• یکشنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402101006248
  • خبرنگار : 50534

ایران قوی؛ زنجان سربلند/۱۲

آب اصلی‌ترین مسئله استان زنجان است‌

آب اصلی‌ترین مسئله استان زنجان است‌

ایسنا/زنجان استاندار زنجان گفت: اصلی‌ترین مسئله استان زنجان آب است‌؛ متاسفانه بیشتر از اینکه به کنترل آب‌های سطحی و استفاده از آن وابسته باشیم به استفاده از آب‌های زیرزمینی متکی شده‌ایم.

محسن افشارچی دیروز (شنبه ۹ دی‌ماه) در جلسه دستاوردهای دولت در استان که در آستانه سفر رئیس جمهور به زنجان برگزار شد، با بیان اینکه استحصال آب مسئله مهم در استان است، اظهار کرد: با توجه به مشکلات موجود در این حوزه باید به سمت بهره‌وری در بخش‌های مختلف برویم که یکی از مهمترین آنها بخش کشاورزی است.

وی افزود: مصرف زیاد آب در این بخش قابل قبول نیست و توجه به کشاورزی صنعتی و توسعه گلخانه‌ها در این راستا مهم است.

وی با تاکید بر اینکه در استان کنترل آب‌های سطحی اهمیت دارد، تصریح کرد: این استان به استفاده از آب‌های سطحی متکی است و با توجه به اینکه برداشت سالانه، از آورد آن بیشتر است سطح آن رو به کاهش می‌رود.

افشارچی با تاکید بر اینکه با سازوکارهای انجام شده احداث ۲ سد مراش و بلوبین در استان مورد توجه قرار گرفته است، افزود: سد بلوبین که دارای حجم مخزن ۲۹ میلیون مترمکعب و ۱۷.۵ میلیون مترمعکب حجم آب تنظیمی است، جریان‌های سطحی آب در محدوده این سد کنترل، جمع‌آوری و ذخیره خواهد شد.

این مسئول با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی آبگیری سد مراش استان نیز سال آینده انجام خواهد شد، اضافه کرد: سد مشمپا نیز از جمله سدهای مهم این استان است که با رفع اشکالات و تغییرات ایجاد شده، این پروژه مهم نیز در دور دوم سفر رییس جمهور لحاظ خواهد شد.

استاندار زنجان با تاکید بر اینکه ۲۵ درصد بودجه دور دوم سفر استانی به مسئله آب اختصاص یافته است، ادامه داد: در حوزه راه نیز کریدور جنوب به شمال شیرین‌سو تا سه راهی طارم، ماده ۵۶ اقدامات لازم در حال انجام و پرداخت است.

وی در بخش دیگری با اشاره به توجه به موضوع بهره‌وری در حوزه کشاورزی، تصریح کرد: مجتمع گلخانه‌ای هیدج با ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و حدود ۵۰۰ میلیارد وام دولتی یک اقدام مثبت در این بخش است که هم به مدیریت آب کمک کرده و همچنین شاهد تولید صنعتی محصولات خواهیم بود. از طرفی سرمایه‌گذاران این مجموعه هم توانمند هستند و همه محصولات هم صادر می‌شود و اگر این تجربه مثبت در استان وجود داشته باشد، چنین سرمایه‌گذاری‌هایی قطعا افزایش پیدا خواهد کرد و احداث این گلخانه ارزش افزوده حداکثری برای استان ایجاد می‌کند.

نماینده عالی دولت در استان زنجان همچنین با اشاره به برنامه دولت در استان مبنتی بر تغییر الگوی کشت و استفاده بهینه از منابع آب موجود، گفت: توسعه باغات پسته که مقاوم به کم‌آبی است در مقابل کشت هندوانه در همین راستا است و در نظر داریم طبق قرارداد، بخشی از زمین‌ها را آماده‌سازی و به روستائیان اطراف واگذار کنیم.

افشارچی با اشاره به انجام پروژه‌های مدیریت و بهره‌وری آب در کشاورزی به توسعه زنجیره‌های ارزش پرورش طیور در استان نیز اشاره کرد و گفت: مرکز دامپروری بزرگی در حوزه تولید شیر در حال ساخت است که قطعا اثرات خود در استان را به زودی نشان خواهد داد. همچنین تلاش شده است ۲۲ واحد مرغداری و۳۶ واحد دامداری که با مشکلاتی مواجه بودند احیا شود که چنین اقداماتی به نوبه خود باعث رونق تولید و شکوفایی اقتصاد در این بخش می‌شود.

استاندار زنجان در ادامه با اشاره به تکمیل ۸ طرح بزرگ صنعتی به ارزش ۷۰ هزار میلیارد ریال، اظهار کرد: حفظ زنجیره ارزش مسئله حائز اهمیتی است؛ در همین راستا افتتاح یا احیای مجموعه سرجین بافت را در دستور کار قرار دادیم که صفر تا صد زنجیره ارزش حوزه نساجی را در بردارد و حجم زیادی از سرمایه‌گذاری در این واحد انجام شده است. 

وی همچنین به انتخاب سازمان عامل منطقه‌ ویژه اشاره کرد و با بیان اینکه در مراحل آخر قرار دارد، افزود: در حوزه اکتشاف معدن پیشرفت‌های چشمگیری داشتیم و درصد سرمایه‌گذاری اکتشافات افزایش یافته‌ است؛ زنجان معادن بسیار خوبی دارد و اتفاقات خوبی طی سال‌های آینده در حوزه معدن رخ خواهد داد؛ چرا که به دنبال رفع موانع در این بخش هستیم؛ چون معتقدیم از همه ظرفیت‌ها برای توسعه استان باید بهره برد.

افشارچی با اشاره به رفع مشکل شرکت اریکو نیز اظهار کرد: برای نخستین بار در استان زنجان نرخ بیکاری ۵ درصد کاهش پیدا کرده و به عدد ۴/۹ درصد رسید. البته منظور بیکاری عام بوده چون بسیاری تصور می‌کنند کار فقط کار پشت میزی و دولتی است. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های استان مشتری کارگر هستند و از کمبود نیروی کار گلایه دارند، از طرفی نرخ مشارکت اقتصادی (شادابی بازارکار)، استان زنجان بالای ۵۰ درصد است که در این شاخص هم از سایر استان‌ها بالاتر هستیم.

این مسئول با تاکید به توسعه تنوع محصولات صنعتی و زیرساخت‌های صادراتی، ادامه داد: توسعه زیست‌بوم دانش بنیان مسئله حائز اهمیتی است. ارزش‌افزوده تولید دانش بسیار مهم بوده و بایستی به سمت تولید دانش حرکت کنیم. از اقدامات انجام شده در حوزه دانش بنیان تحویل ۵ هکتار زمین بود. البته به این نکته نیز باید توجه داشت که صندوق پژوهش از دور خارج شده بود که الان علاوه بر راه‌اندازی، شاهد افزایش سرمایه نیز هستیم؛ به‌طوری‌که اغلب شرکت‌های دانش‌بنیان امکان اخذ وام را دارند. انتظار داریم با توجه به اقدامات انجام شده در این حوزه شاهد تحولات خوبی در استان باشیم. 

وی همچنین به فعالیت‌های انجام شده در استان در حوزه گردشگری نیز اشاره کرد و یادآور شد: در حوزه گردشگری می‌توان تولید ثروت کرد؛ البته باید سرمایه‌گذاری درستی انجام شود تا از جیب گردشگران به تولید ناخالص داخلی برسیم. اقتصاد دیجیتال و دانش‌بنیان  در بخش خدمات کمک‌رسان این بخش نیز خواهد بود. 

نماینده عالی دولت در استان در ادامه با اشاره به کمک گرفتن از بخش خصوصی برای توسعه استان، تشریح کرد: بخشی از هزینه کرد و کارها بر عهده دولت است و این مسئله به وضعیت مالی دولت بستگی دارد؛ چون یک بودجه سالانه داریم و یک سفر ریاست‌جمهوری. در سفر اول مصوب شده بود ۴ هزار میلیارد تومان به استان اعتبار تخصیص یابد که تاکنون حدود ۶۵ درصد این رقم محقق شده است؛ یعنی تعهدات دولت ۹۰ درصد و تعهدات وزارتخانه‌ها کمتر تخصیص یافته است. در سفر پیش‌روی رئیس‌جمهور و هیئت همراه به استان نیز نزدیک ۹ هزار میلیارد تومان اعتبار دیگر اخذ خواهیم کرد.

وی افزود: به این نکته نیز باید اشاره کرد که دور قبل محور سفر رییس‌جمهور به استان پروژه محور بود ولی این دوره براساس برنامه پیش خواهیم رفت. 

استاندار زنجان در ادامه سخنان خود به دغدغه‌های موجود در بخش مسکن نیز اشاره کرد و یادآور شد: روند فعلی ساخت مسکن اگر دست من بود به شکل دیگری انجام می‌دادم. طرح پیشنهادی را به رییس‌جمهور ارائه خواهیم داد. باید اذغان کنم طرح نهضت ملی مسکن در استان پیرم کرد. ۱۸ هزار واحد مسکونی در استان در دست ساخت داریم و در بسیاری از مسائل خط‌شکن بودیم. با حضور رئیس‌جمهور ۷۰۰ واحد از پروژه‌های نهضت ملی مسکن به خانوارهایی که در طرح فرزندآوری شرکت کردند تحویل داده خواهد شد.‌

این مسئول درباره پروژه فجر مسکن ملی نیز، بیان کرد: این پروژه ایراد قانونی و شکلی ندارد و حتی کسانی‌ که این واحدها را تحویل گرفته‌اند، فرم «ج » سبز دارند و به زودی بررسی نهایی نتیجه این موضوع را به مردم ارائه خواهیم کرد. 

وی با اشاره به تلاش برای گشودن گره‌های چندساله پتروشیمی، پایانه صادراتی و احیا و راه‌اندازی ۶۹ واحد تولیدی نیز گفت: تصفیه‌خانه شهرک صنعتی طارم در مراحل پایانی نصب و راه‌اندازی است و از طرفی ۲۰۰ هکتار به شهرک صنعتی علی‌آباد برای استقرار صنایع پاک و دانش‌بنیان، بارانداز راه‌آهن و ناحیه گردشگری و صنایع‌دستی ظریفان اختصاص خواهد یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha