آئین گشایش نمایشگاه «زنان هنرمند اصفهان» پنجشنبه (۱۴ دیماه) به همت حوزه هنری استان اصفهان، در عمارت تاریخی سعدی برپا شد. در این نمایشگاه، بیش از ۱۳۰ اثر از ۶۰ بانوی هنرمند اصفهان در رشتههای نقاشی، خوشنویسی، تذهیب و تشعیر، نگارگری و نقاشیخط ارائه شده است.
همچنین در کنار گشایش این نمایشگاه، بخش ویژهای نیز به تجلیل از زینتالسادات امامی، فرزند نگارگر برجستۀ زمان اختصاص داشت که این بانو نیز در عرصههای هنر سوخت، طلاکوبی، نگارگری و تذهیب و تشعیر سالها ساخته و پرداختهاند. نمایشگاه آثار خانم امامی نیز در کنار دو نفر از شاگردنش و همزمان با دیگر آثار «زنان هنرمند اصفهان» به روی علاقهمندان گشوده شد.
هیچ دیوار خالی در حوزه هنری باقی نماند
در این آئین مجتبی مجلسی، مدیر واحد تجسمی حوزه هنری استان اصفهان با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه «زنان هنرمند اصفهان» یک اتفاق بسیار بزرگ در اصفهان است که آثار بیش از ۶۰ بانوی هنرمند اصفهانی در آن ارائهشده، افزود: ما در حوزه هنری استان مفتخریم که میزبان این تعداد از بانوان هنرمند هستیم، آنها آثار خود را بسیار ماهرانه و استادانه بر روی صفحه نمایش دادهاند.
وی ادامه داد: میتوانم برای اولین بار ادعا کنم که هیچ دیوار خالی در ساختمان عمارت سعدی نداریم و آثار این بانوان هنرمند، زینتبخش همه گالریها است، ما به این اتفاق مهم افتخار میکنیم.
مجلسی تأکید کرد که حوزه هنری با تمام توان و پتانسیل خود نمایشگاه بزرگی دایر کرده که میزبان کثیری از هنرمندان و تعداد بسیاری از آثار هنری از این هنرمندان اصفهان بوده است.
مدیر واحد تجسمی حوزه هنری استان با اشاره به اینکه ظرفیت نمایش آثار هنری نسبت به هنرمندان و آثار آنها محدود است، تصریح کرد: سعی کردیم طبق روال معمول، نقشخانه حوزه هنری و خانه هنرمندان را با پتانسیلی که دارد، آماده کنیم. امیدواریم شاهد مشارکت بیشتر هنرمندان اصفهان در این نمایشگاه باشیم.
ادامۀ این برنامه با غزلخوانی «مریم کرباسی نجف آبادی» کارشناس شعر و مدرس خوشنویسی ادامه یافت.
جهان، وامدار هنر حاج میرزا آقا امامی است
همچنین محمودرضا صیرفیان، مجموعهدار و پژوهشگر استان اصفهان گفت: حاج میرزا آقا امامی یکی از بزرگترین خادمن ایران بود که خاندانی بس ریشهدار هستند و نه تنها اصفهانیها بلکه ما ایرانیها وامدار هنر استاد امامی هستیم و سال ۱۳۵۳ نیویورک تامیز یک صغحه کامل به حاج میرزا آقا امامی اختصاص میدهد و مینویسد که «امامی بزرگترین امضای هنری خاورمیانه است.»
صیرفیان افزود: متاسفانه نتوانستهایم آن طور که باید و شاید از داشتههای هنری خود استفاده کنیم و بیان کنیم. بارها اتفاق افتاده که با بعضی از مسئولین صحبت کردهایم که اگر ما فقط داشتههایمان از جمله اصفهان زیبا و ایران را معرفی کنیم چقدر میتواند برای سرزمین ما مهم و موثر باشد، حتی اگر عدهای به این مسئله هم نگاه مادی داشته باشند بازهم چقدر میتواند برای ایران ارزآور باشد.
این مجموعهدار و پژوهشگر با تأکید بر اینکه شخصیتی مانند میرزا آقا امامی از بزرگان نقاشی ایران است، اضافه کرد: از دوران صفویه تا به امروز مانند میرزا آقا امامی را نداشتهایم.
صیرفیان توضیح داد: هنر، حرفهای نیست که بتوان به کسی تزریق کرد، خداوند هنر را در دست بزرگانی همچون افراد حاضر در اینجا ارائه کرده است، ضمن اینکه باید هنرشناس هم بود و کسی که خداوند هنر را به او ودیعه داده عاشق هم میشود و عاشق چیزی نیست که بتوان به او حکم کرد و نه گفت که باش. ما باید پاسدار این هنرمندان باشیم، اصفهان شهری است که به گفتۀ مدیران یونسکو زیباترین میدان جهان را در خود جای داده است.
او که از خاندان بزرگ صیرفیان در اصفهان است، ضمن اشاره به بزرگیِ استاد محمود فرشچیان نیز اظهار کرد: بزرگان بسیاری در عرصههای مختلف هنری در شهر اصفهان زیستهاند و هستند. استاد فرشچیان که افتخار هنر ایران در جهان است، بارها گفته است که «افتخار من شاگردی میرزا آقا امامی است» و این نشان میدهد که چرا حاج میرزا آقا امامی در عرصۀ نگارگری، ارزشمند و بزرگ است.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم ما مردم، قدر بزرگان خود را بدانیم و در محضرشان زانو بزنیم و افتخار کنیم و از آنها یاد بگیریم. هنر غذای روح است و ما انسانها اگر در مرتبه پایین نفسانی خودمان بمانیم هیچگاه از آن بهره نمیبریم.
صیرفیان تأکید کرد: امیدوارم موزههای ما نیز بیشتر از آن چیزی که هست افزایش پیدا کنند و البته فعال و پُربار هم باشند. من از کسانی که آثار فاخری دارند خواهش میکنم که آثار خود را به صورت مجموعه عرضه کنند چراکه بسیاری از آثار مهم و عالیِ ما فقط به دلیل محتاط بودن ما ازبین رفته است.
پدرم میگفت هنر را ادامه بده
همچنین احمد نوری، رئیس حوزه هنری استان اصفهان با اشاره به اینکه خیلی خوشبختم که در ایام ولادت حضرت فاطمهزهرا(س) توانستیم فضای هنرمندانۀ بانوان اصفهان را رقم بزنیم، اظهار کرد: امیدواریم هرسال به این مناسبت آثار بانوان هنرمند را شاهد باشیم.
ضمن اینکه زینتالسادات امامی، فرزند نگارگر برجستۀ زمان، حاج میرزا آقا امامی که هنرمندی پیشکسوت در عرصههای هنر سوخت، نگارگری، تذهیب و تشعیر و طلاکوبی هستند، بیان کرد: از مسئولین برگزاری این برنامه تشکر میکنم که با چنین اقداماتی، هنرمندان را تشویق میکنند و برای من هم بسیار ارزشمند است.
وی افزود: فکر نمیکنم به غیر از اصفهان در جای دیگری اینقدر هنرمند وجود داشته باشد؛ چون زمانی که شروع به کار کردم همه به من میگفتند، تا به حال بانویی به هنر روی نیاورده و پدرم به من میگفتند که «به صحبتهای بقیه گوش نکن و هنرت را ادامه بده.»
استاد امامی گفت: تعریف پروین اعتصامی را بسیار شنیدم که میگفتند «تاریخ مانند ایشان را ندارد.» خدا را شکر که امروز در هر عرصهای از هنر و سایر مشاغل، حضور بانوان را مشاهده میکنیم.
گفتنی است، در پایان این مراسم، با حضور هنرمندان اصفهان از زینتالسادات امامی، هنرمند پیشکسوت تقدیر شد و در ادامه نیز نمایشگاه گروهی زنان هنرمندان اصفهان نیز گشایش یافت.
علاقهمندان برای بازدید از نمایشگاه «زنان هنرمند اصفهان» میتوانند تا ۲۰ بهمنماه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ به گالریهای بوستان، گلستان، تماشا، هنرمند و تجربه در عمارت سعدی، واقع در خیابان استانداری، گذر سعدی مراجعه کنند. همچنین آثار بانو زیستالسادات امامی و دو نفر از شاگردان وی که آنها نیز از خاندان نگارگر برجسته، حاج میرزا آقا امامی هستند نیز در گالری نقطۀ این عمارت دایر خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات