به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به منظور بزرگداشت سومین سالگرد ارتحال حضرت آیتالله مصباح یزدی، همایش «استاد الفکر» با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در عراق، جامعة المصطفی(ص) العالمیه و بیت الحکمه بغداد در محل بیت الحکمه بغداد برگزار شد.
این همایش با قرائت آیاتی از قرآن کریم و قرائت سوره فاتحه برای روح شهدای عراق و فلسطین آغاز شد. عبدالباقی الخزرجی از اعضای هیأت امنای بیت الحکمه آثار بزرگ و تألیفات فراوان علامه فقید آیت الله محمدتقی مصباح یزدی و نقش بزرگی که این شخصیت برجسته در ریشهیابی اندیشه اسلامی داشت را یادآور شد.
حجتالاسلام والمسلمین شیخ مجتبی مصباح، فرزند علامه مصباح یزدی ضمن تجلیل از تلاشهای انجام شده در احیای میراث این شخصیت عرفانی، از بیت الحکمه و تمامی نهادهای علمی و دانشگاهی شرکتکننده در بزرگداشت سومین سالگرد ارتحال علامه مصباح یزدی قدردانی کرد.
وی پیام حجتالاسلام سید حسن نصر الله، دبیرکل حزبالله لبنان را در رسای استاد مصباح قرائت کرد.
آیت الله شیخ محسن اراکی -عضو شورای عالی حوزه علمیه قم- در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به قرابتهای اندیشه شهید سید محمد باقر صدر و آیت الله مصباح موضوع معرفت را یکی از کلیدی ترین مباحث استاد مصباح در بحث فلسفه دانست.
وی استاد مصباح را مبدع فلسفه انسانی اسلامی دانست و با استناد به اندیشمندی ژرف آن عالم فقید گفت: کتابها، آثار و معارف او ثابت کرده است که اندیشه اسلامی قادر است همه نظریات موجود در جهان را در بر بگیرد. امروز، تمام عالم انسانی به دنبال حل گرههای مسائل علوم انسانی هستند که همه اینها در اندیشه عمیق و گسترده علامه مصباح یزدی قدس سره یافت میشود.
حمید التمیمی، رئیس دانشگاه المستنصریه سخنران دیگر این نشست با اشاره به جنبه اندیشه سیاسی در علوم و آثار علامه مصباح یزدی تصریح کرد: او توانست نظریات سیاسی غرب را در اداره حکومتها در کشورهای مختلف نقض کند.
آیت الله فیاضی سخنران دیگر همایش بینالمللی بزرگداشت علامه مصباح یزدی(قدس سره) در این مراسم گفت: علامه مصباح یزدی قدس سره با اینکه در مسائل مهم اسلامی استاد فکر بودند، اما اگر رهبرش، امام خمینی (قدس سره) یا امام خامنهای (حفظه الله) دستوری داشتند، ایشان آنگونه عمل میکردند که گویی هیچ نظری از خودشان ندارند. او دائما در برابر ولی، تواضع میکرد و دست و پای رهبر را میبوسید تا به ما نشان بدهد وظیفه ما در این عصر درباره حفظ حرمت رهبر چیست.
محمد صادق الهاشمی -رئیس مرکز مطالعات عراق- در بخشی از این مراسم خاطرنشان کرد: علامه مصباح در تحکیم هویت اسلامی و ایجاد ارکان اساسی برای حکومت اسلامی نقش بسزایی داشت و در راه نشر علوم و مطالعاتی که در خدمت حکومت اسلامی است از عناوین و القاب دینی دوری میجست. آیت الله مصباح یزدی(قدس سره) در ابتدای جوانی به درجه اجتهاد رسیدند. ایشان شخصیتی بودند که پای درس علامه طباطبایی و امام خمینی(ره) و آیت الله بروجردی و سایر اساتید بزرگ نشستند.
شایان ذکر است، در این همایش فیلمهای مستندی از شخصیت مرحوم علامه محمدتقی مصباح یزدی پخش شد.
روز دوم همایش استاد الفکر در شهر نجف اشرف و در دانشکده فقه در دانشگاه کوفه برگزار شد. «سلیم جصانی» رئیس دانشکده فقه این همایش را آغاز کرد و حجتالاسلام والمسلمین «علی مصباح یزدی»، آیت الله «سید مجتبی حسینی» نماینده مقام معظم رهبری در عراق و آیت الله «محمدی عراقی» عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) به سخنرانی در خصوص شخصیت فلسفی، فقهی و اجتماعی علامه مصباح یزدی پرداختند.
آیت الله حسینی، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در عراق گفت: علامه مصباح یزدی(قدس سره) تواضعش غیرقابل توصیف بود. با انسان بدون هیچ تکبری به عنوان یک دوست رفتار میکرد. او در برابر همه مردم متواضع بود و با همه اقشار و سطوح نشست و برخاست داشت.
سخنران دیگر این همایش آیت الله محمدی عراقی، رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی در قم بود که گفت: بنده معتقدم آیتالله مصباح یزدی(قدس سره) به هدف استفادههای معنوی و روحانی در کلاس درس آیتالله بهجت شرکت میکردند چرا که پیش از آن قطعا به درجه اجتهاد رسیده بودند.
وی افزود :علامه مصباح یزدی(قدس سره) پیش از آن که فلسفههای غربی و شرقی در حوزه ها شناخته شده باشد، این مباحث مانند آثار دکارت و آثار مارکسیستی را از نصوص اصلی مطالعه میکرد. همچنین از علوم جدید، فیزیک، ریاضی و حتی زبانهای خارجه را شصت سال پیش آموخته بود.
روز سوم همایش استاد الفکر در شهر کربلا و در دانشگاه وارث الانبیاء برگزار شد. رئیس دانشکده علوم اسلامی دانشگاه وارث الانبیاء گفت: این مراسم برای بزرگداشت شخصیتی برگزار شده که بر علوم مختلف خصوصا فلسفه و معارف مسلط بوده است. علامه مصباح یزدی(قدس سره) به تربیت شاگردانی موفق شد که نه تنها در ایران بلکه در کشورهای غربی از مبلغین دین هستند.
علامه کبیر، شیخ مصباح یزدی از کسانی بود که به این مهم پرداخت و تربیت جمعیت بزرگی را به عهده گرفت و برای آنها پدری کرده و دست آنها را گرفت تا بفهمند دین صحیح چیست و چگونه باید به حقیقت دست یابند.
وی ادامه داد: علامه مصباح یزدی(قدس سره) مجموعه ای از آثار اسلامی را تنظیم کردند که قابلیت تدریس در مجموعههای علمی را دارد و برای همگان قابل فهم است و منهجی در مدارس دینی است.
حجتالاسلام رجبی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی سخنران دیگر این همایش بیان کرد: علامه مصباح یزدی در علم تفسیر نزد علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان جایگاه ویژهای داشت و به این دلیل علامه طباطبایی طبع و نظارت بر نشر بخشی از تفسیر المیزان را به ایشان میسپرد و در ترجمه این اثر نیز ایشان مشارکت داشتند.
حجتالاسلام شیخ صالح الوائلی، رئیس مرکز پژوهشی و آموزشی الدلیل نیز در پایان این نشست، اذعان کرد: علامه مصباح یزدی شخصیتی است که در موضوعات مختلف علمی و حوزوی، افراد جویای علم، از ایشان استفاده کردهاند و شاید بتوان گفت طلبهای نیست که از اندیشه ایشان بهره نبرده باشد.
انتهای پیام
نظرات