به گزارش ایسنا، روحالله دهقانی فیروزآبادی در جریان بازدید از بنیاد نخبگان استان تهران در جمع هیاتهای اندیشهورز نخبگانی و سفیران بنیاد در دانشگاهها با بیان اینکه مهمترین رسالت بنیاد ملی نخبگان که در آغاز حرکت این نهاد برآن تاکید شده، ایجاد یک پل گفتمانی و پیوند میان راهکارهای نخبگان جامعه از هر صنف و قشر با حاکمیت است، ادامه داد: ساختار و آییننامههای بنیاد نخبگان از ابتدای راه بر ایجاد بستری برای ارتباط و تعامل میان نخبههای جامعه از تمامی اقشار و صنوف با بدنه حکمرانی کشور بنا نهاده شد، اما این بنیاد در ادامه قدری از مسیر اصلی خود فاصله گرفت و تا سطح یک انجمن یا نهاد صنفی، مانند دیگر صنوف تنزل یافت. در حالیکه «نخبگی» به یک صنف خاص و جامعهای خاص که همانا جامعه دانشگاهی باشد، محدود نیست و هر فردی برآمده از هر قشر، صنف و شغل، وقتی در جامعهاش تاثیرگذاری دارد و برجسته حوزه فعالیت خودش است، در شمار نخبگان جامعه جای دارد.
وی خطاب به سفیران بنیاد ملی نخبگان در دانشگاهها اظهار کرد: تنوع سفیران بنیاد ملی نخبگان در دانشگاهها از تمامی قشرها، طیفهای فکری و دانشگاهی، یک ضرورت است؛ چرا که بنیاد ملی نخبگان، بستری برای عرضه و بیان راهکارهای نخبگانی و روشهای کارآمد از تمامی گروهها و اقشار برای کمک به پیشرفت کشور است. همان طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، هرکه ایران را دوست دارد، بسیجی است و هر فردی که به دنبال تاثیرگذاری و تحول آفرینی است، باید بتواند فضای کار اثرگذار و ترویج گفتمان نخبگانی داشته باشد و در جهت اعتلای ایران گام بردارد. تشکلها و انجمنهای دانشجویی ظرفیتهای خوبی دارند که اگر این ظرفیتها را درگیر کنیم، بنیاد نخبگان به معنای واقعی کلمه به بستری مساعد برای استعدادهای برتر و نخبگان تبدیل خواهد شد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه جداسازی بخشی از جامعه تحت عنوان نخبه و تخصیص حمایتهایی خاص به این قشر روشی کارآمد نیست و باید فضای تاثیرگذاری جامعه نخبه فراهم شود، ادامه داد: از کشوری با جمعیت قریب به یکصد میلیون حتی اگر سختگیرانه نگاه کنیم، قریب به یکدهم درصد یعنی حداقل ۱۰۰ هزار نخبه داریم که جداسازی این تعداد و تخصیص حمایت با روش توزیع بودجه، عملاً کارآمد، راهگشا و امکانپذیر نیست. همچنین جداسازی افراد و برچسب نخبه دادن به آنها بزرگترین خیانت در حق این افراد است، چراکه در ذهن باقی جامعه، برداشت و تلقی نادرست ویژه خوار بودن را نسبت به این افراد ایجاد میکند، مهمتر اینکه در این روش، نخبه واقعی شناسایی نمیشود؛ بنابراین، اگر میخواهیم کار تحولی انجام دهیم باید جریان را به این سمت ببریم که بنیاد را متعلق به صاحبان واقعیاش یعنی نخبگان بدانیم که بر بستر آن بتوانند فضای اثربخشی در جامعه را داشته باشند.
دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر این که باید نگاشت شناسایی نخبگان از روشهای خوداظهاری به روشهای شناسایی پایه و مبتنی بر استادان محور تغییر کند، تصریح کرد: باید به جای چندین طرح کوچک، چند طرح حمایت با هدفگذاریهای بزرگ تعریف شود؛ این طرحهای جریان ساز و بزرگ است که استقبال نخبه واقعی را به حضور در کار اثربخش ترغیب میکند.
به گفته رئیس بنیاد ملی نخبگان، بزرگترین وظیفه مسؤولان و تمامی بخشهای دستاندرکار در قبال فرد نخبه، این است که برای فرد نخبه، فارغ از این که در ایران ساکن باشد یا خارج از کشور، فرصت تاثیرگذاری ایجاد کنند. اگر این موضوع را بتوانیم با فراهم کردن یک فضای مساعد ایجاد کنیم، قطعا در استفاده بهینه از سرمایههای انسانیمان موفق خواهیم بود و برنامه کانکتپلاس که در معاونت امور بینالملل معاونت علمی کلید خورده، گامی در همین راستا است.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، وی افزود: بنیاد میتواند حلقه واسط ارتباط نخبگان با این برنامه باشد و نباید فراموش کنیم که نخبگان ما در سایر کشورها، سفیران علم، فناوری و نوآوری ایران در سراسر جهان هستند.
انتهای پیام
نظرات