مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور با اعلام این خبر، افزود: این مجموعه شامل پیشنویس کتابهای استاد حسن دانشفر، نمونه خطاطیها و سیاهمشق خوشنویسی، نکتهبرداریها برای تحقیقات و پژوهشها و یادداشتهای پراکنده برای تألیف کتابها و مقالات است که به این مدیریت اهداء شده است.
میثاق گودرزی افزود: اسناد مذکور پس از طبقهبندی، در سامانه تخصصی آرشیو ملی ایران به ثبت خواهد رسید تا در دسترس علاقمندان و پژوهشگران قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: حسن دانشفر از ادبا، محققان برجسته و استادان خوشنویس پیرو شیوه میرزا غلامرضا اصفهانی بود که در همدان زندگی و فعالیت میکرد. در حافظشناسی و بیشتر در خیامشناسی نیز تبحری استادانه داشت. وی مؤلف پنج کتاب است که با خط خود او نوشته و منتشر شدهاند.
گودرزی ادامه داد: از جمله خصوصیات خط دانشفر قلمهایی بود که استفاده میکرد. زبانه تراشیده شده این قلمها جزم و زاویه زبانه قلم تقریباً ۱۸۰ درجه بود. مورب نبودن قلم، قدرت مانور را تا حد زیادی از نویسنده میگیرد و نشاندن شش دانگ قلم بر روی کاغذ سختتر میشود، به همین علت قدرت خط او بیشتر در دو دانگ مشقی متبلور شده است.
وی مطرح کرد: از تألیفات وی میتوان به چند نکته درباره عینالقضات همدانی عارف و مجاهد بزرگ اوایل قرن ششم هجری، درباره رباعیات عمر خیام با مقدمهای از مجتبی مینوی، اسپیدهباز؛ سیری در احوال و اشعار بابا طاهر همدانی، از پندار تا یقین؛ مروری بر خیام هدایت، ذکاءالملک فروغی و دشتی، مفتون همدانی، سیری در اشعار حافظ؛ کشف و استخراج ۳۸ غزل الحاقی و ۴۳ بیت بیگانه در حافظ اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات