به گزارش ایسنا؛ عبدالرضا فرجی راد، سفیر پیشین ایران در نروژ در این رابطه گفت: در یکی دو روز گذشته سه اتفاق مهم در صحنه سیاسی و نظامی اسراییل رخ داده است.اولین اتفاق غیر منتظره این است که نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام نمود نیروهای ذخیره را برای استراحت، آموزش های تازه و نیز فعال کردن بخش اقتصادی و صنعتی به داخل اسراییل فرا خوانده و از این به بعد تاکتیک جدید و هدفمندی را در جنگ بکار خواهند برد.
این اقدام کابینه جنگی اسراییل نشان می دهد تلفات نیروهای زمینی اسراییل در غزه باید بالاتر از رقمی باشد که دولت اعلام می کند ضمن اینکه این نیروهای جوان برای یک نبرد کلاسیک آموزش دیده و معمولا سلاحهای پیشرفته و تکنولوژی حافظ جان آنها بوده است.
جنگیدن در محیطی محدود با چریکهای حماس و جهاد اسلامی و با تونلهای تو در تو، نه تنها نبرد را برای آنها سخت کرده بلکه ترس و وحشت از غافلگیری باعث شده که کارایی لازم را از دست بدهند.
به جهت همین وحشت گروگان های خودی را که با زحمت از دست نیروهای حماس فرار کرده و حتی پرچم سفید بلند کرده بودند به رگبار بسته و به هلاکت رساندند.
با این اتفاقات و از جمله غافلگیری یک گردان که تعدادی از سربازان به همراه فرماندشان کشته شدند بالاخره نتانیاهو تصمیم گرفت که نیروهای ذخیره را از میدان نبرد غزه خارج کند.
حادثه ۷ اکتبر آن قدر برای اسراییل سنگین و بهت آور بود که دولت اسراییل عجولانه کابینه جنگی تشکیل داد و تصمیم به اعزام نیرو به داخل غزه با شعار نابودی کامل حماس نمود.
در حالی که اگر از سه تجربه قبلی خود استفاده می کردند به خوبی در می یافتند که سربازانشان مرد مبارزه در چنین میدان هایی نیستند.
قبلا دو بار با ورود نیروی زمینی اسراییل به لبنان و یکبار هم به نوار غزه، جنگ چریکی طرفهای مقابل یعنی حزب الله و حماس آنها را وادار به عقب نشینی از خاک لبنان و غزه کرده بود.
دومین رخداد، تصمیمی است که رژیم اسراییل اعلام کرد مبنی بر اینکه با خروج نیروهای ذخیره از غزه اجازه نخواهد داد که آوارگان فلسطینی که بالاجبار از شمال و به ویژه از شهر غزه به جنوب کوچانیده شدند به شمال برگردند.
بعید است با کاهش نیروی زمینی اسراییل در غزه، رژیم اسراییل بتواند این شعار خود را عملیاتی کند.
مردمانی که بیش از ۲۲ هزار نفر از اعضای خانواده اشان کشته شده و در مقابل فشار نیروهای رژیم صهیونیستی برای خروج آن ها از غزه مقاومت کرده اند بعید است که اجازه دهند این تهدید اسراییلی عملیاتی شود.
بویژه آن که از امروز نمایندگانی از اسراییل و حماس در قاهره و با وساطت مصر در حال مذاکره برای عملیاتی کردن یک آتش بس یک ماهه حضور دارند که در صورت اجرای آتش بس اکثریت این مردم به شمال باز خواهند گشت که این خود شکست دیگری برای نتانیاهو و کابینه جنگی اش خواهد بود.
سومین رخداد داخلی در اسراییل، تصمیم دیوان عالی اسراییل در مورد لغو مصوبه پارلمان در تغییرات در سیستم قضایی است که از این طریق نتانیاهو سعی داشت از محاکمه در مورد فساد مالی فرار کند.
مصوبهای که برای چند ماه جامعه اسراییل را با بحرانی فراگیر رو به رو کرد و اکثرا دو قطبی شدن ناشی از این بحران را علت حادثه ۷ اکتبرارزیابی کردند.
با این حوادث و اتفاقی که ذکر شد حملات به نتانیاهو و کابینه تندرواش روز به روز بیشتر می شود و اکثر نخست وزیران پیشین نتانیاهو را مسئول دانسته و رفتن وی را قطعی دانسته اند.
ایهوت اولمرت، نخست وزیر پیشین دیشب در مصاحبه با یک رسانه بین المللی اعلام کرد دولت نتانیاهو کنار خواهد رفت و وی بطور غیر رسمی با تعدادی از رهبران برجسته کرانه غربی در ارتباط است. حتی وی تاکید نمود که تا چند هفته آینده شاهد آتش بسی دائمی خواهیم بود.
در واقع این نظرات در جهت مخالف نظرات اعضای کابینه و به ویژه نخست وزیر فعلی است که بر ادامه جنگ تاکید می کنند و حتی روز گذشته سخنگوی دولت اسراییل اعلام کرد که جنگ در سال ۲۰۲۴ هم ادامه خواهد یافت.
به دنبال سخنان اولمرت، لاپید رهبر مخالفین و نخست وزیر سابق هم با قاطعیت اعلام کرد که نتانیاهو شکست خورده و از قدرت کنار خواهد رفت. در واقع این سخنان رهبران شناخته شده اسراییل که همه در هفته های اول جنگ اعلام کردند فعلا باید اختلافات داخلی را کنار گذاشت و بر جنگ و حذف حماس تمرکز نمود نشان از این دارد که اولا وضعیت جنگ در غزه پیچیده و در صورت ادامه، اسراییل کار سخت و پر تلفاتی را در پیش خواهد داشت و ثانیا اختلافات داخلی مجددا شدت می گیرد و قرار است نتانیاهو؛ عامل این ناکامیها معرفی و از قدرت کنار گذاشته شود.
منبع: آرمان امروز
انتهای پیام
نظرات