به گزارش ایسنا، ابوعکر گفت: اولین باری که از مرگ نجات یافتم زمانی بود که موشکی به منزلمان در ۱۷ اکتبر شلیک شد. دخترم ساره که ۱۷ ساله بود بعد از اینکه جسدش دو تکه شد، جان خود را از دست داد.
ابوعکر ۴۰ ساله گفت: بعد از مرگ دخترم همسرم سلامه مرا دلداری میداد و میگفت که دخترمان در بهشت است.
بعد از هفت هفته سلامه زمانی که با یکی از همسایگانشان در حال صحبت بود در انفجار بمبی شهید شد. در آن لحظه ابوعکر بیوه و سرپرست چهار کودکش شد.
وبگاه الحره در ادامه گزارش خود نوشت وی در حالی که اشکها روی گونههای رنگ پریدهاش میریخت، گفت: نمیدانم چگونه نبود همسرم را تحمل کنم و بچههایم را بدون او بزرگ کنم. گاهی وقتها که بچههایم مرا عصبانی میکنند به آنها میگویم همه چیز را به پدرتان میگویم اما بعد به یاد میآورم که او دیگر پیش ما نیست.
دختر ابوعکر و همسرش جزو بیش از ۲۳ هزار فلسطینی هستند که در حملات رژیم صهیونیستی به غزه شهید شدهاند. حدود ۷۰ درصد از قربانیان جنگ غزه زن و کودک هستند.
بر اساس گزارش مجله فارن پالسی جنبش حماس هفت اکتبر عملیات طوفان الاقصی را با حمله به شهرکهای غلاف غزه آغاز کرد که منجر به کشته شدن ۱۲۰۰ صهیونیست شد. همچنین حماس ۲۴۰ صهیونیست را به اسارت گرفت و به نوار غزه منتقل کرد. رژیم صهیونیستی در واکنش به این عملیات جنگ گستردهای را در نوار غزه به راه انداخت.
بر اساس بیانیههای نهادهای مسؤول حقوق زنان وابسته به سازمان ملل بیش از ۲۷۸۰ زن در غزه بیوه شدهاند. وداد ابوجامع از جمله آنها است که اخیرا همسرش را از دست داد.
وی گفت: سربازان اسرائیلی زمانی که در حال رفتن به مزرعه بود به او تیراندازی کرده و او را شهید کردند.
این بیوه ۴۵ ساله گفت: انگار تمام زندگیم را از دست دادهام نه فقط همسرم را.
وداد به همراه شش کودک خود که از گرسنگی و سرما گریه میکنند، در مدرسه وابسته به سازمان ملل زندگی میکند.
وی گفت: وقتی ۱۵ سال داشتم ازدواج کردم و با همسرم دوره طولانی را زندگی کردیم. ما ساعات طولانی را به کشت محصولات و برداشت آن میگذراندیم. اکنون به مزرعه میروم و خودم را تنها میبینم.
بسیاری از نهادهای بشردوستانه اعلام کردند با آواره شدن حدود ۸۵ درصد از ساکنان غزه و کاهش غذا، سوخت، دارو و آب این زنان برای حفظ جان خود و فرزندانشان میجنگند.
بر اساس گزارش کارشناسان و حقوقدانان این زنان اکنون در معرض خشونت بیشتر قرار دارند و قادر به سرپرستی خانوادههایشان نیستند. حتی نمیتوانند به سازمانهایی بروند که به آنها کمک کند.
لوسی ثلجیه، رئیس برنامه زنان در مرکز نزاع فلسطین که یک سازمان مدنی در بیت لحم است، گفت: اکنون بیشتر بار مشکلات بر دوش زنان است. این زنان بیوه باید قوی باشند تا زندگی جدیدی را آغاز کنند و بتوانند بچههایشان را بزرگ کنند. البته نباید زنانی را فراموش کنیم که همسرانشان معلول شدهاند یا دچار جراحتهای خطرناک هستند.
سازمان کار بینالمللی اواخر دسامبر اعلام کرد: حدود دو سوم مشاغل در غزه از آغاز جنگ از بین رفتهاند. زنانی که در زمینه کشاورزی کار میکنند ممکن است کارشان را از دست بدهند چرا که افزایش بیکاری باعث شده که مردان جای آنها را بگیرند.
ابوعکر که در ۲۰ سالگی ازدواج کرد نتوانست تحصیلش را در دانشگاه ادامه بدهد. همسرش از فروشندگی لباس روزی ۹ دلار به دست میآورد.
وی گفت: من به تنهایی نمیتوانم این مسؤولیت را تحمل کنم و نمیدانم چگونه زندگیام را با بچههایم ادامه بدهم.
نور بیضون، مشاور منطقهای امور حمایت اجتماعی در وضعیتهای اضطراری در سازمان «کر» گفت: برخی مادران تنها یک بار در روز غذا میخورند چرا که غذایشان را به کودکانشان میدهند.
این در حالی است که برنامه جهانی غذا نسبت به افزایش سوء تغذیه هشدار دادهاست.
سازمان «کر» تلاش میکند تا از خدمات پزشکی برای ارجاع دادن افراد به روانپزشک و دادن دارو به آنها استفاده کند. با این حال فعالیت تنها مجتمع روانپزشکی در غزه نوامبر بعد از حملات رژیم صهیونیستی متوقف شد. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تا اواسط دسامبر کمتر از یک سوم بیمارستانهای غزه به صورت جزئی فعالیت میکردند.
در حال حاضر ۱.۴ میلیون فلسطینی در نوار غزه در پناهگاههای سازمان ملل هستند.
به گفته ثلجیه کمک به بیوهها برای یافتن شغل و کسب درآمد برای حمایت از خانوادههایشان تنها وسیله اصلی برای حمایت از زنان و کودکان در برابر متوسل شدن آنها به گزینههای خطرناک است.
مرکز فلسطینی کمک به زنان برای ارتقای پروژهها و فراهم کردن حمایت مالی اولیه برای تاسیس شرکتهای کوچک توسط این زنان تلاش میکند.
ثلجیه گفت: آنها از داخل منازلشان از سطح پایین کار خود را شروع میکنند اما سازمانهای مدنی از آنها حمایت خواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات