سیدسعید صفوی دیروز (یکشنبه، ۱۰ دی ماه) در جشن دانشجویی به نام مادر و اختتامیه جشنواره غذاهای بومی و محلی که به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی استان در دانشگاه زنجان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از وجوه تفاوت انسان با سایر موجودات، تنوع غذا و خوراک است که خود بهانهای است برای توجه ملتها و اقوام به غذا که جزو میراث فرهنگی ناملموس است و از مادران و پیشینیان به ما رسیده است.
وی بیان کرد: غذا و مواد غذایی در هر جامعهای، نماد و بیانکننده بخشی از فرهنگ است و بسیاری از گردشگران میتوانند با خوردن غذای منطقه به فرهنگ، آداب و رسوم و سبک زندگی افراد آن جامعه پی ببرند.
او با اشاره به اینکه با خوردن غذاهای محلی میتوان با زاویههای مختلف شهرها آشنا شد، گفت: شناخت آب و هوا و تاثیر آن بر نحوه پختن غذا، محصولات کشاورزی منطقه و بسیاری موارد دیگر در کنار درک مزههای مختلف غذایی، بهترین استفادهای است که میتوان از جشنوارههای غذا برد.
وی ادامه داد: زنجان قطعهای از پازل بسیار بزرگ و زیبای ایران با ظرفیتهای بسیار گسترده و متنوع است؛ در کتلهخور با حضور در شهر زیرزمینی میتوانید به یکی از آرزوهای خود که سفر به درون زمین است جامه عمل بپوشانید. همچنین از بین سه مرد تاریخی دنیا، «مرد نمکی» در زنجان است. باید با بهرهمندی از این ظرفیتها در کنار ظرفیتهای فرهنگی غذا، شرایط را برای جذب گردشگر فراهم کرد.
صفوی با بیان اینکه در زنجان پنج پدیده وجود دارد، توضیح داد: گاهی پدیدههای بسیاری در نزدیک ما وجود دارد، ولی تصور میکنیم باید برای مشاهده پدیدهها مسافتها سفر کنیم. دانشجویان باید اول زنجان، بعد ایران و بعد دنیا را ببینید. رختشویخانه زنجان یکی از مراکز تاریخی است که باید آنجا را دید، این بنا حدود ۱۰۰ سال پیش ساخته شده و از لحاظ کارکرد یکی از منحصربهفردترین بناهای تاریخی است و ساخت آن، یعنی زن عزیز است و شأن دارد این مجموعه به نام رختشویخانه در اختیار این قشر بوده است.
وی افزود: گنبد سلطانیه نیز نباید فراموش شود که جزو نوادر معماری در دنیاست، ولی بسیاری از افراد هنوز موفق به دیدن این بنای تاریخی نشدهاند. چنین ظرفیتهایی را دانشجویان باید بدانند و در ایام فراغت خود با سر زدن به این اماکن بدانند که در محیط زندگی آنها چه دیدنیهایی وجود دارد.
در ادامه مراسم، داود اسلامی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه زنجان گفت: غذا، موسیقی، لباس، آداب و رسوم و سنتها جزوی از فرهنگ هستند، فرهنگ همین داشتههای ماست که پیشینیان به یادگار گذاشتهاند و اگر این موارد را به نسلهای بعد معرفی نکنیم و نتوانیم با شرایط دنیای امروز آنها را بهروز کنیم، فرهنگ گذشته خود را از دست خواهیم داد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان زنجان نیز در این برنامه گفت: یکی از اهداف برگزاری جشنواره غذاهای بومی و محلی، شناساندن غذاهای محلی است که میتواند بهعنوان یکی از جاذبههای گردشگری بیان شود.
طاهر یوسفی امیری اظهار کرد: در هر منطقه، غذاهای خاصی وجود دارد؛ ولی در حال حاضر به هر نقطهای از ایران که سفر کنیم مشاهده میکنیم فهرست غذاها به چند نمونه که در همهجا هست، محدود شده است. در حالی که غذاهای محلی از بسیاری از نظرها نسبت به غذاهای مرسومشده اولویت دارند.
وی با اشاره به اهداف جشنواره غذاهای بومی و محلی، افزود: یکی از اهداف برگزاری جشنواره غذاهای بومی و محلی، شناساندن غذاهای محلی است که میتواند بهعنوان یکی از جاذبههای گردشگری بیان شود و با این قبیل کارها میتوان غذاهای محلی را به سفرهای غذایی خانوادهها و جوانان برگردانیم.
انتهای پیام
نظرات