• دوشنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402101107387
  • خبرنگار : 50649

فرش فارس؛ تافته‌ای جدا بافته

فرش فارس؛ تافته‌ای جدا بافته

ایسنا/فارس جلسه کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس در حالی برگزار شد که فعالان بخش خصوصی حوزه فرش استان فارس با ابراز گلایه از بی‌مهری تصمیم‌گیران استان فارس نسبت به برگزاری همزمان نمایشگاه فرش با سیزدهمین نمایشگاه گردشگری پارس و چهاردهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی در شیراز، خواستار توجه و حمایت ویژه از فرش دستبافت استان فارس به عنوان یک مزیت اقتصادی شدند.

عضو هیئت رئیسه و رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس امروز، ۱۱ دی‌ماه در جلسه کمیسیون فرش و صنایع دستی این اتاق که با حضور اعضای آن برگزار شد، گفت: صنعت فرش و گبه استان فارس تاریخ و سبقه طولانی دارد و در جهان پر آوازه است اما در این استان همواره مورد بی‌مهری و کم توجهی مسئولان و تصمیم‌گیران است.

حمیدرضا ذوالانواری افزود: قرار است نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی در استان به صورت همزمان برگزار شود که در اقدامی نامناسب از سوی تصمیم‌گیران، نمایشگاه فرش علی‌رغم موضوعیت داشتن با دو نمایشگاه قرار نیست نمایشگاهی داشته باشد.

وی بیان کرد: طبق اعلام نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس، قرار است در اواخر سال جاری نمایشگاهی مرتبط با صنعت فرش استان برگزار شود که انتظار می‌رفت این نمایشگاه نیز با دو نمایشگاه دیگر دیده می‌شد.

ذوالانواری با تأکید بر اینکه صنعت فرش می‌تواند به عنوان یک صنعت ارزآور برای این استان و کشور ارزآوری داشته باشد، اضافه کرد: با توجه به اینکه فرش یک مزیت فرهنگی و اقتصادی استان فارس است و این صنعت می‌تواند در مباحث اقتصادی، اجتماعی و روستایی و اشتغال این استان نقش مهمی را ایفا کند انتظار داریم از فرش و گبه فارس حمایت بیشتری صورت گیرد.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: استقبال مردم استان از برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی بسیار زیاد است و فعالان بخش خصوصی استان انتظار دارند این‌گونه عناوین نمایشگاهی در چندین نوبت و حتی با مشارکت استان‌های همجوار در فارس برگزار شود و این مهم مطالبه این کمیسیون به عنوان پارلمان بخش خصوصی از شرکت نمایشگاه‌های استان است.

ذوالانواری اظهار کرد: پیشنهاد مشخص ما به عنوان پارلمان بخش خصوصی استان برگزاری نمایشگاه همزمان فرش و صنایع دستی در زمان دیگری در استان است که این مهم را پیگیری خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: همچین در بحث حمایت از صنعت فرش و گبه استان به عنوان یکی از مزیت‌های اقتصادی و درآمدزا؛ انتظار فعالان این صنعت در استان از شهرداری شیراز و صدا و سیما توجه بیشتر به مباحث تبلیغاتی در این حوزه است به طوری که از امکانات تبلیغات شهری توسط شهرداری شیراز و فضای رسانه‌ای توسط صدا و سیمای استان به صنعت فرش و گبه فارس اختصاص داده شود.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: در نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی و فرش سال‌های گذشته شاهد ارائه فرش‌های غیرایرانی در نمایشگاه‌ها بودیم که امیدواریم در این دوره از برگزاری نمایشگاه‌ها اقدامات موثر با ساز و کارهای محکم‌تر جهت مقابله با این موضوع در نظر گرفته شود.

ذوالانواری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص دستور جلسه این کمیسیون افزود: بخشنامه دریافتی از گمرک جمهوری اسلامی ایران مبنی بر لغو ممنوعیت صادرات کالاهایی از جمله نخ ابریشم، پشم خام، نخ، الیاف پشمی و... منجر به مشکلات و تبعاتی در تولید و صادرات فرش دستباف خواهد شد.

وی با بیان اینکه علی‌رغم اینکه در گذشته تلاش‌هایی در راستای برداشتن ممنوعیت صادرات مواد اولیه فرش صورت گرفته است، گفت:‌ ممکن است برخی از مواد اولیه در کشور مازاد باشد اما سپردن مواد اولیه مرغوب ایرانی به دست افراد غیر ایرانی خیانت به فرش ایرانی است که می‌طلبد از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت با دستگاه‌های ذیربط جهت پیگیری موضوع صورت پذیرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، در ادامه این جلسه نمایشگاه اتحادیه فرش دستبافت، اتحادیه صنایع دستی، زنهاری رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، معاون شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس و سایر اعضای کمیسیون به بیان دیدگاه‌هایی در خصوص دستور جلسات کمیسیون پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha