شرکتها در حال رقابت با بسیاری از کشورهای دنیا هستند، به گونهای که در برخی از حوزههای دارویی و تجهیزات پزشکی انحصار ایجاد کردهاند.
خیاطیان ارائه خدمات تامین مالی و توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان را از وظایف و ماموریتهای اصلی صندوق ذکر کرد و یادآور شد: از حضور شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاههای داخلی و خارجی برای معرفی و عرضه محصولاتشان حمایت میکنیم و در این راستا تاکنون ۲۷۷ میلیارد تومان خط اعتباری و ۱۲۸ میلیارد تومان تسهیلات جعاله به ۴ صندوق پژوهش و فناوری حوزه سلامت اختصاص دادهایم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، تاکید کرد: این صندوق تاکنون مبلغ بیش از ۵۵۰۰ میلیارد تومان خدمات مالی به شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه سلامت اعطا کرده است. همچنین به میزان ۱۷۳ میلیارد تومان سرمایهگذاری در این حوزه صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: هرجا نوآوری وجود دارد، بخش رگولاتوری و تنظیمگری شاید کمی عقب باشد و این ویژگی نوآوری است؛ اما خوشبختانه سازمان غذا و دارو همپای دانشبنیانها درحال حرکت است و زیرساختهایی که توسعه داده است، نشانگر حرکت این سازمان همگام با نوآوریها است.
خیاطیان در خصوص همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با سازمان غذا و دارو، توضیح داد: بخش ارزیابی محصولات حوزه سلامت، ماموریت این سازمان است و شرکتهای دانش بنیانی که بخواهند نسبت به مجوز گرفتن از سازمان غذا و دارو اقدام کنند، در بخش ارزیابی، ما میتوانیم کارگزاران مشترکی را تعریف کنیم که این فرایند را کوتاهتر کنند و این موضوع به دلیل آشنایی این کارگزاران با حوزه دانشبنیان است.
وی تاکید کرد: ارزیابیها با هزینههای نسبتا سنگینی همراه است و طبق مذاکرات صورتگرفته صندوق نوآوری و شکوفایی در پرداخت کمک هزینه ارزیابی شرکتهای دانشبنیانی که قصد داشته باشند از سازمان غذا و دارو مجوز دریافت کنند، حمایت میکند.
انتهای پیام
نظرات