به گزارش ایسنا، باستانشناسان با کاوش در غاری واقع در شمال شرقی «مکزیک»، محل دفن ۲۵۰۰ سالۀ سه فرد به همراه اشیاء گوناگون ویژه خاکسپاری را کشف کردند.
مؤسسه ملی انسانشناسی و تاریخ مکزیک (INAH) با انتشار بیانیهای، که در لایوساینس منتشر شد، اعلام کرد تجزیه و تحلیل بقایای بهجامانده از اسکلتها نشان داد که دو نفر از آنها افرادی جوان بودهاند و سومی یک نوزاد بوده است. همچنین بقایای سبد، منسوجات و الیاف در کنار بقایای این اسکلتها پیدا شده است که میتواند این فرضیه را مطرح کند که اجساد در بستههای ساختهشده از آن مواد در ایالت «نوئوو لئون» واقع در مکزیک کنونی دفن شده بودند.
بقایای این افراد درحالی کشف شدند که تکهتکه شده بودند. این احتمال مطرح است که آنها در یک مراسم آیینی تکهتکه شده باشند. با این حال تجزیه و تحلیل مفصل استخوانشناسی انجام نشده است.
«مویس والادز مورنو» (Moisés Valadez Moreno)، باستانشناس فعال در «مؤسسه ملی انسانشناسی و تاریخ مکزیک» که این اسکلتها را بررسی کرده است، گفت که این اجساد همچنین با مُهرههای ساختهشده از صدفهای آب شیرین، که منشاء برخی از آنها به ۳۰۰ کیلومتر دورتر از محل دفن بازمیگردد، دفن شده بودند.
در این بیانیه آمده است که قدمت اسکلتها به زمانی بین ۳۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سال پیش بازمیگردد. این بازه زمانی شامل دورهای است که باستانشناسان گاهی آن را دوره «پیش کلاسیک» در مکزیک مینامند.
ارتباط بین سه فردی که در غار کشف شدهاند هنوز مشخص نیست. «مورنو» با اشاره به اینکه باید تحقیقات استخوانشناسی و DNA برای تشخیص این مسئله انجام شود، توضیح داد که نزدیکی بقایای آنها به یکدیگر و قرار گرفتن آنها در یک لایه خاک یکسان نشان میدهد که این سه نفر ممکن است همزمان جان باخته باشند.
البته هنوز مشخص نیست این سه نفر چگونه جان خود را از دست دادهاند.
در بیانیه مؤسسه ملی انسانشناسی و تاریخ مکزیک آمده است که کاوشها در این غار در سال ۲۰۰۳ آغاز شد و از آن زمان تاکنون حدود ۳۰ هزار اثر کشف شده است.
انتهای پیام
نظرات