• پنجشنبه / ۲۱ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1402102115211
  • خبرنگار : 71244

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی خبر داد

وجود ۷۵ ساختمان ناایمن در تهران/ ۵۰ درصد ساختمان‌های دولتی فاقد تاییدیه آتش‌نشانی

وجود ۷۵ ساختمان ناایمن در تهران/ ۵۰ درصد ساختمان‌های دولتی فاقد تاییدیه آتش‌نشانی

بنابر اظهارات مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، تعداد ساختمانهای ناایمن پایتخت طی یکسال و نیم گذشته از ۱۲۹ به ۷۵ ساختمان کاهش یافته؛ این در حالیست که ۵۰ درصد ساختمان‌های دولتی موجود در شهر تهران تاییدیه آتش‌نشانی را ندارند که از هفته آینده هشدارهای لازم در این خصوص را دریافت خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، قدرت الله محمدی مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در برنامه تهران ۲۰ با اشاره به ساختمان‌های ناایمنی که هنوز ایمن سازی نشده‌اند، گفت: ۷۵ ساختمان مانند پاساژ ناهید، پاساژ فجر، شرکت ژال در خیابان شریعتی، ساختمان هرمزان در سعادت آباد، مجتمع تجاری بوستان در پونک و برخی پاساژهای بازار بزرگ تهران از جمله گرند هتل، ساختمان‌هایی هستند که هنوز ایمن سازی نشده‌اند.

وی با بیان اینکه ۱۲۹ ساختمان ناایمن داشتیم که در سه چهار سال گذشته بین مسئولان و رسانه‌ها دست به دست می‌شد و هیچ اقدامی هم برای ایمن‌سازی آنها صورت نمی‌گرفت گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در ۱.۵ سال اخیر و با کمک دستگاه قضایی و پای کار آمدن دادستانی تهران، تمامی مالکان ۱۲۹ ساختمان دعوت و تذکرات و اخطارهای لازم را دریافت کردند که در نهایت خروجی این پیگیری و تلاش‌ها، کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمن از ۱۲۹ به ۷۵ ساختمان است. 

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی افزود: این ساختمان‌ها همچون پاساژهای علاءالدین، میری و پاساژ قائم در تجریش از لحاظ ایمنی و حریق ایمن سازی و از لیست خارج شدند اما ۷۵ ساختمان دیگر که نام برده شد که هم صنعتی و مسکونی هستند، ادعا دارند ساکنانشان همکاری نمی‌کنند و برخی مالکان هم بحث هزینه‌ای را پیش می‌کشند و البته برخی هم توجهی به هشدارها ندارند. 

محمدی با بیان اینکه برای تک تک این ساختمانها با کمک دستگاه قضایی پرونده قضایی تشکیل شده و تلاش می‌کنیم با اخطار و مذاکره کار را پیش ببریم اظهار کرد: بنابر تعهدی که به خودمان و مردم داده‌ایم باید تا پایان سال حداقل ۲۰ ساختمان دیگر هم در مسیر ایمن‌سازی قرار گیرد و البته تا پایان سال ۱۴۰۳ باید تعداد این ساختمانها به «صفر» برسد. 

وی با تاکید بر اینکه دیگر اجازه نمی‌دهیم ساختمان ناایمن و پرخطر دیگری در شهر تهران ایجاد شود گفت: سختگیری ما در این خصوص بسیار بالاست و اجازه نمی‌دهیم ساختمانی همچون متروپل آبادان در تهران احداث شود. 

محمدی با اشاره به اینکه در لیست ۷۵ ساختمان ناایمن، ساختمان های دولتی اعم از بیمارستان و اماکن دولتی هم وجود دارد خاطر نشان کرد: یکی از معضلات کنونی ما با وزارتخانه‌ها، سازمانها و شرکتهای دولتی است که واقعا با اینها مشکل داریم؛ متاسفانه هیچ بودجه‌ای برای ایمن‌سازی ساختمان‌هایشان اختصاص نمی‌دهند به طوریکه ۵۰ درصد ساختمان‌های دولتی موجود در شهر تهران تاییدیه ما را ندارند. به این ساختمان‌ها از هفته آینده هشدار می‌دهیم و اخطارهای ما به سمت این وزارتخانه‌ها خواهد رفت و پیگیری‌های لازم انجام می‌شود. 

محمدی با تاکید بر اینکه هر کدام از مراکز و ساختمانها ساز و کار خودشان را دارند مثلا یک ساختمانی درمانی است که اگر پلمب کنیم مردم دچار مشکل می‌شوند تاکید کرد: لذا در وهله اول با تعامل و هماهنگی کار را پیش می‌بریم. ما پای کار  و برای ایمنی ساختمانها جدی هستیم.

به گفته وی تعداد ساختمانهای ناایمن دولتی کم و اغلب ساختمانهای ناایمن صنعتی و تجاری و یا انبار هستند.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران افزود: توسط اکیپ‌های پیشگیری و ۱۳۷ ایستگاه آتش‌نشانی تهران، تا این لحظه ۴۶ هزار ساختمان بازدید و پایش شده و در چهار دسته پرخطر، کم خطر، میان خطر و بسیار پر خطر دسته بندی شده‌اند این در حالیست که دیگر ساختمان بسیار پر خطر نداریم. حدود ۱۸۰۰۰ ساختمان پرخطر داریم یعنی یک سوم ساختمانهایی که پایش کردیم پر خطر بودند که تعداد اینها رو به کاهش است مثلا در سال گذشته از این تعداد ۶۰۰ مورد کاهش یافت.

وی در پایان با تشکر از همکاری وزارت بهداشت در این زمینه اظهارکرد: برای اولین بار وزیربهداشت به مووضع وارد و تکلیف کرد همه مراکز درمانی و درمانگاه‌ها برای دریافت مجوز و پروانه باید تاییدیه آتش نشانی دریافت کنند که بدنبال آن از ۲۴۰۰ مرکز درمانی که امسال بازدید کردیم، ۱۸۰۰ مرکز تاییدیه ما را برای اولین بار دریافت کردند. هچنین وزیر دستور تخلیه چند ساختمان ناایمن از بیمارستان را هم صادر کردند اما این را در نظر بگیرید یک بیمارستان دارای چندین ساختمان است که ناایمن‌هایش تخلیه شد تا تخریب شود چرا که قدمت این ساختمانها ۶۰ و ۷۰ و بعضا به ۸۰ سال هم می‌رسد. انتظار داریم سایر وزارتخانه‌ها هم پای کار بیایند و اگر نیایند، ما سراغ آنها می‌رویم. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha