• سه‌شنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1402101207948
  • منبع : مطبوعات

احیاگر جاویدان

احیاگر جاویدان

سردمداران کاخ سفید از زمانی که تصمیم دیرینه خود را برای ترور سردار سلیمانی عملیاتی کردند، براین باور بودند که با به شهادت رسانیدن سردار قادر خواهند بود که به‌زعم خود پرونده جبهه مقاومت را بسته و بخشی از شکست‌های زنجیره‌ای خود و صهیونیست‌ها از نیروهای مقاومت را جبران کنند؛ وعده‌ای که ترامپ رئیس‌جمهور وقت امریکا داده و گفته بود «از اینکه دوران او تمام‌شده، احساس راحتی می‌کنم»

به گزارش ایسنا، عباس حاجی نجاری در سرمقاله روزنامه جوان نوشت:

تردیدی نیست که شهادت سردار سلیمانی ضربه‌ای سخت و جبران‌ناپذیر برای حرکت مقاومت در منطقه بود، اما از آنجایی‌که شکل‌گیری و تداوم حرکت نیروهای مقاومت مبتنی بر مبانی دینی، انقلابی و خواست و اراده مردم در سرزمین‌های خودشان است و در دوران فرماندهی سردار سلیمانی این روند نهادینه‌ شده بود، با شهادت او، حرکت نیروهای مقاومت نه‌تن‌ها کند نشد، بلکه خون شهید به این حرکت، حیاتی دوباره بخشید که آثار آن این روزها در کانون‌های اصلی مقاومت به‌ویژه فلسطین کاملاً مشهود است؛ حقیقتی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در توصیف این ویژگی سردار سلیمانی در آستانه اولین سالگرد این شهید در ۲۶ آذر ۱۳۹۹ بر آن تأکید و یادآور می‌شوند: «شهید سلیمانی با حرکات خود و بالاخره با شهادت خود - شهادتش هم مکمل این معنا بود- اسم رمز برانگیختگی و بسیج مقاومت در دنیای اسلام شد. الآن در دنیای اسلام هرجایی که بنای مقاومت در مقابل زورگویی استکبار را داشته باشند، مظهرشان و اسم رمزشان شهید سلیمانی است...»

این توصیف از سردار را در بیان آقای هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در مراسم تشییع سردار سلیمانی و هنگامی‌که او را شهید قدس نامید می‌توان دید، او تأکید کرده بود که ما در اینجا حضور داریم تا احساس صادقانه و خالصانه خود را در قبال برادر عزیزی که با فرماندهی خود برای فلسطین و مقاومت تلاش زیادی کرد و باعث پیروزی و توانمندی این مقاومت شد نشان دهیم. اما احمد عبدالهادی عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی و نماینده جنبش حماس در لبنان در آن مراسم نقش سردار در سازمان‌دهی و تقویت مقاومت فلسطین را صریح‌تر بیان کرده و می‌گوید: «سلیمانی بارها به غزه سفر کرد و در نقشه دفاعی و طراحی و ترسیم آن از همان لحظه اول شرکت داشت این‌یک راز نیست و دشمن همه این‌ها را می‌داند، اما آنچه را که نمی‌داند بسیار بیشتر از آن چیزهایی است که می‌داند.» زیاد النخاله دبیر کل جهاد اسلامی فلسطین هم در این زمینه می‌گوید: «قدرت و امکاناتی که امروز غزه به آن دست‌یافته است، نتیجه تلاش‌های بزرگ شهید سلیمانی است. گام راهبردی سردار سلیمانی با ارسال موشک‌ها و سلاح‌ها به نوار غزه آغاز شد و این مسئله شبیه یک معجزه بود و ازنظر فنی و امنیتی و امکان‌پذیر بودن بسیار سخت بود، امّا انجام شد. سردار سلیمانی شخصاً در این مسیر تلاش کرد و به کشورهای متعدد سفر کرد و برای رساندن این سلاح‌ها برنامه‌ریزی و مقدمه‌چینی کرد و واقعاً این سلاح‌ها به غزه رسید. سلاح‌هایی که سردار سلیمانی به نوار غزه رساند، با همان موشک‌ها راه برای بمباران تل‌آویو باز شد.»

آنچه این روزها در منطقه می‌گذرد از مقاومت فلسطینی‌ها در برابر وحشیانه‌ترین بمباران‌های تاریخ جهان و تحمیل بی‌نظیرترین شکست‌های نظامی به ارتش مدعی رژیم صهیونیستی، تا ایستادگی و ابتکار عمل انصارالله در اعمال اقتدار خود بر دریای سرخ و تحمیل سنگین‌ترین هزینه اقتصادی و حیثیتی بر صهیونیست‌ها و امریکا، در کنار هوشمندی حزب‌الله در مدیریت صحنه جنگ با درگیرسازی بخشی از ارتش رژیم صهیونیستی و ابتکار عمل مقاومت عراق در تبدیل صحنه جنگ غزه به چالشی بزرگ برای باقی‌مانده نیروهای امریکایی در عراق و... تنها گوشه‌هایی از میراث ماندگار شهید سلیمانی در طراحی، سازمان‌دهی و آموزش جبهه‌ای است که به‌رغم عمل منطقه‌ای در تراز قدرت‌های بزرگ جهانی ظهور یافته است و مصداق آن تعبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده سردار سلیمانی است که فرمودند: «شهید سلیمانی برای احیای جبهه مقاومت تلاش بسیاری کرد و این کار را با همان اخلاص و باتدبیر و عقل و اخلاق به پیش برد.»

سردار سلیمانی در رویارویی با دشمنان محور مقاومت با شکل دادن به عملیات‌ها و کاربرد استراتژی‌های مبارزاتی توانست اقتدار جبهه مقاومت را در منطقه به شکل چشمگیری افزایش دهد. این جمله سید حسن نصرالله نیز با اشاره به نقش تعیین‌کننده شهید سلیمانی در جنگ ۳۳ روزه، بیانگر این ویژگی منحصربه‌فرد سرداراست: در جنگ ما به مغز متفکر حاج قاسم نیاز داشتیم بنابراین هرروز جلسه داشتیم و همیشه در حال بحث و بررسی بودیم، چون در یک مکان بودیم و هر تحول جدید روی می‌داد و تصمیم می‌گرفتیم و به برادران در جبهه ابلاغ می‌کردیم.

از نقش بارز سردار سلیمانی در موفقیت‌های جبهه مقاومت و «احیاگر مقاومت» به ابعاد زیر می‌توان اشاره کرد:

۱- مشارکت در ایده پردازی، همفکری و طراحی و سازمان‌دهی نیروها، سردار شهید دارای نبوغ خاص نظامی و عملیاتی، مدیریت راهبردی و توان بالای سازمان‌دهی بود. با استفاده از این نبوغ بود که معرکه‌های راهبردی و سنگین را با موفقیت هدایت می‌کرد.

۲- اهتمام بر تأمین پشتیبانی‌های لجستیکی با پیگیری‌های پیاپی.

۳- فعال کردن ظرفیت‌های خفته در کشورها با تشکیل بسیج مردمی.

۴- فعال کردن ظرفیت‌های آشکار و پنهان در هر جبهه به‌جای فرماندهی مستقیم بر نیروها.

۵- امت گرایی در دو عرصه نظر و عمل؛ راهبرد سردار بر وحدت جهان اسلام و یافتن راهکارهای بسیج جهان اسلام در مقابل دشمنان مسلمانان و خارج کردن دشمن از سرزمین‌های اسلامی مبتنی بود.

۶- برای حاج قاسم ــ به گفته خودش ــ فرقی میان مسلمانان نبود و باید به همه آنان در برابر ظالمان و دشمنان یاری رساند. او در اوج مبارزه با تروریست‌ها در سوریه و عراق، اعلام کرد که برای نظام اسلامی، کمک به شیعه و سنی تفاوتی ندارد و برای نمونه به مردم فلسطین اشاره کرد که اگرچه اکثر قریب به‌اتفاق آن‌ها از مذهب اهل تسنن هستند، ولی جمهوری اسلامی ایران بیشترین دفاع و حمایت را از آن‌ها داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha