• چهارشنبه / ۱۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402101308852
  • خبرنگار : 50555

یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه تشریح کرد

وضعیت کشورهای اسلامی قبل و بعد از حضور سردار سلیمانی

وضعیت کشورهای اسلامی قبل و بعد از حضور سردار سلیمانی

ایسنا/خراسان رضوی یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: حاج قاسم طرح دفاع دسته‌جمعی را برای کل جهان به خصوص کشورهای اسلامی تحت سلطه به وجود آورد تا از سلاح‌های خارجی، ساختارهای نظامی صادراتی غرب و حضور مستشاران غربی بی‌نیاز باشند.

جعفر قنادباشی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن گرامیداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی، با اشاره به اینکه ایشان تغییرات بسیار اساسی و ماندگاری در عرصه دفاع، برقراری امنیت و خنثی‌سازی توطئه‌های خارجی در کشورهای اسلامی به وجود آورد، اظهار کرد: با نگاه به وضعیت کشورهای اسلامی قبل از فعالیت‌های سردار سلیمانی می‌بینیم که این کشورها عمدتا به هیچ توان داخلی در عرصه دفاع باور نداشتند و ساختارهای نظامی خود در ترتیبات مربوط به فنون جنگی، آموزش‌های دفاعی و سلاح‌ها را از هوشمندترین دشمنان خود دریافت می‌کردند و لذا طبیعی بود که در آن زمان باور نداشتند که می‌توانند با سلاح‌ها و ساختارهای مبتنی بر طرح‌های داخلی زمینه دفاع از خود را فراهم کنند.

وی به ایجاد طرح دفاع دسته‌جمعی در منطقه توسط سردار سلیمانی اشاره کرد و افزود: حاج قاسم یک نمونه و الگوی بسیار جالبی برای کل جهان به خصوص کشورهای اسلامی تحت سلطه به وجود آورد و به این کشورها نشان داد که می‌توانند از سلاح‌های خارجی و ساختارهای نظامی القایی و صادراتی غرب و حضور مستشارانی که عمدتاً به اسم نیروهای آموزشی، هدف تضعیف کشورها را دنبال می‌کردند، بی‌نیاز باشند.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه اضافه کرد: لذا سردار طرح دفاع دسته‌جمعی را که یک ثروت بزرگ برای کشورهای اسلامی است، پیاده و اجرا کرد و در موارد بسیاری نمونه‌های کاملی از موفقیت این طرح را دیده‌ایم که نمونه بارز آن جنگ ۳۳ روزه لبنان بود که برای اولین بار در تاریخ جهان اسلام مسلمانان توانستند با فکر، سلاح، فنون جنگی و طراحی خود در یک جنگ بزرگ و سهمگین مقابل اسرائیل و آمریکا پیروز شوند. بعد از آن در تمام ۱۲ جنگی که اسرائیل در برابر فلسطین و غزه آغاز کرد نیز اعضای مقاومت با الهام گرفتن از این الگو توانستند با نیروی خودی و بدون کمک دیگران از خودشان دفاع کنند؛ به گونه‌ای که در تمام این جنگ‌ها با اینکه شروع‌کننده جنگ اسرائیل بود، اما خودش پیشنهاد آتش‌بس داد و این مسئله بسیار مهمی در جهان اسلام است.

قنادباشی با بیان‌ اینکه به دست آوردن توان دفاعی، بنیادی‌ترین اصل استقلال هر کشور و لازمه خروج از مرحله استعمار است، عنوان کرد: این چیزی بود که سردار سلیمانی تحت عنوان "نظریه دفاع دسته‌جمعی و همکاری متقابل میان کشورها" در کشورهای اسلامی پیاده کرد و نمونه‌های بسیار موفقی را هم به نمایش گذاشت. این تفاوت زمان حال با زمان قبل از سردار سلیمانی است. در بسیاری از کشورهای اسلامی این نظریه در حال تقویت است که ما احتیاج به حضور مستشار و سلاح خارجی و آموزش‌های نظامی دستگاه‌های غرب نداریم؛ چراکه این‌ها از جانب جهان سلطه است و هیچ‌گاه نمی‌تواند ما را از مرحله تحت سلطه کشورهای بیگانه خارج کند. زمانی کشورهای اسلامی می‌توانند از تحت سلطه خارج شوند که مبتنی بر توانمندی‌های خود باشند.

وی همچنین با اشاره به نقش اقدامات سردار سلیمانی در تقویت سیاست خارجی و افزایش قدرت چانه‌زنی ایران، اظهار کرد: توان نظامی یکی از پشتوانه‌های بسیار مهم هر کشور در عرصه دیپلماسی و یکی از ارکان قوت برای دفاع در برابر تهدیدات است. اگر بتوانیم به توان نظامی بالا دست پیدا کنیم و قدرت خنثی‌سازی تهدیدات را داشته باشیم، طبیعتاً طرف مقابل در عرصه دیپلماسی نیز سلاحی برای قبولاندن نظریات خود به ما ندارد.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه ادامه داد: سردار سلیمانی این توانمندی را به وجود آورد که ایران و کشورهای اسلامی بتوانند تهدیدات را خنثی و طرف مقابل را در دیپلماسی خلع سلاح کنند. سلاح کشورهای غربی در دیپلماسی تهدید و ایجاد ترس از جنگ است و زمانی که در مقابل کشوری قدرتمند در زمینه دفاعی قرار می‌گیرند، طبیعتاً خلع سلاح می‌شوند.

قنادباشی همچنین با اشاره به اقدامات سردار سلیمانی برای به نمایش گذاشتن یک چهره صلح‌طلب از ایران، گفت: همه افکار عمومی جهان می‌دانند خطرناک‌ترین و خشن‌ترین تروریست عصر حاضر داعش و دیگر گروه‌های تکفیری بودند که با سلاح‌های اهدایی و کمک‌های تبلیغاتی بیش از حد غرب توانسته بودند یک جریان تروریستی بسیار مخوف را به صورت گسترده در کشورهای اسلامی اجرا کنند. از آفریقا تا شرق آسیا گروه‌های تروریستی مرتبط با داعش فعالیت داشتند.

وی افزود: کسی که به طور جدی با این تروریست‌ها مقابله کرد، سردار سلیمانی بود. به رغم تاکیدات آمریکا که داعش تا سه دهه باقی خواهد ماند، حاج قاسم سلیمانی ظرف سه سال به عمر حکومت داعش در موصل عراق پایان داد. زمان حاج قاسم با تروریست پراکنده روبرو نبودیم، بلکه ایشان با تروریستی روبه‌رو بود که یک دولت را در موصل عراق با ساختارهای ویژه خود تشکیل داده بود.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه تاکید کرد: به گفته خود سردار ایشان پرچم داعش را فروانداخت و مرکزیت و دولت آن‌ها را فروپاشاند و اکنون آنچه از آن‌ها باقی مانده به صورت گروه‌های پراکنده و بسیار کم‌توان است. علی‌رغم تلاش‌های دشمن برای نشان دادن ایران به عنوان یک کشور تروریستی به افکار عمومی جهان، سردار سلیمانی ثابت کرد تمام اقدامات منطقه‌ای ایران در راستای ریشه‌کن کردن تروریست از خاورمیانه است. وصله تروریست به کسانی می‌چسبد که به صورت مخفیانه به داعش کمک کردند و مواد غذایی و سلاح به این گروه تزریق می‌کردند و نهایتا خود اعتراف کردند که داعش را به وجود آورده‌اند. سردار سلیمانی در نشان دادن چهره صلح‌طلب ایران و چهره تروریست‌پرور غرب به جهان، بیشترین تلاش را انجام داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha